• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 28, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 28, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر تیمار قبل از برداشت متیل جاسمونات بر ویژگی‌های کیفی و ماندگاری میوه آلوی رقم قطره‌طلا

    (ندگان)پدیدآور
    سلامی, فرشتهحاجی‌لو, جعفر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آلو از جمله میوه­هایی است که به شکل مصارف تازه خوری و صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار می­گیرد. پژوهش حاضر به ‌منظور بررسی ­اثر تیمار قبل از­ برداشت متیل جاسمونات بر خصوصیات کیفی و عمرانبارمانی میوه آلوی رقم قطره طلا انجام شد. آزمایش ­به‌ صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی­ در4 تکرار اجرا گردید. متیل جاسمونات در5­ سطح (0، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی مولار) به ‌صورت اسپری روی شاخه‌های­ درختان اعمال شد. میوه‌ها پس از برداشت در دمای 2 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95 درصد و به مدت6 هفته ­در ­سردخانه نگهداری شدند. هر هفته پارامترهای کیفی شامل سفتی،­ مواد جامد محلول، اسیدیته، ویتامین ث، فنل­ و­ فلاونوئید کل، آنتی‌اکسیدان کل و­pH عصاره میوه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان­داد که­ متیل جاسمونات اثر معنی­داری بر ویژگی‌های کیفی و عمر انبارمانی میوه داشت. میزان pH عصاره میوه­ در میوه‌های تیمار شده کمتر از میوه­های شاهد و­میزان مواد جامد محلول، سفتی، اسیدیته، ویتامین ث، فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی بیشتر از شاهد نشان دادند. متیل جاسمونات در غلظت 2 میلی مولار سبب حفظ بهتر ویتامین ث، مواد جامد محلول، اسیدیته، سفتی، فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در مقایسه با سایر غلظت­ها گردید.
    کلید واژگان
    آلوی قطره‌ طلا
    قبل از برداشت
    متیل جاسمونات
    ویژگی‌های کیفی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-03-21
    1397-01-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_7180.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374932

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب