بهینهسازی شرایط رنگبری ملانوئیدینها با پودر کربن فعال و تعیین توزیع وزن مولکولی آن-ها با استفاده از کروماتوگرافی ژلتراوایی
(ندگان)پدیدآور
غریب بی بالان, سعدیکرامت, جوادهمدمی, ناصرحجت الاسلامی4, محمد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ملانوئیدینهای سنتز شده در سیستم مدل گلوکز و گلایسین (به عنوان یک مدل از ترکیبات رنگی موجود در شربت غلیظ چغندر قند) با استفاده از پودر کربن فعال رنگبری شده و به منظور دستیابی به شرایط بهینه رنگبری، از روش آماری سطح پاسخ (RSM) استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که شرایط بهینه رنگبری در حداکثر غلظت ملانوئیدینها (750 میلی گرم بر لیتر) عبارت بود از: 7 pH= و زمان تماس30 دقیقه. در این شرایط، کارآیی رنگبری در سیستمهای مدل ملانوئیدینها و شربت غلیظ چغندر قند با افزودن 1/0 گرم پودر کربن فعال، به ترتیب 07/73 و 93 درصد به دست آمد. خصوصیات سطحی ملانوئیدینها و پودر کربن فعال (قبل و پس از جذب سطحی) با استفاده از طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) ارزیابی گردید. بررسی سینتیک رنگبری، نشان دهنده پیروی جذب ملانوئیدینها از مدل سینتیکی شبه مرتبه اول بود. نتایج ایزوترمهای جذب نشان داد که جذب ملانوئیدینها با مدل ایزوترم در حال تعادل لانگمویر مطابقت خوبی داشت. در ادامه، به منظور بررسی اثر فرآیند رنگبری بر توزیع وزن مولکولی ملانوئیدینها از روش کروماتوگرافی ژل تراوایی (GPC) استفاده گردید که نشان دهنده توزیع وزن مولکولی این ترکیبات از 7/0 تا 4000 کیلو دالتون بود. در طی رنگبری سیستمهای مدل ملانوئیدینها، ترکیباتی با وزن مولکولی 4000 کیلو دالتون، کاملا" برطرف شده در حالی که ترکیباتی با وزن مولکولی بیشتر از 230، 7 و 7/0 کیلو دالتون، تمایل کمتری به جذب بر روی کربن فعال نشان دادند. نتایج این بررسی نشان دهنده قابلیت مناسب پودر کربن فعال جهت حذف ناخالصیهای رنگی با وزن مولکولی بالا در شربت غلیظ چغندر قند بود.
کلید واژگان
ملانوئیدینپودر کربن فعال
شربت غلیظ چغندر قند
کارآیی رنگبری
کروماتوگرافی ژل تراوایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
1 دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان2 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
2 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
3 عضو هیات مدیره موسسه تحقیقات قند اصفهان و دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
شاپا
2008-515X2676-5691



