• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی
    • دوره 1, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی
    • دوره 1, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    محدودۀ رطوبتی مناسب شلتوک در فرآیند تبدیل به برنج سفید در استان فارس

    (ندگان)پدیدآور
    شاکر, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    309.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از عوامل مهم و مؤثر بر میزان شکستگی برنج در کارگاه های شالیکوبی، رطوبت شلتوک در زمان تبدیل به برنج سفید می باشد. به همین منظور تحقیقی در یکی از کارگاه های شالیکوبی بر روی سه رقم شلتوک (آمل 3، چمپا و لنجان) متداول در استان فارس انجام شد. شلتوک ها به روش خشک کردن با آفتاب در پنج سطح رطوبتی تهیه و وارد سیستم تبدیل به برنج شدند. اندازه گیری رطوبت شلتوک، توسط دستگاه رطوبت سنج دانه ‌مرتباً انجام گرفت. سپس با تعیین میزان درصد ترک و درصد شکستگی دانه های برنج، مناسب ترین محدوده رطوبتی شلتوک برای تبدیل به برنج تعیین شد. در شلتوک رقم آمل 3 (دانه بلند)، محدوده رطوبتی 10 تا 12 درصد جهت تبدیل شلتوک به برنج پیشنهاد می گردد. در شلتوک های رقم چمپا و لنجان (دانه متوسط)، محدوده رطوبتی 8 تا 10 درصد برای تبدیل شلتوک به برنج پیشنهاد می شود.

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    سازمان پدید آورنده
    استادیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران

    URI
    https://awbmj.areeo.ac.ir/article_121116.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/41735

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب