• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی
    • دوره 2, بهار و تابستان 1389
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی
    • دوره 2, بهار و تابستان 1389
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر آللوپاتی بقایای کلزا بر جوان هزنی و رشد ذرت

    (ندگان)پدیدآور
    ابراهیمی, مصطفیلطیفی, ناصر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    306.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی اثرات آللوپاتی بقایای کلزا بر جوانه زنی و رشد ذرت دو تحقیق، گلخانه ای وآزمایشگاهی انجام شد. آزمایش گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با تیمار و چهار تکرار در سال 1384 انجام گردید، که تیمارها شامل میزان بقایا در چهار سطح (0/11 و 0/9 و 0/7 ) گرم بر سانتیمتر مربع خاک و میزان ماندگی بقایا در سه سطح ( کاشت همزمان با مخلوط کردن بقایا با خاک، 15 روز پس از مخلوط کردن بقایا با خاک و 30 روز پس از مخلوط کردن بقایا با خاک) بود. تحقیق آزمایشگاهی در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار غلظت عصاره ( 10،5،0 و 15 درصد  کلزا و چهار تکرار انجام گردید. نمونه برداری در آزمایش گلخانه ای به صورت هفتگی انجام شد و نتایج طی چهار هفته نشان داد که در هفته اول نمونه برداری، تیمار مخلوط کردن بقایا همزمان با کاشت باعث کاهش معنی دار در طول ساقه (3/43-2/05 سانتیمتر) طول ریشه (8/03-6/35 سانتیمتر) وزن خشک ریشه (0/23و 0/15 گرم) وزن خشک ساقه (0/03 گرم) و نسبت وزن خشک ریشه به ساقه (0/63 و 1/11 واحد) در هفته دوم باعث کاهش طول ساقه (4/30 سانتیمتر)وزن خشک ریشه (0/19-0/15 گرم) و وزن خشک ساقه (0/102-0/079 گرم) در هفته سوم باعث کاهش طول ساقه (7/89-5/32 سانتیمتر) وزن خشک ساقه (3/07-4/93 گرم) حجم ریشه (3/0 سانتیمتر مکعب) و نسبت وزن خشک ریشه به ساقه (0/23 واحد) در هفته چهارم باعث کاهش طول ریشه (11/56-13/37 سانتیمتر) حجم ریشه (6/01-4/36 سانتیمتر مکعب) وزن خشک ساقه (0/75 گرم) و نسبت وزن خشک ریشه به ساقه (0/37-0/29 واحد) نسبت به دو تیمار دیگر ماندگی بقایا شد. اثر میزان  بقایا بر هیچ یک از صفات در چهار هفته نمونه برداری معنی دار نبود. درتجزیه واریانس تحقیقآزمایشگاهی، اثر عصاره ها بر زمان رسیدن به 50 % جوانه زنی و سرعت جوانه زنی معنی دار بود . درمقایسات میانگین نیز اختلاف بین عصار هها در صفات زمان تا رسیدن به 50 % و 90 % جوانه زنی، درصد،سرعت و یکنواختی جوانه زنی معنی دار بود، به طور کلی با افزایش غلظت عصاره کلزا اثر محدود کننده آنبر جوانه زنی بذر ذرت ( کاهش سرعت جوانه زنی) بیشتر شد. با توجه به مقایسات میانگین نتایج در صفاتفوق می توان گفت که بقایای تازه بر اکثر صفات اندازه گیری شده اثر منفی گذاشته است که این تاثیرمنفی با ماندن بیشتر بقایا در خاک از بین رفته است. در مورد جوانه زنی نیز مشاهده می شود که عصارهبقایا روند جوان هزنی را کند نموده است.
    کلید واژگان
    آللوپاتی
    بقایا
    میزان ماندگی بقایا و عصاره

    شماره نشریه
    1389
    تاریخ نشر
    2010-06-22
    1389-04-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی؛ واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    مولف مسئول
    ندارد

    شاپا
    2322-1208
    URI
    http://cpes.srbiau.ac.ir/article_5635.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/405049

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب