تأثیر شوری و ماده آلی بر ترکیب شیمیایی و مرفولوژی نهال های پسته
(ندگان)پدیدآور
رضوی نسب, اعظمشیرانی, حسینتاج آبادی پور, احمددشتی, حسیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی تأثیر شوری و ماده آلی بر ترکیب شیمیایی نهال پسته (رقم بادامی) و اثر این تیمارها بر مورفولوژی ریشه، آزمایش گلخانهای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار صورت گرفت. تیمارها شامل چهار سطح شوری (صفر، 800، 1600 و 2400 میلیگرم کلریدسدیم در کیلوگرم خاک) و سه سطح ماده آلی (صفر، دو و چهار درصد وزنی از منبع کود گاوی) بود. با افزایش شوری، میزان نیتروژن اندام هوایی روندی کاهشی داشت و این کاهش در بالاترین سطح شوری معنیدار بود. همچنین، افزایش ماده آلی، سبب افزایش معنیدار غلظت نیتروژن اندام هوایی گردید و برهمکنش شوری و ماده آلی بر غلظت نیتروژن اندام هوایی اثر معنیداری نداشت. شوری بر غلظت پتاسیم اندام هوایی اثری معنیدار نداشت، ولی با افزایش شوری و رسیدن به سطح 1600 میلیگرم کلریدسدیم در کیلوگرم خاک، غلظت پتاسیم ریشه کاهش یافت، درصورتی که با افزایش ماده آلی مصرفی، غلظت پتاسیم اندام هوایی و ریشه افزایش یافت. افزایش شوری و ماده آلی، غلظت مس در اندام هوایی و ریشه را به طور معنی داری افزایش داد. در مورد تأثیر تیمارهای شوری و ماده آلی بر غلظت آهن در گیاه روند آن تقریباً شبیه اثرات تیمارها بر مس گیاه بود. در اثر افزایش شوری، طول و چگالی ریشه، بهطور معنیداری کاهش یافت. همچنین، با افزودن ماده آلی و اثرات مطلوب آن بر خصوصیات فیزیکی و حاصل خیزی خاک، طول و چگالی ریشه افزایش و مقاومت فروپذیری خاک بهطور معنیداری کاهش یافت.
کلید واژگان
برهم کنشطول و چگالی ریشه
عناصر غذایی
مقاومت فروپذیری
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2011-08-231390-06-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
مربی، دانشگاه پیام نور میبد، میبداستادیار، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان
دانشیار، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان
استادیار، زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان
شاپا
8337-20082345-6957




