| dc.contributor.author | رضوی نسب, اعظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | شیرانی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | تاج آبادی پور, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | دشتی, حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T21:56:39Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T21:56:41Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T21:56:39Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T21:56:41Z | |
| dc.date.issued | 2011-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-08-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-05-25 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رضوی نسب, اعظم, شیرانی, حسین, تاج آبادی پور, احمد, دشتی, حسین. (1390). تأثیر شوری و ماده آلی بر ترکیب شیمیایی و مرفولوژی نهال های پسته. به زراعی کشاورزی, 13(1), 31-42. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 8337-2008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-6957 | |
| dc.identifier.uri | https://jci.ut.ac.ir/article_23994.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/464946 | |
| dc.description.abstract | <strong>بهمنظور بررسی تأثیر شوری و ماده آلی بر ترکیب شیمیایی نهال پسته (رقم بادامی) و اثر این تیمارها بر مورفولوژی ریشه، آزمایش گلخانهای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار صورت گرفت. تیمارها شامل چهار سطح شوری (صفر، 800، 1600 و 2400 میلیگرم کلریدسدیم در کیلوگرم خاک) و سه سطح ماده آلی (صفر، دو و چهار درصد وزنی از منبع کود گاوی) بود. با افزایش شوری، میزان نیتروژن اندام هوایی روندی کاهشی داشت و این کاهش در بالاترین سطح شوری معنیدار بود. همچنین، افزایش ماده آلی، سبب افزایش معنیدار غلظت نیتروژن اندام هوایی گردید و برهمکنش شوری و ماده آلی بر غلظت نیتروژن اندام هوایی اثر معنیداری نداشت. شوری بر غلظت پتاسیم اندام هوایی اثری معنیدار نداشت، ولی با افزایش شوری و رسیدن به سطح 1600 میلیگرم کلریدسدیم در کیلوگرم خاک، غلظت پتاسیم ریشه کاهش یافت، درصورتی که با افزایش ماده آلی مصرفی، غلظت پتاسیم اندام هوایی و ریشه افزایش یافت. افزایش شوری و ماده آلی، غلظت مس در اندام هوایی و ریشه را به طور معنی داری افزایش داد. در مورد تأثیر تیمارهای شوری و ماده آلی بر غلظت آهن در گیاه روند آن تقریباً شبیه اثرات تیمارها بر مس گیاه بود. در اثر افزایش شوری، طول و چگالی ریشه، بهطور معنیداری کاهش یافت. همچنین، با افزودن ماده آلی و اثرات مطلوب آن بر خصوصیات فیزیکی و حاصل خیزی خاک، طول و چگالی ریشه افزایش و مقاومت فروپذیری خاک بهطور معنیداری کاهش یافت.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 1339 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | به زراعی کشاورزی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Crops Improvement | en_US |
| dc.subject | برهم کنش | fa_IR |
| dc.subject | طول و چگالی ریشه | fa_IR |
| dc.subject | عناصر غذایی | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت فروپذیری | fa_IR |
| dc.title | تأثیر شوری و ماده آلی بر ترکیب شیمیایی و مرفولوژی نهال های پسته | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | مربی، دانشگاه پیام نور میبد، میبد | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 31 | |
| dc.citation.epage | 42 | |