| dc.contributor.author | کرمی, مرتضی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:59:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:59:14Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:59:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:59:14Z | |
| dc.date.issued | 2016-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-08-06 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-05-16 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کرمی, مرتضی. (1395). تعیین ارزش غذائی کاه عدس شامل ترکیبات شیمیایی، مواد معدنی و قابلیت هضم برای استفاده درتغذیه دام. تحقیقات کاربردی در علوم دامی, 5(18), 55-62. doi: 10.22092/aasrj.2016.107076 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-3826 | |
| dc.identifier.issn | 2645-5951 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2016.107076 | |
| dc.identifier.uri | https://asrip.areeo.ac.ir/article_107076.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10294 | |
| dc.description.abstract | این بررسی برای تعیین ترکیبات شیمیایی، مواد معدنی و قابلیت هضم کاه عدس به روش آزمایشگاهی در استان چهارمحال و بختیاری طی سه سال متوالی از سه اقلیم سرد و خشک (شهرکرد)، سرد و مرطوب (کوهرنگ) و گرم و مرطوب (لردگان) استان، بر روی 66 نمونه انجام شد. پس از آماده سازی نمونهها ترکیبات شیمیایی و مواد معدنی به روش آزمایشگاهی (in- vitro)تعیین گردید. میانگین پروتئین خام، الیاف خام، خاکستر و چربی خام در کاه عدس به ترتیب 52/7، 56/28 ، 57/12 و 22/1 درصد و انرژی خام 3874 کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک بود. غلظت الیاف نامحلول در شوینده خنثی (دیواره سلولی)، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (دیواره سلولی منهای همیسلولز) و لیگنین به ترتیب 25/43 ، 76/29 و 45/6 درصد بود. میانگین مقدار عناصر معدنی پر نیاز شامل کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم به ترتیب 81/1، 13/0، 25/0 و 53/1 درصد بود ومواد معدنی کم نیاز در کاه عدس شامل آهن ، منگنز، مس و روی به ترتیب 1/280، 97/53، 92/6 و 34/17 میلیگرم در کیلوگرم بود. مقدار ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم کاه عدس تحت تاثیر اقلیم و سال نمونه برداری متغیر بود. به طورکلی کاه عدس در بین کاه حبوبات خوشخوراکتر و مقدار پروتئین آن قابل توجه بوده و تأمین کننده نیاز دامها برای نگهداری در فصل زمستان میباشد ولی از نظر برخی عناصر معدنی مانند فسفر با فقر نسبی روبرو است، همچنین میزان قابل توجهی همی سلولز و سلولز دارد و مقدار لیگنین آن نسبتا کم است وقابلیت هضم ماده آلی آن بالامی باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 894 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات کاربردی در علوم دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Applied Animal Science Research Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2016.107076 | |
| dc.subject | کاه عدس | fa_IR |
| dc.subject | ترکیبات شیمیائی | fa_IR |
| dc.subject | مواد معدنی | fa_IR |
| dc.subject | قابلیت هضم | fa_IR |
| dc.subject | استان چهارمحال و بختیاری | fa_IR |
| dc.subject | نشخوارکنندگان | fa_IR |
| dc.title | تعیین ارزش غذائی کاه عدس شامل ترکیبات شیمیایی، مواد معدنی و قابلیت هضم برای استفاده درتغذیه دام | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله آموزشی ، پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پژوهشی بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 18 | |
| dc.citation.spage | 55 | |
| dc.citation.epage | 62 | |