بررسی و تحلیل عوامل مؤثر بر توسعة محصول سبز در صنعت کاشی استان یزد
(ندگان)پدیدآور
عندلیب, داودمقتدری, علی اکبرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه تنوع نیازهای بشری و افزایش رقابت، باعث روی آوردن سازمانها به توسعة محصولات جدید شده است؛ همچنین به دلیل اهمیت مباحث زیستمحیطی، تمرکز بر توسعة محصول سبز از اهمیت فراوانی برخوردار است. هدف از نگارش مقالة پیش رو، در درجة نخست شناسایی عوامل مؤثر بر توسعة محصول سبز در صنعت کاشی و سرامیک استان یزد است. شناسایی معیارهای رتبهبندی و امتیازدهی به آنها از دیگر اهداف این پژوهش است و در نهایت مدل توسعة محصول سبز طراحی شده است. جامعة آماری پژوهش، شامل خبرگان حوزة صنعت کاشی و سرامیک استان یزد است. در این تحقیق، ضمن مطالعه و بررسی مقالات معتبر فارسی و انگلیسی مرتبط با موضوع (روش کتابخانهای)، از نظرات خبرگان و کارشناسان نیز به روش پرسشنامه استفاده شده است. با توجه به پیشینة تحقیق و همچنین نظرسنجی از خبرگان این صنعت، 40 عامل، عوامل مؤثر و 7 معیار ازجمله معیارهای رتبهبندی شناسایی شده است؛ سپس با استفاده از آزمون آماری و تکنیک تصمیمگیری چندشاخصة آنتروپی و تاکسونومی، 10 عامل با بیشترین رتبه انتخاب شدند. در نهایت نیز با استفاده از روش مدلسازی ساختار تفسیری، مدلی برای توسعة محصول سبز طراحی شد که مواردی همچون ارزیابی تأمینکنندگان از منظر مباحث زیستمحیطی، امکان استفادة دوباره و بازیافت پسماندها، بستهبندی سبز و تمایز با تولید محصولات جدید، در سطوح بالای این مدل قرار گرفتند.
کلید واژگان
توسعة محصول جدیدتوسعة محصول سبز
روشهای تصمیمگیری چندشاخصه
مدلسازی ساختاری تفسیری
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-10-231397-08-01
ناشر
دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی بخش مدیریت صنعتی، دانشکدة اقتصاد، مدیریت و حسابداری، دانشگاه یزددانشآموختة کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد




