• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 27, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 27, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر پوشش‌دهی با کاراگینان و کربوکسی‌متیل‌سلولز در فرایند اسمز بر زمان خشک‌شدن و میزان بازجذب آب در سیب زرد لبنانی

    (ندگان)پدیدآور
    ساداتی گل‌افشانی, سیده الهامجعفری, سید مهدیکاشانی‌نژاد, مهدیبیرقی طوسی, شهرام
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از پیش تیمار پوشش‌دهی قبل از فرایند اسمز می‌تواند با کاهش جذب مواد جامد، عملکرد فرایند را بهبود بخشد. دراین مطالعه تاثیر پیش تیمار پوشش‌دهی- اسمز بر سرعت خشک شدن و ظرفیت بازجذب آب، سیب مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، قطعات مکعبی سیب با ابعاد 1 سانتی­متر ابتدا با کربوکسی­متیل­سلولز  و کاراگینان پوشش داده شده و سپس، به مدت 150 دقیقه درون محلول‌های ساکارز قرار گرفتند. در ادامه، در آون ˚C70 تا رسیدن به رطوبت 20% خشک شدند. نتایج نشان داد که بیشترین شاخص کارایی فرایند در نمونه یک لایه پوشش داده شده با کاراگینان 1% و اسمز شده در ساکارز 60 % و نمونه یک و دو لایه پوشش داده شده با کربوکسی‌متیل‌سلولز 5/0% و اسمز شده در ساکارز 45 % به دست آمد. بررسی­ها در طی خشک­کردن تکمیلی نشان داد که وجود پوشش در طی فرایند خشک­کردن تکمیلی، یک مانع قوی را در برابر خروج آب ایجاد کرده و سرعت خشک­شدن را کاهش می‌دهد.  با توجه به هدف این طرح، نتایج نشان داد که استفاده از فرایند پوشش‌دهی تنها در مرحله اسمز، کارآمد بوده و در خشک‌کردن تکمیلی، کارایی خاصی ندارد.
    کلید واژگان
    پوشش دهی
    خشک کردن تکمیلی
    سیب زرد لبنانی
    ظرفیت بازجذب آب
    فرایند اسمز

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-06-22
    1396-04-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد‌دانشگاهی مشهد

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_6347.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374885

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب