| dc.contributor.author | آذری آنپار, مجتبی | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلطانی تهرانی, ناصر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T23:27:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T23:27:47Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T23:27:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T23:27:47Z | |
| dc.date.issued | 2015-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-03-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-12-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آذری آنپار, مجتبی, سلطانی تهرانی, ناصر. (1393). غنیسازی مواد بسته بندی بر پایۀ زیست پلیمر رژیمی به وسیله عصاره زیست فعال گیاهان. فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی, 5(20) | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-6675 | |
| dc.identifier.uri | https://packaging.ihu.ac.ir/article_201381.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/155632 | |
| dc.description.abstract | با توجّه به اهمیت عصارههای گیاهی و قرارگیری آنها در لیست GRAS بودن آنها، اختلاط آنها در بستهبندیهای از جنس پلیمرهای زیستی رژیمی اخیراً مورد توجّه قرار گرفته است. پلیساکاریدها(مانند کیتوزان، آلژینات) و پروتئینها(مانند ایزوله پروتئین سویا و آب پنیر، ژلاتین و زئین)، به عنوان بستر پلیمر خوراکی هستند که از آنها برای انتقال انواع عصارههای زیستفعال شامل عصاره چای سبز، هسته انگور، زغال اخته و قره قاط استفاده میشود. علاوه بر این اثبات شده که عصارههای گیاهی باعث بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زیست فعالی بستهبندی شده و به این ترتیب میتوانند کاربردهای کلی آنها اعم از خصوصیات فیزیکی، ظرفیت آنتیاکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی را در مواد غذایی افزایش دهند و به طور خلاصه شاخصهای مختلف محصولات نهایی شامل رنگ، بو، مزه و سایر خصوصیات را تعیین میکنند. شاخصهای اصلی شامل منشأ عصارهها و بستر زیستپلیمر(مثلاً فیلم حاصل از پروتئین یا پلیساکارید که به عنوان بستر برای عصارهها استفاده میشود)، ترکیب بسترهای پلیمری و عصارهها و فرآوری مواد تشکیلدهنده مورد استفاده میباشند. فعل و انفعالات میان بسترهای پلیمری و عصارهها به خوبی شناخته شدهاند. علاوه بر آن مشخص شده که پلیفنولها به عنوان یکی از ترکیبات کلیدی زیستفعال میباشند که میتوانند در پیوندهای هیدروژنی احتمالی که در این فعل و انفعالات نقش بسزایی را ایفا میکنند، شرکت نمایند. به هر حال مطالعات کمی در رابطه با ویژگیهای ساختاری میان ترکیبات پلیفنولی خاص و بسترهای پلیمری صورت گرفته است است. در این اینجا نیز سعی شده است که اثر عصارههای گیاهی روی بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی زیست پلیمرها(خصوصیات مکانیکی و حسی)، بسترها و همچنین تأثیر عملکرد عصاره(به ویژه ظرفیت آنتیاکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی) روی مواد حاصل مورد بازنگری قرار قرار گیرد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه جامع امام حسین (ع) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی | fa_IR |
| dc.subject | زیستپلیمر | fa_IR |
| dc.subject | بستهبندی | fa_IR |
| dc.subject | مواد غذایی | fa_IR |
| dc.subject | پلیفنول و عصارههای گیاهی | fa_IR |
| dc.title | غنیسازی مواد بسته بندی بر پایۀ زیست پلیمر رژیمی به وسیله عصاره زیست فعال گیاهان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 20 | |