• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 5, شماره 18
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 5, شماره 18
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین ارزش غذائی کاه عدس شامل ترکیبات شیمیایی، مواد معدنی و قابلیت هضم برای استفاده درتغذیه دام

    (ندگان)پدیدآور
    کرمی, مرتضی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    894.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله آموزشی ، پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این بررسی برای تعیین ترکیبات شیمیایی، مواد معدنی و قابلیت هضم کاه عدس به روش آزمایشگاهی در استان چهارمحال و بختیاری طی سه سال متوالی از سه اقلیم سرد و خشک (شهرکرد)، سرد و مرطوب (کوهرنگ) و گرم و مرطوب (لردگان) استان، بر روی 66 نمونه انجام شد. پس از آماده سازی نمونه‌ها ترکیبات شیمیایی و مواد معدنی به روش‌ آزمایشگاهی (in- vitro)تعیین گردید. میانگین پروتئین خام، الیاف خام، خاکستر و چربی خام در کاه عدس به ترتیب 52/7، 56/28 ، 57/12 و 22/1 درصد و انرژی خام 3874 کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک بود. غلظت الیاف نامحلول در شوینده خنثی (دیواره سلولی)، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (دیواره سلولی منهای همی‌سلولز) و لیگنین به ترتیب 25/43 ، 76/29 و 45/6 درصد بود. میانگین مقدار عناصر معدنی پر نیاز شامل کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم به ترتیب 81/1، 13/0، 25/0 و 53/1 درصد بود ومواد معدنی کم نیاز در کاه عدس شامل آهن ، منگنز، مس و روی به ترتیب 1/280، 97/53، 92/6 و 34/17 میلیگرم در کیلوگرم بود. مقدار ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم کاه عدس تحت تاثیر اقلیم و سال نمونه برداری متغیر بود. به طورکلی کاه عدس در بین کاه حبوبات خوشخوراک‌تر و مقدار پروتئین آن قابل توجه بوده و تأمین کننده نیاز دام‌ها برای نگهداری در فصل زمستان می‌باشد ولی از نظر برخی عناصر معدنی مانند فسفر با فقر نسبی روبرو است، همچنین میزان قابل توجهی همی سلولز و سلولز دارد و مقدار لیگنین آن نسبتا کم است وقابلیت هضم ماده آلی آن بالامی باشد.
    کلید واژگان
    کاه عدس
    ترکیبات شیمیائی
    مواد معدنی
    قابلیت هضم
    استان چهارمحال و بختیاری
    نشخوارکنندگان

    شماره نشریه
    18
    تاریخ نشر
    2016-05-21
    1395-03-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    استادیار پژوهشی بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری

    شاپا
    2345-3826
    2645-5951
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2016.107076
    https://asrip.areeo.ac.ir/article_107076.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10294

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب