ارزیابی کمی و کیفی نانوذرّات در بسته بندی غذا با استفاده از روش های آنالیزی به منظور کاهش مخاطرات ناشی از مهاجرت
(ندگان)پدیدآور
هنرور, زهرهفرهودی, مهدی
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
طی سالهای اخیر، با ظهور فنّاوری نانو و ورود آن به صنایع مختلف، به صورت چشمگیری پیشرفتهای آن در ابعاد مختلف مشاهده میشود. صنعت بستهبندی غذایی نیز یکی از این صنایع است که به دنبال تأثیر مناسب بکارگیری فنّاوری نانو بر بهبود ویژگیهای مختلف بسته بندی، با استقبال زیادی مواجه شده است. از طرفی نانوذرّات به کار برده شده در بستهبندی، ممکن است همانند سایر اجزای آن به شبکه غذایی مهاجرت و مشکلاتی را برای ایمنی مادۀ غذایی ایجاد کند. نگرانی عمدهای که در به کارگیری فنّاوری نانو وجود دارد به اندازۀ کوچک نانوذرّات مربوط میشود. اندازۀ کوچک خیلی از نانو مواد، ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی متفاوتی نسبت به ترکیبات شیمیایی مشابه با ایعاد میکرومتری ایجاد میکند. امروزه دستیابی به پاسخ این سؤال که چطور فرآیندهایی بر پایۀ نانومواد ممکن است بر سلامت انسان اثر بگذارند، دانش و مطالعه بیشتری را میطلبد. در این مقاله، ضمن بیان مختصر اهمیت و کاربردهای فنّاوری نانو در بستهبندی غذا، روشهایی که به منظور تعیین ویژگیهای کمی و کیفی نانوذرّات در جهت ارزیابیهای مربوط به مهاجرت و ایمنی آنها وجود دارد، بررسی میشود. همچنین، به جنبههای کلی مهاجرت نانو ذرّات، روشهای اندازهگیری مهاجرت و برخی قوانین مربوط به استفاده از فنّاوری نانو در حوزۀ بستهبندی بررسی میشوند.
کلید واژگان
نانوکامپوزیتنانوذرّات
مهاجرت
قوانین
بسته بندی غذا
روش های ارزیابی
شماره نشریه
28تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه جامع امام حسین (ع)سازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران کمیتۀ پژوهشی دانشجویان، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذاییدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی



