اثرآنتی اکسیدانی پودر سیر و اسیدهای آمینه گوگرددار بر عملکرد و توازن پرواکسیدان- آنتی اکسیدانی سرم جوجه های گوشتی سالم و آلوده با مخلوط انگل آیمریا
(ندگان)پدیدآور
پورعلی, مصطفیگلیان, ابولقاسمکرمانشاهی, حسنرزمی, غلامرضانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: استفاده از پودر سیر و اسیدهای آمینه گوگرددار موجب بهبود حالت آنتی اکسیدانی جوجههای گوشتی آلوده به  ایمریا شده و اثرات منفی کوکسیدیوز را جبران میکند. هدف: این آزمایش با هدف ارزیابی اثرات آنتی اکسیدانهای پودر سیر و اسیدهای آمینه گوگرددار بر مصرف دان، ضریب تبدیل غذایی و توازن پرواکسیدان- آنتی اکسیدانی سرم  (PAB) جوجههای گوشتی آلوده با مخلوط  ایمریا انجام شد. روشکار: یک آزمایش با استفاده از کرتهای خرد شده 2×2×2 با پودر سیر، دو سطح اسید آمینه گوگرددار با دو کرت جوجههای سالم و آلوده، مجموعا با 400 قطعه جوجه انجام شد. در هر کرت 4 تیمار جیره پایه، جیره پایه با 5/0% پودر سیر، جیره پایه با 5/1 برابر بیشتر از احتیاجات غذایی اسید آمینه متیونین + سیستین و در نهایت جیره پایه با 5/0% پودر سیر بعلاوه 5/1 برابر احتیاجات غذایی اسید آمینه متیونین + سیستین وجود داشت. تمامی جوجهها در داخل قفس تا روز سی و چهارم با تیمارهای فوق پرورش داده شدند. در روز سی و چهارم پرورش، نیمی از جوجهها با دریافت 1 میلی لیتر از سوسپانسیونی مخلوط از 102×5/7 اووسیست هاگدار شده  ایمریا از طریق دهان آلوده شدند و 9 روز بعد از آلودگی 5 قطعه جوجه از هر تیمار کشتار شد. نتایج: عفونت کوکسیدیوزی 9 روز بعد از آلودگی، باعث کاهش مصرف غذا تقریبا تا20% و افزایش ضریب تبدیل غذایی در حدود 14% و افزایش معنی دار PAB (05/0≤p) سرم شد و این افزایش در جوجههای آلوده تغذیه شده با جیره پایه بیشترین بود. از طرفی، مکمل نمودن پودر سیر و اسید امینه اضافی برای جوجههای آلوده موثرتر از کرت جوجههای سالم بود. نتیجهگیری نهایی: افزودن پودر سیر و اسید آمینه گوگرددار به جیره جوجههای آلوده به  ایمریا ممکن است اثرات منفی کوکسیدیوز را جبران، عملکرد و حالت آنتی اکسیدانی سرم را  بهبود دهد.
کلید واژگان
کوکسیدیوزپودر سیر
اسیدهای آمینه گوگرددار
توازن پرواکسیدان - آنتی اکسیدان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-09-231396-07-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
هنرآموز آموزش و پرورش خراسان رضویعضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشد
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2008-25252251-6190




