نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهدویان, کبریfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:47:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:47:18Z
dc.date.available1399-07-09T10:47:18Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:47:18Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2017-10-20en_US
dc.date.submitted1396-07-28fa_IR
dc.identifier.citationمهدویان, کبری. (1397). اثر غلظت‌های مختلف سالیسیلیک اسید بر عوامل فیزیولوژیکی در گیاه فلفل (Capsicum annuum L.). فیزیولوژی محیطی گیاهی, 13(52), 93-104.fa_IR
dc.identifier.issn7671-2423
dc.identifier.urihttp://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_663978.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388715
dc.description.abstractسالیسیلیک اسید ترکیب آنتی اکسیدانی است که به‌منظور افزایش مقاومت گیاهان در مقابله با تنش‌ها به کار گرفته می‌شود. در این تحقیق 5 هفته پس از جوانه زنی  اثر غلظت‌های مختلف 0، 1/0، 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه، آنتوسیانین، قند، پروتئین، آسکوربات، دهیدروآسکوربات و پرولین در گیاه فلفل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت‌های 1/0، 7/0، 5/1 و 3 میلی‌مولار، درصد جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه را افزایش اما غلظت‌های 6 و 9 میلی‌مولار درصد جوانه زنی، طول اندام هوایی و ریشه را کاهش دادند. غلظت‌های 5/1 و 3 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید مقدار آسکوربات و دهیدروآسکوربات را کاهش دادند اما غلظت‌های 6 و 9 میلی‌مولار مقدار آسکوربات و دهیدروآسکوربات را در برگ گیاه فلفل افزایش دادند. مقدار قند و پروتئین در برگ‌های تحت تیمار با غلظت‌های 5/1 و 3 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید افزایش معنی‌داری را نشان دادند اما غلظت‌های 6 و 9 میلی‌مولار مقدار قند و پروتئین را کاهش دادند. همچنین سایر یافته‌های تحقیق نشان داد که تحت شرایط آزمایشی، غلظت‌های 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید مقدار آنتوسیانین و پرولین را در برگ گیاه فلفل افزایش دادند. به‌طور کلی نتایج تحقیق نشان داد که تیمار سالیسیلیک اسید در غلظت‌های پایین اثرات مثبت بر رشد و در غلظت‌های بالا اثرات منفی بر رشد و نمو گیاه فلفل دارد.fa_IR
dc.format.extent498
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی محیطی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Iranian Plant Ecophysiological Researchen_US
dc.subjectآسکورباتfa_IR
dc.subjectپرولینfa_IR
dc.subjectسالیسیلیک اسیدfa_IR
dc.subjectفلفل (Capsicum annuum L.)fa_IR
dc.subjectقندfa_IR
dc.titleاثر غلظت‌های مختلف سالیسیلیک اسید بر عوامل فیزیولوژیکی در گیاه فلفل (Capsicum annuum L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، تهران 3697-19395، ایرانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue52
dc.citation.spage93
dc.citation.epage104


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد