| dc.contributor.author | امیری, سمانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضازاد باری, محمود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:05:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:05:59Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:05:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:05:59Z | |
| dc.date.issued | 2017-06-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-07-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-04-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امیری, سمانه, رضازاد باری, محمود. (1396). بررسی کارایی روش یک مرحلهای و امواج فراصوت در تولید نانولیپوزومهای حاوی ویتامین C. پژوهش های صنایع غذایی, 27(2), 103-119. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-515X | |
| dc.identifier.issn | 2676-5691 | |
| dc.identifier.uri | https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_6353.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374888 | |
| dc.description.abstract | امروزه استفاده از نانولیپوزومها کاربرد گستردهای در تمام صنایع از جمله داروسازی و مواد غذایی دارد. هنگامیکه به فسفولیپیدها در محلول آبی انرژی مناسبی وارد میشود، نانولیپوزومها تشکیل میشوند. در این پژوهش از روش تک مرحلهای توأم با امواج فراصوت برای تولید لیپوزومها استفاده گردید و شاخصهای کیفی مانند اندازه ذرات، کارایی درونپوشانی و پایداری اندازهگیری شدند. از طرح آزمایشی ترکیبی برای مطالعه تأثیر نسبت غلظتهای مختلف فسفولیپید، کلسترول و فیتواسترول پودری (به ترتیب در نسبتهای 50 تا 100 درصد، صفر تا 50 درصد و صفر تا 50 درصد) و زمانهای مختلف اعمال امواج فراصوت (20، 25، 30، 35، 40 دقیقه) برای بررسی ویژگیهای عملکردی فرمولاسیون جدید نانولیپوزومهای حاوی ویتامین C استفاده گردید. زمان فراصوت بالاتر موجب کمترین میزان انحراف معیار در اندازه ذرات و افزایش درصد کارایی درونپوشانی شد. بطورکلی، پایداری با افزایش زمان اعمال امواج فراصوت افزایش یافت (در زمانهای 35 و 40 دقیقه بیشترین پایداری دیده شد)، ولی در این مورد اثر نسبتهای مختلف فسفولیپید، کلسترول و فیتواسترول، متفاوت بود. بطور کلی نتایج نشان داد اگرچه روش تک مرحلهای توأم با امواج فراصوت با توان پایین جهت ایجاد ویژگیهای ایدهآل در نانولیپوزومها کارآمد نبود ولی جایگزینی کلسترول با فیتواسترول و استفاده از فسفولیپیدهای شیر و حلال خوراکی از قابلیت بالایی برای تولید نانولیپوزومها برخوردار میباشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Research | en_US |
| dc.subject | نانولیپوزوم | fa_IR |
| dc.subject | روش یک مرحلهای | fa_IR |
| dc.subject | امواج فراصوت با توان پایین | fa_IR |
| dc.subject | حلال خوراکی | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین C | fa_IR |
| dc.title | بررسی کارایی روش یک مرحلهای و امواج فراصوت در تولید نانولیپوزومهای حاوی ویتامین C | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 103 | |
| dc.citation.epage | 119 | |