• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 27, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 27, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر عصاره بید و پوشش سلوفان بر کنترل عوامل‌ بیماری‌زا و ویژگی‌های کیفی میوه زردآلو طی انبارمانی

    (ندگان)پدیدآور
    محمدی, میثمصیدی, مهدیرجایی, مهدیلک, وحید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زردآلو یکی از مهم‌ترین میوه­های مناطق معتدله است. نرم شدن سریع، حمله آفات و بیماری­ها و کاهش طراوت و شادابی میوه از مهم‌ترین مشکلات پس از برداشت این محصول است. در این پژوهش اثر عصاره آبی پوست درخت بید سفید (Salix alba L.) در دو غلظت 2 و 4 درصد حجمی همراه با پوشش سلوفان بر کنترل عوامل بیماری­زا و ویژگی­های کیفی میوه زردآلو رقم شاهرودی  قبل از انبارمانی، 7 و 14 روز نگهداری در انبار با دمای °C4 مورد بررسی قرار گرفت. جدول تجزیه واریانس نشان داد که اثرات متقابل تیمار و دوره انبارمانی برای کلیه صفات به‌جز ظرفیت آنتی­اکسیدانی معنی­دار گردید. نتایج نشان داد که با افزایش طول دوره انبارمانی ویژگی­های کیفی میوه کاهش یافت اما تیمارهای عصاره بید و سلوفان باعث حفظ بهتر ویژگی­های کیفی میوه و کنترل عوامل قارچی نسبت به شاهد شدند. در بیشتر موارد بین غلظت­های 2 و 4 درصد عصاره بید اختلاف معنی­داری مشاهده نگردید. تیمارهای دارای پوشش سلوفان بهتر از نمونه­های بدون پوشش، کیفیت میوه­ها را حفظ کردند. ولی استفاده از این تیمار بدون ترکیب با عصاره بید باعث گسترش عوامل بیماری­زا در ظروف بسته­بندی شد. بنابراین با توجه به مقبولیت زیاد این محصول در بازار مصرف و اهمیت انبارمانی و کاهش ضایعات پس از برداشت آن توصیه­ می­شود که از تیمار ترکیبی عصاره بید و پوشش سلوفان به‌عنوان یک برنامه کاربردی در فرایند انبارمانی این محصول استفاده شود.
    کلید واژگان
    آلودگی قارچی
    انبارمانی
    ماندگاری کیفیت
    پس از برداشت

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-12-22
    1396-10-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گیاهان زینتی، گروه علوم باغبانی، دانشگاه زنجان
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
    مبارزه با بیماری‌های واگیر، دانشگاه علوم پزشکی ایلام
    علوم باغبانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_6925.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374913

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب