تاثیر چیتوزان و کلرید کلسیم بر روند تغییرات برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه کنار در مدت نگهداری
(ندگان)پدیدآور
رستگار, سمیهلشکری, مریم
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پوششدهی میوهها و سبزیهـا بـا چیتـوزان در افـزایش زمـان ماندگاری آنها نقش مثبت دارد. پوشش چیتوزان از رشد قارچها جلوگیری کرده و کیفیت ظاهری میوهها را به مدت طولانیتری حفظ مینماید. در این پژوهش اثر چیتوزان و کلرید کلسیم بر افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت میوه کنار رقم سیبی مورد بررسی قرار گرفت. میوهها در محلول چیتوزان (5/0 ،1 و5/1 درصد) و کلرید کلسیم (1 ،5/2 و5 درصد) به مدت 5 دقیقه غوطهور شدند. سپس به مدت25 روز در دمای Cº 4 نگهداری شدند. به فاصله پنج روز یکبار صفاتی مانند درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی، ویتامین ث، کل مواد جامد محلول، ،سفتی میوه و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمارها به استثنای کلرید کلسیم 5 درصد، افت وزن و پوسیدگی را کاهش و رنگ و سفتی میوه را افزایش دادند. البته بین تیمارهای مختلف چیتوزان تفاوت معنیداری مشاهده نشد. ویتامین ث و مواد جامد محلول نیز تحت تاثیر تیمارها قرار گرفتند. به طور کلی چیتوزان و کلرید کلسیم (5/2 درصد) به منظور حفظ کیفیت ظاهری و افزایش عمر ماندگاری میوه کنار توصیه میگردد.
 
کلید واژگان
انبارداریچیتوزان
کیفیت
میوه کنار
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-221396-04-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگانروه باغبانی، دانشگاه آزاد واحد جیرفت
شاپا
2008-515X2676-5691



