تاثیر شرایط مختلف استخراج آب زیربحرانی بر ظرفیت آنتیاکسیدانی و مقدار ترکیبات فنلی عصاره تفاله انار
(ندگان)پدیدآور
پورمحمد, یاسمنقرهخانی, مهدی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: اخیراً، نقش سودمند آنتیاکسیدانها مقابل بسیاری از بیماریهای انسانی و فساد مواد غذایی که ناشی از فساد اکسایشی میباشد، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. تفاله انار، بخش غیرخوراکی و از محصولات جانبی صنعت آبمیوهگیری و منبع غنی از آنتیاکسیدانهای پلیفنلی است. هدف: این مطالعه، با هدف فراهم نمودن زمینه، جهت بررسی اثر عصاره تفاله انار در صنایع غذایی و تولید محصولات غذایی فراسودمند، صورت گرفته است. روش کار: در این پروژه، ارزیابی روشهای استخراج آب زیربحرانی و غرقابی جهت تعیین ظرفیت آنتیاکسیدانی و مقدار ترکیبات فنلی عصاره تفاله انار انجام شد. متغیرهای استخراج آب زیربحرانی، پارامترهای: دما (°C120، °C150 و °C180) و زمان (5، 15 و 25 دقیقه) بودند. در عصارههای تهیه شده، ظرفیت آنتیاکسیدانی، با روشهای: آنتیاکسیدان  احیاء رادیکال آزاد (DPPH) برحسب درصد RSA و آنتیاکسیدان احیاکننده آهن (FRAP) برحسب میلیگرم آهن 2 ظرفیتی بر گرم ماده خشک، محتوای فلاونوئیدی بر حسب میلیگرم کوئرستین بر گرم ماده خشک و محتوای فنل کل با روش فولین- سیوکالتیو بر حسب میلیگرم گالیک اسید بر گرم ماده خشک، اندازهگیری و گزارش شد. نتایج: ارزیابی دو روش غرقابی و آب زیربحرانی نشان داد که بیشترین میزان استخراج، مربوط به روش آب زیربحرانی بود. نتایج بررسی  تأثیر متغیرهای مورد مطالعه در استخراج آب زیربحرانی نشان داد که با افزایش دما و زمان، میزان استخراج این ترکیبات، افزایش یافت بهطوریکه بیشترین استخراج در تیمار °C180 و 25 دقیقه بود. نتیجهگیری نهایی: روش آب زیربحرانی نهتنها یک فنآوری دوستار محیط زیست است، بلکه میزان استخراج ترکیبات زیستفعال را نیز افزایش داد.
 
کلید واژگان
استخراج آب زیر بحرانیآنتی اکسیدان
تفاله انار
ترکیبات فنلی
فلاونوئید
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-08-221399-06-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایرانعلوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
شاپا
2008-515X2676-5691



