مرور دوره 25, شماره 4 بر اساس عنوان
در حال نمایش موارد 1 - 14 از 14
-
اثر پوشش کیتوزان همراه با ناتامایسین بر کیفیت تخم ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum) طی نگهداری در دمای یخچال
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)اثر پوشش کیتوزان (با وزن مولکولی متوسط) همراه با ناتامایسین بر کیفیت تخم ماهی سفید دریای خزر) Rutilus frisii (kutum (تیمار شده با نمک 4 درصد) طی نگهداری در دمای یخچال(1 ± 4 درجه سانتی گراد) در طی یک دوره 90 روزه مورد بررسی ...
-
اثرات اسانس رازیانه(Foeniculum vulgare) بر برخی فراسنجههای بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری در بچهماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)این تحقیق جهت بررسی سطوح مختلف اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) جیره بر برخی فراسنجههای بیوشیمیایی و مقاومت به استرس شوری در بچهماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) انجام گرفت. برای این منظور بچهماهیان سفید با میانگین ...
-
ارزیابی ذخایر و تعیین سقف قابل برداشت کیلکای معمولی Clupeonella cultriventris Borodin,1904 در آبهای ایرانی دریای خزر
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)هدف از این مطالعه تعیین میزان زیتوده کیلکای معمولی Clupeonella cultriventris Borodin,1904 طی سالهای 1376 الی 1392 و سقف قابل برداشت این ماهی در سال 1392 در سواحل ایرانی دریای خزر می باشد. در این تحقیق، حداکثر محصول قابل ...
-
بررسی الگوی پراکنش مکانی، زمانی و روند تغییرات توده زنده خانواده گوازیم ماهیان (Nemipteridae) در آبهای ساحلی دریای عمان (استان سیستان و بلوچستان)
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)خانواده گوازیم ماهیان در صید تجاری آب های جنوب ایران از اهمیت اقتصادی و میزان صید بالایی برخوردار می باشد. به منظور پایش ذخایر این گروه آبزی در دریای عمان طی ده سال نمونه برداری در سال های 1382 تا 1392 گشت های تحقیقاتی ...
-
بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی خیار دریایی Holothuria parva در دو حالت خشک ( آبدهی شده) و تازه
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)خیار دریایی یک منبع مهم از مواد با ارزش دارویی و تغذیهای است. در این پژوهش مقدار فنل، فلاونوئید ، فعالیت آنتیاکسیدان و تجزیه تقریبی خیار دریایی گونه Holothuria parva در دو حالت تازه و خشک(آبدهی شده) مورد بررسی قرار گرفت. ...
-
بررسی ذخیره ویتامینهای A و E در تخم مولدین قزلآلایرنگینکمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) تحت تأثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis)
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)در تحقیق حاضر، ذخیره ویتامینهای A و E موجود در تخم مولدین قزلآلای رنگینکمان از طریق افزودن سطوح مختلف آستاگزانتین با دو منبع مصنوعی و طبیعی (Haematococcus pluvialis) به جیره غذایی مولدین به مدت 120 روز مورد بررسی قرار ...
-
بررسی روند سازش بافتی آبشش و کلیه ماهی صبور (Tenualosa ilisha) طی مهاجرت از دریا به رودخانه های کارون و بهمنشیر
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)در این پژوهش تغییرات بافتی آبشش و کلیه ماهی صبور به عنوان دو اندام اساسی و حائز اهمیت در فرایند تنظیم اسمزی در طول مهاجرت از خورموسی به رودخانه های کارون و بهمنشیر مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه برداری از خلیج فارس و رودخانه ...
-
بررسی صدمات فیزیکی و اثر انبارداری بر میزان استحکام تورهای گوشگیر تاسماهیان
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)مدیریت امور ماهیان خاویاری استان گلستان هرساله در پایان فصل صید پس از بررسی استحکام تورهای گوشگیر صیادی و از رده خارج نمودن تورهای فرسوده، اقدام به خرید تورهای جدید مینماید. علیرغم اهمیت بررسی استحکام تورهای صیادی، ...
-
ترکیب گونهیی و پراکنش مکانی ماهیان در دریاچهی سد درودزن، استان فارس
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)با مدیریت درست دریاچههای مصنوعی میتوان از آنها در تولید آبزیان نیز بهره گرفت. وارد کردن بچهماهی هماکنون رویکردی فراگیر در برنامهریزیهای سدها است. دریاچهی سد درودزن از منابع اصلی آب آشامیدنی شیراز است، که مدیریت ...
-
ترکیبا ت تقریبی-شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) مناطق مختلف ساحلی استان سیستان و بلوچستان
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)در این بررسی تغییر ترکیبات تقریبی-شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم جمع آوری شده از سه ایستگاه در هر یک از شش منطقه ساحلی استان سیستان و بلوچستان بدست آمد. گیاه پس از جمع آوری شستشو، خشک و پودر شده به آزمایشگاه منتقل و ...
-
جداسازی و شناسایی عوامل انگلی آلوده کننده ماهیان آفانیوس (Aphanius vladykovi) و نازک (Chondrostoma regium) در رودخانه بهشتآباد استان چهارمحال و بختیاری
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)آلودگی انگلی دو گونه از ماهیان بومی روخانه بهشتآباد در فصل بهار 1393 مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه تعداد 52 عدد ماهی، (26 عدد نازک Chondrostoma regium و 26 عدد آفانیوس Aphanius vladykovi) پس از صید، در آزمایشگاه ...
-
مطالعه اثرات مزمن نانو ذرات نقره بر رشد، بازماندگی و ویژگیهای تولید مثلی آرتمیای دریاچه ارومیه (Artemia urmiana)
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)فناوری نانو و مخاطرات محیط زیستی آن بویژه برای آبزیان به شکل روز افزونی در حال گسترش است. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر نانوذره نقره بر میزان رشد و بازماندگی Artemia urmiana اجرا شد. این پژوهش در قالب 5 تیمار ...
-
یافته علمی کوتاه: بررسی اثر عصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در پیشگیری از آلودگی تجربی به استرپتوکوکوس اینیایی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)هدف از این بررسی تعیین اثر عصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در پیشگیری از آلودگی به استرپتوکوکوس اینیایی تجربی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود. 360 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان، با وزن متوسط 1±15 گرم به طور تصادفی در سه ...
-
یافته علمی کوتاه:بررسی اثرات آرد هسته دانه انار (pomegranate (Punica granatum بر فراسنجه-های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
(موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2016-12-21)امروزه رشد اقتصادی و صنعتی در کشورهای جهان و هم چنین افزایش جمعیت، سبب نیاز روز افزون جوامع بشری به استفاده از مواد غذایی با کیفیت و دارای ارزش غذایی بالا و به دنبال آن امروزه رشد اقتصادی و صنعتی در کشورهای جهان و هم چنین ...



