اثر غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید بر عوامل فیزیولوژیکی در گیاه فلفل (Capsicum annuum L.)
(ندگان)پدیدآور
مهدویان, کبرینوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سالیسیلیک اسید ترکیب آنتی اکسیدانی است که بهمنظور افزایش مقاومت گیاهان در مقابله با تنشها به کار گرفته میشود. در این تحقیق 5 هفته پس از جوانه زنی  اثر غلظتهای مختلف 0، 1/0، 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلیمولار سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه، آنتوسیانین، قند، پروتئین، آسکوربات، دهیدروآسکوربات و پرولین در گیاه فلفل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظتهای 1/0، 7/0، 5/1 و 3 میلیمولار، درصد جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه را افزایش اما غلظتهای 6 و 9 میلیمولار درصد جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه را کاهش دادند. غلظتهای 5/1 و 3 میلیمولار سالیسیلیک اسید مقدار آسکوربات و دهیدروآسکوربات را کاهش دادند اما غلظتهای 6 و 9 میلیمولار مقدار آسکوربات و دهیدروآسکوربات را در برگ گیاه فلفل افزایش دادند. مقدار قند و پروتئین در برگهای تحت تیمار با غلظتهای 5/1 و 3 میلیمولار سالیسیلیک اسید افزایش معنیداری را نشان دادند اما غلظتهای 6 و 9 میلیمولار مقدار قند و پروتئین را کاهش دادند. همچنین سایر یافتههای تحقیق نشان داد که تحت شرایط آزمایشی، غلظتهای 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلیمولار سالیسیلیک اسید مقدار آنتوسیانین و پرولین را در برگ گیاه فلفل افزایش دادند. بهطور کلی نتایج تحقیق نشان داد که تیمار سالیسیلیک اسید در غلظتهای پایین اثرات مثبت بر رشد و در غلظتهای بالا اثرات منفی بر رشد و نمو گیاه فلفل دارد.
کلید واژگان
آسکورباتپرولین
سالیسیلیک اسید
فلفل (Capsicum annuum L.)
قند
شماره نشریه
52تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01




