نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنبی‌زاده قولنجی, آرمینfa_IR
dc.contributor.authorرضازاد باری, محمودfa_IR
dc.contributor.authorامیری, صابرfa_IR
dc.contributor.authorآتشبار, بهروزfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:07:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:07:08Z
dc.date.available1399-07-09T10:07:08Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:07:08Z
dc.date.issued2020-08-22en_US
dc.date.issued1399-06-01fa_IR
dc.date.submitted2020-09-21en_US
dc.date.submitted1399-06-31fa_IR
dc.identifier.citationنبی‌زاده قولنجی, آرمین, رضازاد باری, محمود, امیری, صابر, آتشبار, بهروز. (1399). کاربرد آب‌پنیر بعنوان محیط کشت جهت کشت ریزجلبک دونالیلا سالینا. پژوهش های صنایع غذایی, 30(2), 13-28.fa_IR
dc.identifier.issn2008-515X
dc.identifier.issn2676-5691
dc.identifier.urihttps://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_11175.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375287
dc.description.abstract<strong>زمینه مطالعاتی</strong><em>: دونالیلا سالینا</em> یک ریزجلبک­ دریایی است که حاوی رنگدانه بتاکاروتن، فیکوسیانین، پلی­ساکاریدها، آهن و روی می­باشد. <strong>روش کار:</strong> در این تحقیق اثر نسبت­های مختلف آب­پنیر و محیط کشت والنه جهت تولید بیومس <em>دونالیلا سالینا </em>و ارزیابی خصوصیات بیوشیمیایی شامل ترکیبات فنلی کل، فلاونوئید کل، قندهای محلول  و فعالیت آنتی­اکسیدانی مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور سه فاکتور شامل غلظت محیط کشت والنه (صفر، 25 و 50 میکرولیتر)، درصد آب پنیر (صفر، 5/2 و 5 درصد) و مدت زمان گرمخانه­گذاری (صفر، 7 و 14 روز) در قالب طرحBox-Behnken  با 17 نمونه مورد مطالعه قرار گرفت. <strong>نتایج:</strong> نتایج نشان داد که با افزایش درصد آب پنیر و همچنین محیط کشت والنه، تراکم­سلولی و مقدار فلاونوئید افزایش یافت، که این افزایش معنی­دار بود (05/0P<). نتایج نشان داد که زمان گرمخانه گذاری بر میزان تراکم­سلولی، فعالیت آنتی­اکسیدانی و قند محلول اثر معنی­داری داشت (05/0P<)، به طوری که با افزایش زمان گرمخانه­گذاری، تراکم­سلولی، فعالیت آنتی­اکسیدانی، قند محلول و فلاونوئید کاهش یافت. همچنین با افزایش درصد آب­پنیر و زمان گرمخانه­گذاری مقدار قند محلول در روزهای پایانی گرمخانه­گذاری کاهش معنی­داری داشت (05/0P<). با افزایش درصد آب­پنیر مقدار فنل کل کاهش معنی­داری نداشت و مقدار قند محلول ثابت ماند (05/0<P). با افزایش غلظت محیط کشت والنه و زمان گرمخانه­گذاری، میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی و قند محلول کاهش معنی­داری داشت (05/0P<). شرایط بهینه در روز 5 گرمخانه­گذاری، 5 % آب­پنیر و صفر درصد محیط کشت والنه بدست آمد. <strong>نتیجه گیری نهایی:</strong> بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، استفاده از آب­پنیر بعنوان محیط کشت جهت کشت ریزجلبک <em>دونالیلا سالینا </em>موفقیت آمیز بوده است. <strong> </strong>fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های صنایع غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Food Researchen_US
dc.subjectدونالیلا سالیناfa_IR
dc.subjectتولید بیومسfa_IR
dc.subjectآب پنیرfa_IR
dc.subjectکشتfa_IR
dc.titleکاربرد آب‌پنیر بعنوان محیط کشت جهت کشت ریزجلبک دونالیلا سالیناfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه اکولوژی و ارزیابی ذخایر آبزیان پژوهشکده دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue2
dc.citation.spage13
dc.citation.epage28


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد