نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorباقرزاده, قدسیهfa_IR
dc.contributor.authorمنظری توکلی, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:04:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:04:08Z
dc.date.available1399-07-09T01:04:08Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:04:08Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2017-04-16en_US
dc.date.submitted1396-01-27fa_IR
dc.identifier.citationباقرزاده, قدسیه, منظری توکلی, مریم. (1397). معرفی شناساگر pH گیاهی از گلبرگ زعفران و تعیین میزان آنتوسیانین ضایعات آن. پژوهشهای زعفران, 6(2), 155-166. doi: 10.22077/jsr.2017.677.1026fa_IR
dc.identifier.issn۲۳۴۵-۳۸۶۹
dc.identifier.issn۲۳۸۳-۱۳۱۶
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.677.1026
dc.identifier.urihttp://jsr.birjand.ac.ir/article_854.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191462
dc.description.abstractد زعفران (Crocus sativus L.) گیاهی از خانواده زنبقیان می­باشد که در دنیا به عنوان یک ادویه گران­قیمت شناخته شده است. اما همزمان بخش زیادی از این گیاه یا همان گلبرگ به صورت ضایعات بی­استفاده دور ریخته می­گردد.رنگ گلبرگ زعفران به علت وجود ترکیباتی به نام آنتوسیانین­ها و فلاونوئیدها است. آنتوسیانین­ها دسته­ای از ترکیبات طبیعی و در گروه متابولیت­های ثانویه و متعلق به خانواده فلاونوئید­ها می­باشند. شناساگرها ترکیبات رنگین آلی با ساختاری پیچیده هستند که در محلول­ها، با تغییر pH تغییر رنگ می­دهند. در این تحقیق ضایعات زعفران مربوط به 32 منطقه از مزارع استان­های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و کرمان درآبان ماه جمع­آوری و به فریزر با دمای 15- درجه سانتی­گراد منتقل شد. میزان آنتوسیانین موجود اندازه­گیری وسپس میزان بارندگی و دمای مناطق مختلف در ماه­های فروردین تا آبان سال 1393 تعیینشد و با استفاده از نرم­افزار آماری SPSS 18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین محتوی آنتوسیانین و بارش رابطه خطی معنی­دار و مثبتی وجود دارد. با توجه به حضور فراوان آنتوسیانین­ها در ضایعات زعفران، تلاش موفقیت­آمیزی در جهت استفاده از این رنگدانه طبیعی به عنوان شناساگر به عمل آمد. نتایج نشان داد که رنگ آنتوسیانین­ها به pH محیط وابسته است. لذا از آن­ها می­توان به عنوان شناساگری طبیعی و مؤثر برای شناسایی اسید و باز استفاده نمود.fa_IR
dc.format.extent805
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofپژوهشهای زعفرانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Saffron Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.677.1026
dc.subject"آنتوسیانین"fa_IR
dc.subject" شناساگر "fa_IR
dc.subjectضایعات زعفران"fa_IR
dc.subject"میزان باران"fa_IR
dc.titleمعرفی شناساگر pH گیاهی از گلبرگ زعفران و تعیین میزان آنتوسیانین ضایعات آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار آزمایشگاه، تحقیقاتی شیمی آلی،گروه شیمی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد گرایش فیتوشیمی آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی آلی،گروه شیمی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue2
dc.citation.spage155
dc.citation.epage166


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد