نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorامیری, سمانهfa_IR
dc.contributor.authorرضازاد باری, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:05:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:05:59Z
dc.date.available1399-07-09T10:05:59Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:05:59Z
dc.date.issued2017-06-22en_US
dc.date.issued1396-04-01fa_IR
dc.date.submitted2017-07-11en_US
dc.date.submitted1396-04-20fa_IR
dc.identifier.citationامیری, سمانه, رضازاد باری, محمود. (1396). بررسی کارایی روش یک مرحله‌ای و امواج فراصوت در تولید نانولیپوزوم‌های حاوی ویتامین C. پژوهش های صنایع غذایی, 27(2), 103-119.fa_IR
dc.identifier.issn2008-515X
dc.identifier.issn2676-5691
dc.identifier.urihttps://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_6353.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374888
dc.description.abstractامروزه استفاده از نانولیپوزوم­ها کاربرد گسترده­ای در تمام صنایع از جمله داروسازی و مواد غذایی دارد. هنگامی­که به فسفولیپید­ها در محلول آبی انرژی مناسبی وارد می­شود، نانولیپوزوم­ها تشکیل می‌شوند. در این پژوهش از روش تک مرحله­ای توأم با امواج فراصوت برای تولید لیپوزوم­ها استفاده گردید و شاخص­های کیفی مانند اندازه ذرات، کارایی درون­پوشانی و پایداری اندازه­گیری شدند. از طرح آزمایشی ترکیبی برای مطالعه تأثیر نسبت غلظت­های مختلف فسفولیپید، کلسترول و فیتواسترول پودری (به ترتیب در نسبت­های 50 تا 100 درصد، صفر تا 50 درصد و صفر تا 50 درصد) و زمان­های مختلف اعمال امواج فراصوت (20، 25، 30، 35، 40 دقیقه) برای بررسی ویژگی­های عملکردی فرمولاسیون جدید نانولیپوزوم­های حاوی ویتامین C استفاده گردید. زمان فراصوت بالاتر موجب کم­ترین میزان انحراف معیار در اندازه ذرات و افزایش درصد کارایی درون­پوشانی شد. بطورکلی، پایداری با افزایش زمان اعمال امواج فراصوت افزایش یافت (در زمان­های 35 و 40 دقیقه بیشترین پایداری دیده شد)، ولی در این مورد اثر نسبت­های مختلف فسفولیپید، کلسترول و فیتواسترول، متفاوت بود. بطور کلی نتایج نشان داد اگرچه روش تک مرحله­ای توأم با امواج فراصوت با توان پایین جهت ایجاد ویژگی­های ایده­آل در نانولیپوزوم­ها کارآمد نبود ولی جایگزینی کلسترول با فیتواسترول و استفاده از فسفولیپیدهای شیر و حلال خوراکی از قابلیت بالایی برای تولید نانولیپوزوم­ها برخوردار می­باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های صنایع غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Food Researchen_US
dc.subjectنانولیپوزومfa_IR
dc.subjectروش یک مرحله‌ایfa_IR
dc.subjectامواج فراصوت با توان پایینfa_IR
dc.subjectحلال خوراکیfa_IR
dc.subjectویتامین Cfa_IR
dc.titleبررسی کارایی روش یک مرحله‌ای و امواج فراصوت در تولید نانولیپوزوم‌های حاوی ویتامین Cfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue2
dc.citation.spage103
dc.citation.epage119


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد