پژوهشهای زعفران
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
Isolation and Characterization of Phosphate Solubilizing Micro-Flora from Saffron Rhizosphere of Northwest Himalaya, India
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-10-23)Saffron, a spice derived from the Crocus sativus flowers is used as a coloring agent along with its medicinal application. Pampore area in Kashmir valley is famous for saffron cultivation and is one of the major saffron ...
-
ریزپوشانی عصاره آبی زعفران به دو روش خشک کردن پاششی و انجمادی با هدف کاربرد در نوشیدنی
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-10-23)امروزه استفاده از رنگدانههای طبیعی در موادخوراکی از اهمیت ویژهای برخوردار است. کروسین زعفران به عنوان یک رنگدانهی طبیعی به دلیل بالا بودن میزان غیراشباعیت در معرض تجزیه اکسایشی و تخریب قرار دارد که به منظور پایداری آن ...
-
ارزیابی اثر دگرآسیبی و قارچکشی عصاره آبی برگ و بنه زعفران (.Crocus sativus L) بر خردل وحشی و قارچ آلترناریا
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-10-23)بهمنظور ارزیابی خاصیت دگرآسیبی و قارچکشی عصاره آبی برگ و بنه زعفران بر خصوصیات جوانهزنی و رشد اولیهی علفهرز خردل وحشی و قارچ آلترناریا آزمایشهای مستقلی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا ًتصادفی با چهار تکرار انجام ...
-
تبیین اثرات کشت زعفران در منطقه مختار شهرستان بویراحمد
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-10-23)هدف این پژوهش، تبیین اثرات کشت زعفران در منطقه مختار شهرستان بویراحمد بوده و برای این منظور از روش تحقیق علیمقایسهای استفاده گردید. با مشاوره گرفتن از کارشناسان ذیربط دو روستای مختار و فیروزآباد به ترتیب به عنوان روستاهای ...
-
کاربردهای بینایی ماشین در حوزه گیاه زعفران
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-08-23)این مقاله وضعیت فعلی تحقیقات در مورد چگونگی استفاده از بینایی ماشین در حوزه گیاه زعفران را بررسی میکند. زعفران یک ادویه با ارزش است که معمولاً دارای کاربردهای آشپزی و دارویی میباشد. با توجه به ارزش این محصول، نیازمند به ...
-
ارزیابی تابآوری سیستمهای زراعی در برابر تغییرات اقلیم با مقیاس شارپ (مورد مطالعه: زعفرانکاران استان کرمانشاه)
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-08-23)تغییراقلیم یکی از چالشهای مهم در زندگی بشر به حساب میآید و عملکرد سیستمهای زراعی را تحتتاثیر قرار داده است. ظرفیت سیستمهای زراعی در بازیابی، سازماندهیمجدد و تکامل پس از مواجهه با تنشهای خارجی در چارچوب نظریه تابآوری ...
-
ارزیابی واکنشهای مورفولوژیک و بیوشیمیایی گیاه زعفران به تنش شوری
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-08-23)افزایش املاح مختلف در خاک یا آب آبیاری گیاه را با تنش شوری مواجه میسازد. گیاه با قرار گرفتن در محیط شور با منفی شدن پتانسیل اسمزی محلول خاک و انباشتگی یونهای سمی نظیر سدیم و کلر صدمه میبیند. شوری بسیاری از خصوصیات رشد ...
-
مقایسه گلدهی و شاخصهای رنگ کلالة زعفران (.Crocus sativus L) بین دو سیستم کاشت هیدروپونیک و مزرعهای
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-08-23)به منظور مقایسه اثر کاشت بنه زعفران در محیط کنترل شده (هیدروپونیک) و محیط مزرعه (بستر خاک) بر پارامترهای گلدهی و شاخصهای رنگ کلاله، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی و آزمایشگاه فیزیولوژی باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند ...
-
بررسی تاثیر محلول پاشی عناصر ریزمغذی آهن و روی بر عملکرد کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L)
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-08-23)مدیریت تغذیه در زراعت زعفران یکی از مسائل مهم در تولید این محصول ارزشمند محسوب میشود. از این رو، تحقیق حاضر با هدف مطالعه تأثیرمحلولپاشی عناصر ریز مغذی آهن و روی بر صفات کمی و کیفی زعفران در مزرعه تحقیقاتی دانشکده ...
-
اثر تلقیح با میکوریزا، وزن بنه مادری و هیومیک اسید بر عملکرد گل و بنه زعفران
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-08-23)به منظور ارزیابی اثر تلقیح با میکوریزا، هیومیکاسید و وزن بنه مادری بر خصوصیات بنه های دختری و عملکرد گل زعفران (Crocus sativus L.)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالـب طـرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ...
-
تاثیر کیفیت آب آبیاری، کود زیستی و نانو ذرات آهن بر عملکرد و برخی خصوصیات فیزیولوژیک زعفران (.Crocus sativus L)
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-08-23)با هدف بررسی اثر سطوح کود زیستی، نانو کود آهن و شوری آب آبیاری بر عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیکی زعفران، آزمایشی بصورت فاکتوریل دو عاملی (کود زیستی و نانو ذرات آهن) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان ...
-
تأثیر کمپوست زباله شهری بر روند تغییرات برخی فلزات سنگین در گیاه و ارتباط آن با ویژگیهای رشدی زعفران (.Crocus sativus L)
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-08-23)به منظور بررسی اثر کمپوست زباله شهری بر میزان تجمع عناصر سنگین (سرب، نیکل، کادمیوم و کبالت) در اندامهای گیاهی زعفران (Crocus sativus L.) و همچنین اثر کمپوست بر صفات زراعی و عملکرد، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل ...
-
بهینه سازی سطوح کود دامی و پتاسیم در زراعت زعفران با استفاده از روش سطح-پاسخ
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2023-08-23)هدف این پژوهش بهینه سازی کاربرد کودهای دامی و سولفات پتاسیم بر عملکرد گل و بنه زعفران با استفاده از روش سطح-پاسخ بود. این آزمایش با 13 تیمار (سطوح بالا و پایین کود دامی (به ترتیب 100 و صفر تن در هکتار) و سولفات پتاسیم ...
-
مطالعه اثر جلبک دریایی، لیگنین و کمپوست چای بر میزان کروسین، پیکروکروسین، سافرانال و برخی صفات فیتوشیمیایی در گلبرگ و کلاله گیاه زعفران (Crocus sativus L.)
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2022-10-23)رویکرد جدید تولید گیاهان دارویی به سمت افزایش کمیت و کیفیت ماده مؤثره با استفاده از روشهای کشاورزی پایدار و ارگانیک پیش میرود، بنابراین استفاده از کودهای آلی در تولید گیاهان دارویی برای تحقق این اهداف ضرورت مییابد. این ...
-
ارزیابی توان گلدهی بنههای زعفران در گروههای وزنی مختلف در محیط آبکشت
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2022-10-23)بخش زیادی از بنههای زعفران که هر ساله در مزارع کشت میشوند، فاقد وزن مطلوب بوده و توان بسیار کمی جهت گلدهی در شرایط مزرعهای دارند. این فرضیه مطرح است که با توجه به حذف مقاومت فیزیکی خاک و نیز کنترل بهتر عوامل محیطی در ...
-
ارزیابی اثر کودهای شیمیایی، ورمیکمپوست و باکتریهای محرک رشد بر عملکرد کمی و کیفی و کارایی مصرف نور در زعفران
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2022-10-23)بهمنظور بررسی آثار کودهای شیمیایی، ورمیکمپوست و باکتریهای محرک رشد بر عملکرد کمی، کیفی و کارایی مصرف نور در زعفران،آزمایشی در سال زراعی1393-1392در مزرعه پژوهشی زعفران دانشکدهکشاورزی دانشگاه شاهد اجرا شد. آزمایش به صورت ...
-
بررسی اثر تغییر اقلیم گذشته بر روند ردپای آب زعفران در مناطق همگن اگروکلیماتیک خراسان
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2022-10-23)زعفران از کارآمدترین محصولات کشاورزی از نظر مصرف آب بوده و از نظر نیاز به عناصر غذایی نیز گیاهی کمتوقع محسوب میشود. ایران بزرگترین تولید کننده و صادرکننده زعفران در جهان است بهطوریکه حدود 90% از تولید و سطح زیرکشت ...
-
اتیولوژی پوسیدگی بنهی زعفران در شهرستان خرمآباد
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2022-10-23)زعفران (Crocus sativus L.) گیاهی چند ساله و از مهمترین محصولات زراعی است. زعفران یک چاشنی ارزشمند است و به دلیل کاربردهای دارویی و پزشکی فراوان، تقاضا برای مصرف آن افزایش یافته است. تنشهای زیستی از چالشهای کشت زعفران ...
-
بهینه سازی کالوس زایی و کشت سوسپانسیون سلولی در زعفران
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2022-10-23)علیرغم اهمیت اقتصادی ویژه زعفران، پژوهشهای چشمگیری در زمینه بیولوژی مولکولی و ژنتیک این گیاه انجام نشده است. تریپلویید و نرعقیمی، فقدان تنوع ژنتیکی، دشواری کشت بافت و انتقال ژن از جمله دلایل پیشرفتهای اندک در پژوهشهای ...
-
مروری بر ترکیبات موثره گیاه زعفران و اثرات دارویی آن بر بیماریهای تحلیل برنده سیستم عصبی
(دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand, 2022-10-23)زعفران یکی از با ارزش ترین گونههای گیاهی دنیا که کاربرد دارویی و ادویهای آن قدمتی طولانی دارد. زعفران خوراکی با نام علمی Crocus sativus L. گیاهی علفی، چندساله و دارای بنه است. زعفران از جمله گیاهان دارویی است که در طب ...



