نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنعمتی, عادلfa_IR
dc.contributor.authorجعفری, علی‌محمدfa_IR
dc.contributor.authorبساطی, جهان‌شاهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T19:53:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T19:53:37Z
dc.date.available1399-07-08T19:53:36Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T19:53:37Z
dc.date.issued2011-05-22en_US
dc.date.issued1390-03-01fa_IR
dc.date.submitted2009-02-02en_US
dc.date.submitted1387-11-14fa_IR
dc.identifier.citationنعمتی, عادل, جعفری, علی‌محمد, بساطی, جهان‌شاه. (1390). بررسی مزیت نسبی تولید چغندرقند در استان کرمانشاه. Agricultural Economics, 5(1), 187-208.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5524
dc.identifier.issn2645-3274
dc.identifier.urihttp://www.iranianjae.ir/article_9641.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/76673
dc.description.abstractشکر یکی از منابع مهم تامین انرژی خانوارهای ایرانی است. بیش‌تر شکر مورد نیاز کشور از منابع چغندرقند و نیشکر داخلی تامین و بخشی از آن نیز از خارج کشور وارد می‌شود. چغندرقند با 180 هزار هکتار سطح زیرکشت در کشور یکی از منابع مهم تولید شکر است. با توجه به برنامه‌های خودکفایی در زمینه‌ی شکر، آگاهی از مزیت نسبی تولید چغندرقند از جنبه‌های مهم برنامه‌ریزی اقتصادی است و انگیزه‌های اقتصادی تولیدکنندگان این محصول در رسیدن به اهداف برنامه‌های دولت حائز اهمیت است. این تحقیق به بررسی مزیت نسبی در زمینه‌ی تولید چغندرقند می پردازد و بدین منظور استان کرمانشاه برای مطالعه انتخاب و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه‌یی دو مرحله‌یی با تعداد 93 چغندرکار مصاحبه به‌عمل آمد. پرسش‌نامه در مورد موضوعات مورد نظر در سال زراعی 84-83 تکمیل و سایر اطلاعات مورد نیاز از سازمان‌های ذیربط و منابع مختلف جمع آوری گردید. سپس با استفاده از معیارهای هزینه‌ی منابع داخلی و نسبت منفعت–هزینه‌ی اجتماعی، مزیت نسبی تولید این محصول تعیین شد. بر اساس نتایج به دست آمده، متوسط معیار SCB از 44/. تا 50/. و معیار DRC نیز از 33/. تا 44/. است، بر اساس نتایج به دست آمده، تحت شرایط رقابت آزاد و قیمت‌های واقعی، تولید چغندرقند دراستان کرمانشاه دارای مزیت نسبی بوده و تحت شرایط موجود، چغندرکاران مالیات ضمنی به دولت پرداخت می‌کنند و انگیزه‌های اقتصادی منفی دریافت می‌کنند.fa_IR
dc.format.extent265
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن اقتصاد کشاورزی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofAgricultural Economicsfa_IR
dc.relation.ispartofAgricultural Economicsen_US
dc.subjectمزیت نسبیfa_IR
dc.subjectچغندرقندfa_IR
dc.subjectهزینه‌ی منابع داخلیfa_IR
dc.subjectنسبت هزینه-منفعت اجتماعیfa_IR
dc.titleبررسی مزیت نسبی تولید چغندرقند در استان کرمانشاهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاهfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاهfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage187
dc.citation.epage208


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد