| dc.contributor.author | رستگار, سمیه | fa_IR | 
| dc.contributor.author | لشکری, مریم | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:05:59Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:05:59Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T10:05:59Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T10:05:59Z |  | 
| dc.date.issued | 2017-06-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1396-04-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2017-07-18 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1396-04-27 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | رستگار, سمیه, لشکری, مریم. (1396). تاثیر چیتوزان و کلرید کلسیم بر روند تغییرات برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه کنار در مدت نگهداری. پژوهش های صنایع غذایی, 27(2), 163-173. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-515X |  | 
| dc.identifier.issn | 2676-5691 |  | 
| dc.identifier.uri | https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_6391.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374891 |  | 
| dc.description.abstract | پوششدهی میوهها و سبزیهـا بـا چیتـوزان در افـزایش زمـان ماندگاری آنها نقش مثبت دارد. پوشش چیتوزان از رشد قارچها جلوگیری کرده و کیفیت ظاهری میوهها را به مدت طولانیتری حفظ مینماید. در این پژوهش اثر چیتوزان و کلرید کلسیم بر افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت میوه کنار رقم سیبی مورد بررسی قرار گرفت. میوهها در محلول چیتوزان (5/0 ،1 و5/1 درصد) و کلرید کلسیم (1 ،5/2 و5 درصد) به مدت 5 دقیقه غوطهور شدند. سپس به مدت25 روز در دمای Cº 4 نگهداری شدند. به فاصله پنج روز یکبار صفاتی مانند درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی، ویتامین ث، کل مواد جامد محلول، ،سفتی میوه و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمارها به استثنای کلرید کلسیم 5 درصد، افت وزن و پوسیدگی را کاهش و رنگ و سفتی میوه را افزایش دادند. البته بین تیمارهای مختلف چیتوزان تفاوت معنیداری مشاهده نشد. ویتامین ث و مواد جامد محلول نیز تحت تاثیر تیمارها قرار گرفتند. به طور کلی چیتوزان و کلرید کلسیم (5/2 درصد) به منظور حفظ کیفیت ظاهری و افزایش عمر ماندگاری میوه کنار توصیه میگردد.
<strong> </strong> | fa_IR | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US | 
| dc.relation.ispartof | پژوهش های صنایع غذایی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Research | en_US | 
| dc.subject | انبارداری | fa_IR | 
| dc.subject | چیتوزان | fa_IR | 
| dc.subject | کیفیت | fa_IR | 
| dc.subject | میوه کنار | fa_IR | 
| dc.title | تاثیر چیتوزان و کلرید کلسیم بر روند تغییرات برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه کنار در مدت نگهداری | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان | fa_IR | 
| dc.contributor.department | روه باغبانی، دانشگاه آزاد واحد جیرفت | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 27 |  | 
| dc.citation.issue | 2 |  | 
| dc.citation.spage | 163 |  | 
| dc.citation.epage | 173 |  |