• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 4, شماره 15
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 4, شماره 15
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کاربرد پوشش های زیستی بر روی مقوای بسته بندی

    (ندگان)پدیدآور
    عباسی فرید, محمد جواددهقانی فیروزآبادی, محمدرضارسالتی, حسین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه، پلاستیک­ های تهیه شده از مواد نفتی به دلیل در دسترس بودن، قیمت مناسب و داشتن ویژگی ­های عملکردی مطلوب مانند کشش ­پذیری خوب، مقاومت بالا به پاره شدن، ویژگی­ های ممانعتی عالی نسبت به اکسیژن و مواد معطر و قابلیت دوخت حرارتی مناسب به طور وسیع استفاده می­ شوند. آلودگی ناشی از مواد بسته­ بندی تولید شده از مواد نفتی که معمولاً زیست تخریب­ پذیر نیستند و مشکلات ناشی از روش ­های مختلف حذف این ترکیبات باعث شده که محققان در سال­ های اخیر در زمینه پلی­مرهای سازگار با محیط تحقیق کنند. از دهه 80 میلادی به پوشش­ های خوراکی توجّه بیشتری شده است زیرا زیست­ تخریب­ پذیری و ویژگی ممانعت­ کنندگی بالای آن ها در برابر گازها، مواد معطّر، میکروارگانیسم­ها و چربی­ها به ویژه در رطوبت­ های نسبی پایین به حفظ کیفیت و در تهیه، افزایش زمان ماندگاری محصول منجر می ­شود. پوشش­ های خوراکی از پروتئین­ ها، پلی­ساکاریدها و چربی­ها به صورت ترکیبی یا جداگانه استفاده می­ شود. مقاله مروری حاضر به طور خلاصه به بررسی توسعه ­های اخیر در کاربرد مواد به منظور بهبود خواص ممانعتی مقوا با تأکید روی پلی­مرهای بر پایه مواد زیستی می­ پردازد. عملکرد، فواید و مضرات تعدادی از مواد زیست پایه پلی­مری با جزئیات بیان شده است. نشاسته، مشتقات سلولز، کیتوزان، آلژینات، گلوتن گندم، پروتئین شیر چرخ شده، پلی­کاپرولاکتون، پلی­(لاکتیک اسید) و پلی­ هیدروکسی آلکانوات­ ها جزء این مواد هستند.
    کلید واژگان
    پوشش دهی
    آهارزنی
    مواد زیست پایه
    خواص ممانعتی و مقوا

    شماره نشریه
    15
    تاریخ نشر
    2013-11-22
    1392-09-01
    ناشر
    دانشگاه جامع امام حسین (ع)
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    شاپا
    2228-6675
    URI
    https://packaging.ihu.ac.ir/article_201343.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/155601

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب