نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکرمی, مرتضیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:59:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:59:14Z
dc.date.available1399-07-08T16:59:14Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:59:14Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-08-06en_US
dc.date.submitted1395-05-16fa_IR
dc.identifier.citationکرمی, مرتضی. (1395). تعیین ارزش غذائی کاه عدس شامل ترکیبات شیمیایی، مواد معدنی و قابلیت هضم برای استفاده درتغذیه دام. تحقیقات کاربردی در علوم دامی, 5(18), 55-62. doi: 10.22092/aasrj.2016.107076fa_IR
dc.identifier.issn2345-3826
dc.identifier.issn2645-5951
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2016.107076
dc.identifier.urihttps://asrip.areeo.ac.ir/article_107076.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10294
dc.description.abstractاین بررسی برای تعیین ترکیبات شیمیایی، مواد معدنی و قابلیت هضم کاه عدس به روش آزمایشگاهی در استان چهارمحال و بختیاری طی سه سال متوالی از سه اقلیم سرد و خشک (شهرکرد)، سرد و مرطوب (کوهرنگ) و گرم و مرطوب (لردگان) استان، بر روی 66 نمونه انجام شد. پس از آماده سازی نمونه‌ها ترکیبات شیمیایی و مواد معدنی به روش‌ آزمایشگاهی (in- vitro)تعیین گردید. میانگین پروتئین خام، الیاف خام، خاکستر و چربی خام در کاه عدس به ترتیب 52/7، 56/28 ، 57/12 و 22/1 درصد و انرژی خام 3874 کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک بود. غلظت الیاف نامحلول در شوینده خنثی (دیواره سلولی)، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (دیواره سلولی منهای همی‌سلولز) و لیگنین به ترتیب 25/43 ، 76/29 و 45/6 درصد بود. میانگین مقدار عناصر معدنی پر نیاز شامل کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم به ترتیب 81/1، 13/0، 25/0 و 53/1 درصد بود ومواد معدنی کم نیاز در کاه عدس شامل آهن ، منگنز، مس و روی به ترتیب 1/280، 97/53، 92/6 و 34/17 میلیگرم در کیلوگرم بود. مقدار ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم کاه عدس تحت تاثیر اقلیم و سال نمونه برداری متغیر بود. به طورکلی کاه عدس در بین کاه حبوبات خوشخوراک‌تر و مقدار پروتئین آن قابل توجه بوده و تأمین کننده نیاز دام‌ها برای نگهداری در فصل زمستان می‌باشد ولی از نظر برخی عناصر معدنی مانند فسفر با فقر نسبی روبرو است، همچنین میزان قابل توجهی همی سلولز و سلولز دارد و مقدار لیگنین آن نسبتا کم است وقابلیت هضم ماده آلی آن بالامی باشد.fa_IR
dc.format.extent894
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات کاربردی در علوم دامیfa_IR
dc.relation.ispartofApplied Animal Science Research Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2016.107076
dc.subjectکاه عدسfa_IR
dc.subjectترکیبات شیمیائیfa_IR
dc.subjectمواد معدنیfa_IR
dc.subjectقابلیت هضمfa_IR
dc.subjectاستان چهارمحال و بختیاریfa_IR
dc.subjectنشخوارکنندگانfa_IR
dc.titleتعیین ارزش غذائی کاه عدس شامل ترکیبات شیمیایی، مواد معدنی و قابلیت هضم برای استفاده درتغذیه دامfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله آموزشی ، پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهشی بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاریfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue18
dc.citation.spage55
dc.citation.epage62


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد