مطالعه تأثیر انواع بستهبندی برماندگاری فیله کپورعلفخوار (Ctenopharyngodon idella) در دمای یخچال°C 4
(ندگان)پدیدآور
بهرامی فر, مهدیهرومیانی, لالهعسکری ساری, ابوالفضلنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق با هدف مطالعه تأثیر سه نوع  بستهبندی معمولی، خلاء و سیلوکیوم (خلاء همراه با گاز بیاثر)  بر ماندگاری ماهی کپور علفخوار در دمای یخچالی (С° 4) از طریق تعیین ویژگیهای میکروبی و شیمیایی انجام گردید. نتایج نشان دادند که طی دوره نگهداری در تمامی تیمارها میزان پراکسید از حد مجاز (10میلیاکیوالان اکسیژن در یک کیلوگرم چربی) تجاوز نکرد ولی میزان بازهای نیتروژنی فرار در بستهبندی معمولی در روز پانزدهم نگهداری 79/0±31/30 میلیگرم  در 100 گرم بود که بیش از حد استاندارد می باشد. میزان تیوباربیتوریک اسید در بستهبندی های سیلوکیوم و خلاء تا روز پانزدهم و در بستهبندی معمولی تا روز نهم مطالعه در محدوده مجاز باقی ماند. میزان بار میکروبی در بستهبندی معمولی در روز دوازدهم log cfu/g 34/0± 80/7 و در تمام بستهبندیها در روز پانزدهم (معمولی34/0±06/9، خلاء 26/0±52/7 و سیلوکیومlog cfu/g 12/0± 04/7)، خارج از  محدوده استاندارد بودند ( log cfu/ g107 ) . با توجه به نتایج به دست آمده بهترین زمان ماندگاری فیله کپور علفخوار در روش بستهبندی خلاء و سیلوکیوم در روز دوازدهم نگهداری در یخچال مشاهده شد که روش سیل وکیوم با اختلاف معنیداری (05/0>p) بهتر از روش خلاء بود.
کلید واژگان
بستهبندی تحت خلأبستهبندی سیل وکیوم
ماندگاری
ماهی کپورعلفخوار
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-09-221395-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایراندانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
شاپا
1026-13542322-5998




