اثر اسانس برگ کرفس کوهی بر پایداری اکسایشی روغن سویا
(ندگان)پدیدآور
قزل سفلو, محدثهزهرا سیدالنگی, سیده
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کرفس کوهی با نام علمی (Kelussia odoratissima Mozaffarian) یکی از گیاهان دارویی است که دارای خواص کاهش فشارخون، روماتیسم و بیماریهای عصبی، جلوگیری از تولید سنگ کلیه و مثانه، تمیز کردن مجاری ادرار میباشد. در این پژوهش، میزان ترکیبات فنولی کل اسانس برگ گیاه کرفس کوهی اندازهگیری گردید. فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس گیاه کرفس کوهی در غلظتهای 100-10 پیپیام با روشهای مهار رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیاء کنندگی یونهای آهن سه ظرفیتی، رنگبری بتاکاروتن و تعیین ظرفیت آنتیاکسیدانی کل مورد بررسی قرار گرفت و با آنتیاکسیدان سنتزی BHAمقایسه شد. در تمامی آزمونها بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی به غلظت 100 پیپیام اسانس به همراه آنتیاکسیدان سنتزی BHA اختصاص یافت. همچنین، اثر غلظتهای مختلف اسانس در به تأخیر انداختن اکسیداسیون روغن سویا با اندازهگیری عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید بهعنوان شاخص مهار اکسیداسیون مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمون اندیس پراکسید و تیوباربیتوریک اسید نشان داد که با گذشت زمان، غلظت 100 پیپیام اسانس به خوبی توانست اکسیداسیون را کنترل کند. بنابراین، اسانس کرفس کوهی میتواند بهعنوان منبعی از آنتیاکسیدانهای طبیعی برای جلوگیری از اکسیداسیون روغنها و غذاهای حاوی روغن باشد.
کلید واژگان
اسانسبرگ کرفس کوهی
روغن سویا
فعالیت آنتیاکسیدانی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
1 دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی-صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران.2 دانشیار گروه شیمی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
شاپا
2008-515X2676-5691



