مرور دوره 33, شماره 1 بر اساس عنوان

  • اثر آب شور و سدیمی بر برخی ویژگی‌های هیدرولیکی در خاک‌های لومی‌رسی و لومی‌شنی 

    تقی‌زاده قصاب, افروز؛ صفادوست, آزاده؛ مصدقی, محمدرضا (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2019-05-22)
    در پژوهش حاضر، اثر کیفیت آب بر مقدار نگهداشت رطوبت خاک، ساختمان خاک و هدایت هیدرولیکی خاک در دو بافت متفاوت بررسی شد. نمونه­های دست­نخورده خاک از دو بافت لوم­شنی و لوم­رسی با استفاده از 6 تیمار کیفیت­آب آبیاری شامل ...

  • اثر بیوچار و بقایای پوسته برنج و کاربرد اوره بر رشد، ترکیب شیمیایی و کارایی مصرف نیتروژن اسفناج در یک خاک آهکی 

    زیبایی, زهرا؛ قاسمی فسائی, رضا؛ استوار, پویا (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2019-05-22)
    استفاده از کود­های نیتروژن در خاک اقدامی مؤثر برای بهبود عملکرد محصول به شمار می­رود، اما کاربرد غیر اصولی آن می تواند منتج به هدررفت نیتروژن شود که هم از نظر اقتصادی و هم از نظر آلودگی ...

  • تأثیر خاک‌ورزی حفاظتی و مدیریت بقایای گندم بر برخی خصوصیات خاک و عملکرد ذرت 

    افضلی گروه, هوشنگ؛ نقوی, هرمزد؛ رستمی, محمد علی؛ نجفی‌نژاد, حمید (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2019-05-22)
    بهبود ویژگی‌های خاک برای دستیابی به کشاورزی پایدار، مستلزم مدیریت صحیح بقایای گیاهی است. هدف از این تحقیق مقایسه تأثیر روش­های خاک‌ورزی حفاظتی (کم‌خاک‌ورزی و بی­خا‌ک‌ورزی) و اثر کاربرد سطوح بقایای گندم بر خصوصیات ...

  • تأثیر قارچ‌های میکوریزی و هورمون‌های رشد بر عملکرد و غلظت برخی عناصر غذایی در گیاه سیب زمینی 

    مرادی, فاطمه؛ گلچین, احمد؛ عبداللهی, سمانه (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2019-05-22)
    قارچ‌های میکوریزی از جمله ریزجاندارنی هستند که موجب افزایش توانایی گیاه میزبان در جذب فسفر و عناصر معدنی از خاک، بخصوص از منابع غیر قابل دسترس آن‌ها می‌شوند. هورمون‌های رشد نیز با تأثیر بر گسترش ریشه‌زایی می‌توانند ...

  • تأثیر کودهای میکروبی فسفاتی تهیه شده از باکتری‌های حل‌کننده فسفات بر جذب فسفر و رشد ذرت 

    خوشرو, بهمن؛ ساریخانی, محمدرضا (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2019-05-22)
    یکی از مشکلات تولید کودهای میکروبی گرانوله از بین رفتن باکتری‌های در مرحله خشک کردن کود می‌باشد یکی از راهکارها برای حل این مشکل، بکارگیری باکتری‌های مقاوم به

  • تعیین حد بحرانی فسفر خاک برای لوبیا 

    خودشناس, محمدعلی؛ قدبیک لو, جواد؛ دادیور, مسعود (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2019-05-22)
    آزمون خاک نقش بسیار مهمی در مدیریت عناصر غذایی در فرایند تولید محصولات کشاورزی دارد. تفسیر نتایج آزمون خاک نیازمند تعیین حدود بحرانی عناصر غذایی در خاک­های یک منطقه بوده و برای مناطق کشاورزی دیگر قابل ‌استفاده نیست ...

  • شاخص‌های تحمل به شوری ارقام جو، پنبه، کلزا و سورگوم علوفه‌ای در یزد 

    آناقلی, امین؛ طباطبائی, سید علی (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2019-05-22)
    تنش شوری یکی از اساسی‌ترین مشکلات بخش کشاورزی بخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک دنیا می‌باشد. به منظور بررسی واکنش به شوری ارقام جو، پنبه، کلزا و سورگوم علوفه‌ای، یکسری آزمایشات در مزرعه تحقیقاتی شوری صدوق وابسته به ...

  • بدون عنوان 

    پدیدآور نامشخص (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2019-05-22)