• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای زعفران
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای زعفران
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    معرفی شناساگر pH گیاهی از گلبرگ زعفران و تعیین میزان آنتوسیانین ضایعات آن

    (ندگان)پدیدآور
    باقرزاده, قدسیهمنظری توکلی, مریم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    805.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    د زعفران (Crocus sativus L.) گیاهی از خانواده زنبقیان می­باشد که در دنیا به عنوان یک ادویه گران­قیمت شناخته شده است. اما همزمان بخش زیادی از این گیاه یا همان گلبرگ به صورت ضایعات بی­استفاده دور ریخته می­گردد.رنگ گلبرگ زعفران به علت وجود ترکیباتی به نام آنتوسیانین­ها و فلاونوئیدها است. آنتوسیانین­ها دسته­ای از ترکیبات طبیعی و در گروه متابولیت­های ثانویه و متعلق به خانواده فلاونوئید­ها می­باشند. شناساگرها ترکیبات رنگین آلی با ساختاری پیچیده هستند که در محلول­ها، با تغییر pH تغییر رنگ می­دهند. در این تحقیق ضایعات زعفران مربوط به 32 منطقه از مزارع استان­های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و کرمان درآبان ماه جمع­آوری و به فریزر با دمای 15- درجه سانتی­گراد منتقل شد. میزان آنتوسیانین موجود اندازه­گیری وسپس میزان بارندگی و دمای مناطق مختلف در ماه­های فروردین تا آبان سال 1393 تعیینشد و با استفاده از نرم­افزار آماری SPSS 18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین محتوی آنتوسیانین و بارش رابطه خطی معنی­دار و مثبتی وجود دارد. با توجه به حضور فراوان آنتوسیانین­ها در ضایعات زعفران، تلاش موفقیت­آمیزی در جهت استفاده از این رنگدانه طبیعی به عنوان شناساگر به عمل آمد. نتایج نشان داد که رنگ آنتوسیانین­ها به pH محیط وابسته است. لذا از آن­ها می­توان به عنوان شناساگری طبیعی و مؤثر برای شناسایی اسید و باز استفاده نمود.
    کلید واژگان
    "آنتوسیانین"
    " شناساگر "
    ضایعات زعفران"
    "میزان باران"

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-02-20
    1397-12-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفران
    University of Birjand
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار آزمایشگاه، تحقیقاتی شیمی آلی،گروه شیمی، دانشگاه بیرجند
    کارشناسی ارشد گرایش فیتوشیمی آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی آلی،گروه شیمی، دانشگاه بیرجند

    شاپا
    ۲۳۴۵-۳۸۶۹
    ۲۳۸۳-۱۳۱۶
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.677.1026
    http://jsr.birjand.ac.ir/article_854.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191462

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب