• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 30, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر شرایط مختلف استخراج آب زیر‌بحرانی بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و مقدار ترکیبات فنلی عصاره تفاله انار

    (ندگان)پدیدآور
    پورمحمد, یاسمنقره‌خانی, مهدی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: اخیراً، نقش سودمند آنتی‌اکسیدان‌ها مقابل بسیاری از بیماری‌های انسانی و فساد مواد‌ غذایی که ناشی از فساد اکسایشی می‌باشد، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. تفاله انار، بخش غیرخوراکی و از محصولات جانبی صنعت آبمیوه‌گیری و منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنلی است. هدف: این مطالعه، با هدف فراهم نمودن زمینه، جهت بررسی اثر عصاره تفاله انار در صنایع غذایی و تولید محصولات غذایی فراسودمند، صورت گرفته است. روش کار: در این پروژه، ارزیابی روش‌های استخراج آب زیربحرانی و غرقابی جهت تعیین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و مقدار ترکیبات فنلی عصاره تفاله انار انجام شد. متغیرهای استخراج آب زیر‌بحرانی، پارامترهای: دما (°C120، °C150 و °C180) و زمان (5، 15 و 25 دقیقه) بودند. در عصاره‌های تهیه شده، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، با روش‌های: آنتی‌اکسیدان  احیاء رادیکال آزاد (DPPH) برحسب درصد RSA و آنتی‌اکسیدان احیاکننده آهن (FRAP) برحسب میلی‌گرم آهن 2 ظرفیتی بر گرم ماده خشک، محتوای فلاونوئیدی بر حسب میلی‌گرم کوئرستین بر گرم ماده خشک و محتوای فنل کل با روش فولین- سیوکالتیو بر حسب میلی‌گرم گالیک اسید بر گرم ماده خشک، اندازه‌گیری و گزارش شد. نتایج: ارزیابی دو روش غرقابی و آب زیر‌بحرانی نشان داد که بیشترین میزان استخراج، مربوط به روش آب زیر‌بحرانی بود. نتایج بررسی  تأثیر متغیرهای مورد مطالعه در استخراج آب زیر‌بحرانی نشان داد که با افزایش دما و زمان، میزان استخراج این ترکیبات، افزایش یافت به‌طوری‌که بیشترین استخراج در تیمار °C180 و 25 دقیقه بود. نتیجه‌گیری نهایی: روش آب زیر‌بحرانی نه‌تنها یک فن‌آوری دوستار محیط زیست است، بلکه میزان استخراج ترکیبات زیست‌فعال را نیز افزایش داد.  
    کلید واژگان
    استخراج آب زیر بحرانی
    آنتی اکسیدان
    تفاله انار
    ترکیبات فنلی
    فلاونوئید

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-08-22
    1399-06-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
    علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_11182.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375294

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب