بررسی کارایی روش یک مرحلهای و امواج فراصوت در تولید نانولیپوزومهای حاوی ویتامین C
(ندگان)پدیدآور
امیری, سمانهرضازاد باری, محمود
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه استفاده از نانولیپوزومها کاربرد گستردهای در تمام صنایع از جمله داروسازی و مواد غذایی دارد. هنگامیکه به فسفولیپیدها در محلول آبی انرژی مناسبی وارد میشود، نانولیپوزومها تشکیل میشوند. در این پژوهش از روش تک مرحلهای توأم با امواج فراصوت برای تولید لیپوزومها استفاده گردید و شاخصهای کیفی مانند اندازه ذرات، کارایی درونپوشانی و پایداری اندازهگیری شدند. از طرح آزمایشی ترکیبی برای مطالعه تأثیر نسبت غلظتهای مختلف فسفولیپید، کلسترول و فیتواسترول پودری (به ترتیب در نسبتهای 50 تا 100 درصد، صفر تا 50 درصد و صفر تا 50 درصد) و زمانهای مختلف اعمال امواج فراصوت (20، 25، 30، 35، 40 دقیقه) برای بررسی ویژگیهای عملکردی فرمولاسیون جدید نانولیپوزومهای حاوی ویتامین C استفاده گردید. زمان فراصوت بالاتر موجب کمترین میزان انحراف معیار در اندازه ذرات و افزایش درصد کارایی درونپوشانی شد. بطورکلی، پایداری با افزایش زمان اعمال امواج فراصوت افزایش یافت (در زمانهای 35 و 40 دقیقه بیشترین پایداری دیده شد)، ولی در این مورد اثر نسبتهای مختلف فسفولیپید، کلسترول و فیتواسترول، متفاوت بود. بطور کلی نتایج نشان داد اگرچه روش تک مرحلهای توأم با امواج فراصوت با توان پایین جهت ایجاد ویژگیهای ایدهآل در نانولیپوزومها کارآمد نبود ولی جایگزینی کلسترول با فیتواسترول و استفاده از فسفولیپیدهای شیر و حلال خوراکی از قابلیت بالایی برای تولید نانولیپوزومها برخوردار میباشد.
کلید واژگان
نانولیپوزومروش یک مرحلهای
امواج فراصوت با توان پایین
حلال خوراکی
ویتامین C
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-221396-04-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
شاپا
2008-515X2676-5691



