| dc.contributor.author | باقرزاده, قدسیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | منظری توکلی, مریم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T01:04:08Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T01:04:08Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T01:04:08Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T01:04:08Z | |
| dc.date.issued | 2019-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-04-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-01-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | باقرزاده, قدسیه, منظری توکلی, مریم. (1397). معرفی شناساگر pH گیاهی از گلبرگ زعفران و تعیین میزان آنتوسیانین ضایعات آن. پژوهشهای زعفران, 6(2), 155-166. doi: 10.22077/jsr.2017.677.1026 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | ۲۳۴۵-۳۸۶۹ | |
| dc.identifier.issn | ۲۳۸۳-۱۳۱۶ | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.677.1026 | |
| dc.identifier.uri | http://jsr.birjand.ac.ir/article_854.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191462 | |
| dc.description.abstract | د زعفران (Crocus sativus L.) گیاهی از خانواده زنبقیان میباشد که در دنیا به عنوان یک ادویه گرانقیمت شناخته شده است. اما همزمان بخش زیادی از این گیاه یا همان گلبرگ به صورت ضایعات بیاستفاده دور ریخته میگردد.رنگ گلبرگ زعفران به علت وجود ترکیباتی به نام آنتوسیانینها و فلاونوئیدها است. آنتوسیانینها دستهای از ترکیبات طبیعی و در گروه متابولیتهای ثانویه و متعلق به خانواده فلاونوئیدها میباشند. شناساگرها ترکیبات رنگین آلی با ساختاری پیچیده هستند که در محلولها، با تغییر pH تغییر رنگ میدهند. در این تحقیق ضایعات زعفران مربوط به 32 منطقه از مزارع استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و کرمان درآبان ماه جمعآوری و به فریزر با دمای 15- درجه سانتیگراد منتقل شد. میزان آنتوسیانین موجود اندازهگیری وسپس میزان بارندگی و دمای مناطق مختلف در ماههای فروردین تا آبان سال 1393 تعیینشد و با استفاده از نرمافزار آماری SPSS 18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین محتوی آنتوسیانین و بارش رابطه خطی معنیدار و مثبتی وجود دارد. با توجه به حضور فراوان آنتوسیانینها در ضایعات زعفران، تلاش موفقیتآمیزی در جهت استفاده از این رنگدانه طبیعی به عنوان شناساگر به عمل آمد. نتایج نشان داد که رنگ آنتوسیانینها به pH محیط وابسته است. لذا از آنها میتوان به عنوان شناساگری طبیعی و مؤثر برای شناسایی اسید و باز استفاده نمود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 805 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Birjand | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهشهای زعفران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Saffron Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.677.1026 | |
| dc.subject | "آنتوسیانین" | fa_IR |
| dc.subject | " شناساگر " | fa_IR |
| dc.subject | ضایعات زعفران" | fa_IR |
| dc.subject | "میزان باران" | fa_IR |
| dc.title | معرفی شناساگر pH گیاهی از گلبرگ زعفران و تعیین میزان آنتوسیانین ضایعات آن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار آزمایشگاه، تحقیقاتی شیمی آلی،گروه شیمی، دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناسی ارشد گرایش فیتوشیمی آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی آلی،گروه شیمی، دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 155 | |
| dc.citation.epage | 166 | |