• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
    • دوره 9, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
    • دوره 9, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تشخیص پسته های پوک از مغزدار با استفاده از انعکاس وپردازش صدا در دو حوزه زمان و فرکانس

    (ندگان)پدیدآور
    رستمی, امینغضنفری مقدم, احمدطالبی, سیامکسجادی, سیدجواد
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پسته مهم­ترین محصول صادراتی غیر نفتی ایران محسوب می­شود؛ وجود پسته­های پوک در میان پسته­های مغزدار، باعث افت کیفیت و قیمت محصول می­شود.  در پایانه­های فراوری پسته، معمولاً پسته­های پوک را از پسته­های مغزدار با روش شناوری در آب یا با استفاده از دستگاه‌های مکانیکی جدا می­کنند که روش‌های مکانیکی دقت بالایی ندارند و روش شناوری نیز احتمال انتقال قارچ را از پسته‌های آلوده به پسته‌های غیر آلوده بالا می­برد.  در مقالة حاضر روشی مبتنی بر آنالیز انعکاس صدای برخورد پسته با صفحه­ای فولادی در دو حوزة زمان و فرکانس پیشنهاد شده است.  برای این کار، دستگاهی مرکب از یک جعبة آکوستیک متصل به رایانة شخصی تهیه شد.  ابتدا نمونه‌هایی از دانه­های پسته بر اساس اندازه به سه گروه درشت، متوسط، و ریز تفکیک و سپس هر گروه بر اساس وزن به دو گروه پوک و مغزدار تقسیم شد.  انعکاس صدای هر برخورد از طریق میکروفن به رایانه منتقل و در دو حوزة زمان و فرکانس آنالیز شد.  شناسایی رایانه­ای بر اساس روش نزدیک­ترین فاصله به میانگین صورت گرفت.  بهترین نتایج برای گروه درشت به­دست آمد.  در این جداسازی دقت 75/98 درصد برای تشخیص پسته‌های درشت پوک و 50/82 درصد برای تشخیص پسته­های درشت مغزدار به­دست آمد.  نتایج به دست آمده از دقت تشخیص برای گروه­های دیگر نیز نسبتاً مناسب بود.  حداقل دقت جداسازی برای دانه‌های متوسط مغزدار، معادل 75/62 درصد به­دست َآمد.

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2008-11-21
    1387-09-01
    ناشر
    مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد
    دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان
    استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان
    دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید باهنر کرمان

    شاپا
    2645-45131
    2645-4521
    URI
    https://fooder.areeo.ac.ir/article_100532.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375560

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب