| dc.contributor.author | شهیر, محمد حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | حیدری نیا, افشین | fa_IR |
| dc.contributor.author | طاهری, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, عبداله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:48:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:48:47Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:48:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:48:47Z | |
| dc.date.issued | 2013-06-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-06-23 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-04-03 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شهیر, محمد حسین, حیدری نیا, افشین, طاهری, حمیدرضا, حسینی, عبداله. (1392). تعیین پاسخ بوقلمونهای در حال رشد به سطوح لیزین هضمشدنی ایلئومی استاندارد شده با استفاده از روشهای گوناگون آماری. تولیدات دامی, 15(1), 55-64. doi: 10.22059/jap.2013.36603 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2009-6776 | |
| dc.identifier.issn | 2382-994X | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2013.36603 | |
| dc.identifier.uri | https://jap.ut.ac.ir/article_36603.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289474 | |
| dc.description.abstract | <strong>بهمنظور تعیین مناسبترین سطح لیزین هضمشدنی ایلئومی استانداردشده در مرحلۀ رشد (49-28 روزگی) بوقلمونهای نر گوشتی، 160 قطعه بوقلمون در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار (هشت سطح لیزین هضمشدنی ایلئومی استانداردشده، 15/1 (جیرۀ پایه)، 225/1، 3/1، 375/1، 45/1، 525/1، 6/1، و 675/1 درصد) در چهار تکرار و پنج قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شدند. افزایش سطوح لیزین هضمشدنی باعث افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل غذایی گردید. گروه آزمایشی حاوی 6/1 درصد لیزین هضمشدنی، بیشترین افزایش وزن بدن و کمترین ضریب تبدیل غذایی را داشت که با جیرۀ پایۀ (15/1 درصد لیزین هضمشدنی) تفاوت معنیداری نشان داد (05/0P<). با برازش مدلهای رگرسیون خط شکسته، منحنی درجۀ دو، و خط شکستۀ درجۀ دو میزان نیاز لیزین هضمشدنی، بهترتیب برای افزایش وزن بدن 11/0 ± 47/1، 04/0 ± 57/1 و 05/0 ± 49/1 درصد تخمین زده شد. نیاز لیزین هضمشدنی بااستفاده از مدلهای فوق برای بهترین ضریب تبدیل غذایی بهترتیب 17/0 ± 57/1، 02/0 ± 61/1، و 08/0 ± 59/1 درصد تعیین شد. باتوجه به نتایج تحقیق حاضر، نیاز لیزین هضمشدنی بوقلمونهای نر گوشتی در دورۀ رشد برای افزایش وزن بدن در دامنۀ 47/1 تا 57/1 و برای ضریب تبدیل غذایی در دامنۀ 57/1 تا 61/1 درصد توصیه میشود.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 544 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2013.36603 | |
| dc.subject | اسیدآمینه هضم شدنی ایلئومی استاندارد شده | fa_IR |
| dc.subject | بوقلمون | fa_IR |
| dc.subject | مدل خط شکسته | fa_IR |
| dc.subject | مدل خط شکسته درجه دو | fa_IR |
| dc.subject | منحنی درجه دوم | fa_IR |
| dc.subject | لیزین | fa_IR |
| dc.title | تعیین پاسخ بوقلمونهای در حال رشد به سطوح لیزین هضمشدنی ایلئومی استاندارد شده با استفاده از روشهای گوناگون آماری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجانـایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری تغذیۀ طیور، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجانـایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجانـایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی،کرجـایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 15 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 55 | |
| dc.citation.epage | 64 | |