تاثیر نوع بستهبندی و شرایط نگهداری بر ویژگیهای فیزیکیشیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی و بار میکروبی دانههای انار آماده مصرف
(ندگان)پدیدآور
قربانی, مریمصداقت, ناصرمیلانی, النازکوچکی, آرش
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
دانههای انار آماده مصرف علاوه بر خواص حسی و تغذیهای ویژه، امکان افزایش مصرف انار را فراهم مینماید. از آنجا که انار میوه بومی ایران میباشد، توجه به صنایع تبدیلی انار اهمیت دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر بستهبندی اتمسفر اصلاح شده (MAP) و وکیوم بر برخی ویژگیهای کیفی دانههای انار به روش سطح پاسخ میباشد.روشکار: بدین منظور دانههای انار جداسازی شده را تحت سه غلظت گاز اکسیژن شامل بستهبندی وکیوم (0%)، MAP(10%) و اتمسفر معمولی (21%) بستهبندی نموده و در دماهای (c°4،12،20) به مدت 16روز نگهداری شدند. اندازهگیری مواد جامد محلول،اسیدیته،آنتوسیانین کل،فعالیت آنتیاکسیدانی و بار میکروبی در فواصل 4،10و16روز پس از بستهبندی بر روی نمونهها انجام گردید. فعالیت آنتیاکسیدانی با افزایش دما و زمان نگهداری کاهش یافت که ارتباط مستقیمی با کاهش آنتوسیانین طی دوره نگهداری داشت. بالاترین سطح آنتوسیانین کل و مواد جامد محلول در بستهبندی MAP حاصل گردید. با افزایش اسیدیته در اتمسفر معمولی (شاهد) نیز فعالیت آنتیاکسیدانی افزایش معنیداری نشان داد. کیفیت میکروبی پارامتر مهمی در ماندگاری مواد غذایی می باشد، کمترین و بیشترین بار میکروبی به ترتیب در بستهبندی وکیوم و اتمسفر معمولی (شاهد) بدست آمد که با افزایش فعالیت میکروبی در اتمسفر معمولی میزان اسیدیته افزایش و مواد جامد محلول کاهش یافت. پس از بهینهیابی نهایی، بهترین غلظت گاز اکسیژن و دما و زمان جهت نگهداری دانههای انار به ترتیب7%،˚C 5 و11روز بدست آمد. در این نقطه بهینه مقدار اسیدیته، حداکثر مواد جامد محلول، حداکثر فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای آنتوسیانین کل، حداقل شمارش کلی و کپک-مخمر به ترتیب (gr/100ml) 13/1، °Brix6/17، 7/56%، (mgL−1)224، Log cfu/g 98/2 وLog cfu/g 95/2 تعیین شد.
کلید واژگان
بارمیکروبیبستهبندی MAP
بستهبندی وکیوم
دانه انار
فعالیت آنتیاکسیدانی
متدولوژیسطح پاسخ
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
1 دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد2 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3 استادیار پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، جهاد دانشگاهی مشهد
2 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2008-515X2676-5691



