تأثیر عصاره بید و پوشش سلوفان بر کنترل عوامل بیماریزا و ویژگیهای کیفی میوه زردآلو طی انبارمانی
(ندگان)پدیدآور
محمدی, میثمصیدی, مهدیرجایی, مهدیلک, وحید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زردآلو یکی از مهمترین میوههای مناطق معتدله است. نرم شدن سریع، حمله آفات و بیماریها و کاهش طراوت و شادابی میوه از مهمترین مشکلات پس از برداشت این محصول است. در این پژوهش اثر عصاره آبی پوست درخت بید سفید (Salix alba L.) در دو غلظت 2 و 4 درصد حجمی همراه با پوشش سلوفان بر کنترل عوامل بیماریزا و ویژگیهای کیفی میوه زردآلو رقم شاهرودی  قبل از انبارمانی، 7 و 14 روز نگهداری در انبار با دمای °C4 مورد بررسی قرار گرفت. جدول تجزیه واریانس نشان داد که اثرات متقابل تیمار و دوره انبارمانی برای کلیه صفات بهجز ظرفیت آنتیاکسیدانی معنیدار گردید. نتایج نشان داد که با افزایش طول دوره انبارمانی ویژگیهای کیفی میوه کاهش یافت اما تیمارهای عصاره بید و سلوفان باعث حفظ بهتر ویژگیهای کیفی میوه و کنترل عوامل قارچی نسبت به شاهد شدند. در بیشتر موارد بین غلظتهای 2 و 4 درصد عصاره بید اختلاف معنیداری مشاهده نگردید. تیمارهای دارای پوشش سلوفان بهتر از نمونههای بدون پوشش، کیفیت میوهها را حفظ کردند. ولی استفاده از این تیمار بدون ترکیب با عصاره بید باعث گسترش عوامل بیماریزا در ظروف بستهبندی شد. بنابراین با توجه به مقبولیت زیاد این محصول در بازار مصرف و اهمیت انبارمانی و کاهش ضایعات پس از برداشت آن توصیه میشود که از تیمار ترکیبی عصاره بید و پوشش سلوفان بهعنوان یک برنامه کاربردی در فرایند انبارمانی این محصول استفاده شود.
کلید واژگان
آلودگی قارچیانبارمانی
ماندگاری کیفیت
پس از برداشت
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گیاهان زینتی، گروه علوم باغبانی، دانشگاه زنجانگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
مبارزه با بیماریهای واگیر، دانشگاه علوم پزشکی ایلام
علوم باغبانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین
شاپا
2008-515X2676-5691



