کاربرد آبپنیر بعنوان محیط کشت جهت کشت ریزجلبک دونالیلا سالینا
(ندگان)پدیدآور
نبیزاده قولنجی, آرمینرضازاد باری, محمودامیری, صابرآتشبار, بهروز
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: دونالیلا سالینا یک ریزجلبک دریایی است که حاوی رنگدانه بتاکاروتن، فیکوسیانین، پلیساکاریدها، آهن و روی میباشد. روش کار: در این تحقیق اثر نسبتهای مختلف آبپنیر و محیط کشت والنه جهت تولید بیومس دونالیلا سالینا و ارزیابی خصوصیات بیوشیمیایی شامل ترکیبات فنلی کل، فلاونوئید کل، قندهای محلول و فعالیت آنتیاکسیدانی مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور سه فاکتور شامل غلظت محیط کشت والنه (صفر، 25 و 50 میکرولیتر)، درصد آب پنیر (صفر، 5/2 و 5 درصد) و مدت زمان گرمخانهگذاری (صفر، 7 و 14 روز) در قالب طرحBox-Behnken با 17 نمونه مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که با افزایش درصد آب پنیر و همچنین محیط کشت والنه، تراکمسلولی و مقدار فلاونوئید افزایش یافت، که این افزایش معنیدار بود (05/0Pنتیجه گیری نهایی: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، استفاده از آبپنیر بعنوان محیط کشت جهت کشت ریزجلبک دونالیلا سالینا موفقیت آمیز بوده است.
کلید واژگان
دونالیلا سالیناتولید بیومس
آب پنیر
کشت
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-08-221399-06-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیهگروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
گروه علوم و صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
گروه اکولوژی و ارزیابی ذخایر آبزیان پژوهشکده دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه
شاپا
2008-515X2676-5691



