نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorابراهیمی, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorلطیفی, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T11:35:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T11:35:12Z
dc.date.available1399-07-09T11:35:12Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T11:35:12Z
dc.date.issued2010-06-22en_US
dc.date.issued1389-04-01fa_IR
dc.date.submitted2008-06-01en_US
dc.date.submitted1387-03-12fa_IR
dc.identifier.citationابراهیمی, مصطفی, لطیفی, ناصر. (1389). اثر آللوپاتی بقایای کلزا بر جوان هزنی و رشد ذرت. تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی, 2(1389), 31-38.fa_IR
dc.identifier.issn2322-1208
dc.identifier.urihttp://cpes.srbiau.ac.ir/article_5635.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/405049
dc.description.abstractبه منظور بررسی اثرات آللوپاتی بقایای کلزا بر جوانه زنی و رشد ذرت دو تحقیق، گلخانه ای و<br />آزمایشگاهی انجام شد. آزمایش گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با تیمار و چهار تکرار در سال 1384 انجام گردید، که تیمارها شامل میزان بقایا در چهار سطح (0/11 و 0/9 و 0/7 ) گرم بر سانتیمتر مربع خاک و میزان ماندگی بقایا در سه سطح ( کاشت همزمان با مخلوط کردن بقایا با خاک، 15 روز پس از مخلوط کردن بقایا با خاک و 30 روز پس از مخلوط کردن بقایا با خاک) بود. تحقیق آزمایشگاهی در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار غلظت عصاره ( 10،5،0 و 15 درصد  کلزا و چهار تکرار انجام گردید. نمونه برداری در آزمایش گلخانه ای به صورت هفتگی انجام شد و نتایج طی چهار هفته نشان داد که در هفته اول نمونه برداری، تیمار مخلوط کردن بقایا همزمان با کاشت باعث کاهش معنی دار در طول ساقه (3/43-2/05 سانتیمتر) طول ریشه (8/03-6/35 سانتیمتر) وزن خشک ریشه (0/23و 0/15 گرم) وزن خشک ساقه (0/03 گرم) و نسبت وزن خشک ریشه به ساقه (0/63 و 1/11 واحد) در هفته دوم باعث کاهش طول ساقه (4/30 سانتیمتر)وزن خشک ریشه (0/19-0/15 گرم) و وزن خشک ساقه (0/102-0/079 گرم) در هفته سوم باعث کاهش طول ساقه (7/89-5/32 سانتیمتر) وزن خشک ساقه (3/07-4/93 گرم) حجم ریشه (3/0 سانتیمتر مکعب) و نسبت وزن خشک ریشه به ساقه (0/23 واحد) در هفته چهارم باعث کاهش طول ریشه (11/56-13/37 سانتیمتر) حجم ریشه (6/01-4/36 سانتیمتر مکعب) وزن خشک ساقه (0/75 گرم) و نسبت وزن خشک ریشه به ساقه (0/37-0/29 واحد) نسبت به دو تیمار دیگر ماندگی بقایا شد. اثر میزان  بقایا بر هیچ یک از صفات در چهار هفته نمونه برداری معنی دار نبود. درتجزیه واریانس تحقیق<br />آزمایشگاهی، اثر عصاره ها بر زمان رسیدن به 50 % جوانه زنی و سرعت جوانه زنی معنی دار بود . در<br />مقایسات میانگین نیز اختلاف بین عصار هها در صفات زمان تا رسیدن به 50 % و 90 % جوانه زنی، درصد،<br />سرعت و یکنواختی جوانه زنی معنی دار بود، به طور کلی با افزایش غلظت عصاره کلزا اثر محدود کننده آن<br />بر جوانه زنی بذر ذرت ( کاهش سرعت جوانه زنی) بیشتر شد. با توجه به مقایسات میانگین نتایج در صفات<br />فوق می توان گفت که بقایای تازه بر اکثر صفات اندازه گیری شده اثر منفی گذاشته است که این تاثیر<br />منفی با ماندن بیشتر بقایا در خاک از بین رفته است. در مورد جوانه زنی نیز مشاهده می شود که عصاره<br />بقایا روند جوان هزنی را کند نموده است.fa_IR
dc.format.extent306
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی؛ واحد علوم و تحقیقات تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofتولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطیfa_IR
dc.relation.ispartofCrop Production in Environmental Stressen_US
dc.subjectآللوپاتیfa_IR
dc.subjectبقایاfa_IR
dc.subjectمیزان ماندگی بقایا و عصارهfa_IR
dc.titleاثر آللوپاتی بقایای کلزا بر جوان هزنی و رشد ذرتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمولف مسئولfa_IR
dc.contributor.departmentنداردfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue1389
dc.citation.spage31
dc.citation.epage38


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد