| dc.contributor.author | مهدویان, کبری | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:47:18Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:47:18Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:47:18Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:47:18Z | |
| dc.date.issued | 2019-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-10-20 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-07-28 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مهدویان, کبری. (1397). اثر غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید بر عوامل فیزیولوژیکی در گیاه فلفل (Capsicum annuum L.). فیزیولوژی محیطی گیاهی, 13(52), 93-104. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 7671-2423 | |
| dc.identifier.uri | http://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_663978.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388715 | |
| dc.description.abstract | سالیسیلیک اسید ترکیب آنتی اکسیدانی است که بهمنظور افزایش مقاومت گیاهان در مقابله با تنشها به کار گرفته میشود. در این تحقیق 5 هفته پس از جوانه زنی اثر غلظتهای مختلف 0، 1/0، 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلیمولار سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه، آنتوسیانین، قند، پروتئین، آسکوربات، دهیدروآسکوربات و پرولین در گیاه فلفل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظتهای 1/0، 7/0، 5/1 و 3 میلیمولار، درصد جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه را افزایش اما غلظتهای 6 و 9 میلیمولار درصد جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه را کاهش دادند. غلظتهای 5/1 و 3 میلیمولار سالیسیلیک اسید مقدار آسکوربات و دهیدروآسکوربات را کاهش دادند اما غلظتهای 6 و 9 میلیمولار مقدار آسکوربات و دهیدروآسکوربات را در برگ گیاه فلفل افزایش دادند. مقدار قند و پروتئین در برگهای تحت تیمار با غلظتهای 5/1 و 3 میلیمولار سالیسیلیک اسید افزایش معنیداری را نشان دادند اما غلظتهای 6 و 9 میلیمولار مقدار قند و پروتئین را کاهش دادند. همچنین سایر یافتههای تحقیق نشان داد که تحت شرایط آزمایشی، غلظتهای 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلیمولار سالیسیلیک اسید مقدار آنتوسیانین و پرولین را در برگ گیاه فلفل افزایش دادند. بهطور کلی نتایج تحقیق نشان داد که تیمار سالیسیلیک اسید در غلظتهای پایین اثرات مثبت بر رشد و در غلظتهای بالا اثرات منفی بر رشد و نمو گیاه فلفل دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 498 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فیزیولوژی محیطی گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Iranian Plant Ecophysiological Research | en_US |
| dc.subject | آسکوربات | fa_IR |
| dc.subject | پرولین | fa_IR |
| dc.subject | سالیسیلیک اسید | fa_IR |
| dc.subject | فلفل (Capsicum annuum L.) | fa_IR |
| dc.subject | قند | fa_IR |
| dc.title | اثر غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید بر عوامل فیزیولوژیکی در گیاه فلفل (Capsicum annuum L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، تهران 3697-19395، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 52 | |
| dc.citation.spage | 93 | |
| dc.citation.epage | 104 | |