• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 6, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 6, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی برخی از خصوصیات شیمیایی و حسی شیره، کنسانتره و قند مایع خرما در مقایسه با محلول شکر

    (ندگان)پدیدآور
    مردانی, ماریهفرحناکی, عسگرمصباحی, غلامرضاگلمکانی, محمد تقیمجذوبی, مهسا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.296 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شیره خرما، کنسانتره خرما و قند مایع خرما از فراورده های به دست آمده از خرماهای درجه 2 و 3 در کارخانه های فراوری خرما و محصولات جانبی آن می باشند. هدف از این پژوهش آن است که با تعیین و بررسی خصوصیات شیمیایی و حسی این فراورده ها و محلول های آن ها در مقایسه با محلول های شکر، شباهت ها و امکان جایگزینی آن ها با شکر از جنبه های مذکور مشخص شود. به این منظور در ابتدا شیره، کنسانتره و قند مایع خرما از کارخانه تولید کننده تهیه گردید و سپس آزمایش های تعیین ترکیبات شیمیایی شامل رطوبت، خاکستر، پروتئین، چربی، pH، بریکس، نوع و میزان اسید های چرب، بر روی آنها صورت گرفت. سپس از شیره، کنسانتره و قند مایع خرما، نمونه هایی با غلظت های مشابه محلول های شکر مورد استفاده در برخی از صنایع غذایی، تهیه شد و بر روی آنها آزمون های ارزیابی حسی مقایسه ای (شیرینی، بافت، بو، رنگ، پذیرش کلی و مشابهت با محلول های شکر) انجام گرفت. نتایج حاصل از بررسی خصوصیات شیمیایی نمونه ها نشان داد که شیره خرما، حاوی ترکیبات سودمند تر تغذیه ای در مقایسه با دو نمونه دیگر است. نتایج حاصل از ارزیابی حسی نیز نشان دهنده این مطلب بود که محلول قند مایع خرما، محصولی با ویژگی های نزدیک تر و در نتیجه مناسب تر، برای جایگزینی با شکر است، البته به دلیل طی کردن مراحل تصفیه، بخش عمده مواد مغذی خود را از دست داده است.
    کلید واژگان
    شیره خرما
    کنسانتره خرما
    قند مایع خرما
    ویژگی های شیمیایی
    ارزیابی حسی
    تکنولوژی مواد غذایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-05-22
    1393-03-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences
    سازمان پدید آورنده
    فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته علوم وصنایع غذایی
    عضو هیأت علمی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز
    عضو هیأت علمی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز
    عضو هیأت علمی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز
    عضو هیأت علمی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز

    شاپا
    2423-3544
    2423-3803
    URI
    http://ejfpp.gau.ac.ir/article_1970.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383911

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب