| dc.contributor.author | نبیزاده قولنجی, آرمین | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضازاد باری, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | امیری, صابر | fa_IR |
| dc.contributor.author | آتشبار, بهروز | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:07:08Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:07:08Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:07:08Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:07:08Z | |
| dc.date.issued | 2020-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-09-21 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-06-31 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نبیزاده قولنجی, آرمین, رضازاد باری, محمود, امیری, صابر, آتشبار, بهروز. (1399). کاربرد آبپنیر بعنوان محیط کشت جهت کشت ریزجلبک دونالیلا سالینا. پژوهش های صنایع غذایی, 30(2), 13-28. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-515X | |
| dc.identifier.issn | 2676-5691 | |
| dc.identifier.uri | https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_11175.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375287 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعاتی</strong><em>: دونالیلا سالینا</em> یک ریزجلبک دریایی است که حاوی رنگدانه بتاکاروتن، فیکوسیانین، پلیساکاریدها، آهن و روی میباشد. <strong>روش کار:</strong> در این تحقیق اثر نسبتهای مختلف آبپنیر و محیط کشت والنه جهت تولید بیومس <em>دونالیلا سالینا </em>و ارزیابی خصوصیات بیوشیمیایی شامل ترکیبات فنلی کل، فلاونوئید کل، قندهای محلول و فعالیت آنتیاکسیدانی مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور سه فاکتور شامل غلظت محیط کشت والنه (صفر، 25 و 50 میکرولیتر)، درصد آب پنیر (صفر، 5/2 و 5 درصد) و مدت زمان گرمخانهگذاری (صفر، 7 و 14 روز) در قالب طرحBox-Behnken با 17 نمونه مورد مطالعه قرار گرفت. <strong>نتایج:</strong> نتایج نشان داد که با افزایش درصد آب پنیر و همچنین محیط کشت والنه، تراکمسلولی و مقدار فلاونوئید افزایش یافت، که این افزایش معنیدار بود (05/0P<). نتایج نشان داد که زمان گرمخانه گذاری بر میزان تراکمسلولی، فعالیت آنتیاکسیدانی و قند محلول اثر معنیداری داشت (05/0P<)، به طوری که با افزایش زمان گرمخانهگذاری، تراکمسلولی، فعالیت آنتیاکسیدانی، قند محلول و فلاونوئید کاهش یافت. همچنین با افزایش درصد آبپنیر و زمان گرمخانهگذاری مقدار قند محلول در روزهای پایانی گرمخانهگذاری کاهش معنیداری داشت (05/0P<). با افزایش درصد آبپنیر مقدار فنل کل کاهش معنیداری نداشت و مقدار قند محلول ثابت ماند (05/0<P). با افزایش غلظت محیط کشت والنه و زمان گرمخانهگذاری، میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و قند محلول کاهش معنیداری داشت (05/0P<). شرایط بهینه در روز 5 گرمخانهگذاری، 5 % آبپنیر و صفر درصد محیط کشت والنه بدست آمد. <strong>نتیجه گیری نهایی:</strong> بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، استفاده از آبپنیر بعنوان محیط کشت جهت کشت ریزجلبک <em>دونالیلا سالینا </em>موفقیت آمیز بوده است.
<strong> </strong> | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Research | en_US |
| dc.subject | دونالیلا سالینا | fa_IR |
| dc.subject | تولید بیومس | fa_IR |
| dc.subject | آب پنیر | fa_IR |
| dc.subject | کشت | fa_IR |
| dc.title | کاربرد آبپنیر بعنوان محیط کشت جهت کشت ریزجلبک دونالیلا سالینا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه اکولوژی و ارزیابی ذخایر آبزیان پژوهشکده دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 13 | |
| dc.citation.epage | 28 | |