تاثیر پوششدهی با کاراگینان و کربوکسیمتیلسلولز در فرایند اسمز بر زمان خشکشدن و میزان بازجذب آب در سیب زرد لبنانی
(ندگان)پدیدآور
ساداتی گلافشانی, سیده الهامجعفری, سید مهدیکاشانینژاد, مهدیبیرقی طوسی, شهرام
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از پیش تیمار پوششدهی قبل از فرایند اسمز میتواند با کاهش جذب مواد جامد، عملکرد فرایند را بهبود بخشد. دراین مطالعه تاثیر پیش تیمار پوششدهی- اسمز بر سرعت خشک شدن و ظرفیت بازجذب آب، سیب مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، قطعات مکعبی سیب با ابعاد 1 سانتیمتر ابتدا با کربوکسیمتیلسلولز  و کاراگینان پوشش داده شده و سپس، به مدت 150 دقیقه درون محلولهای ساکارز قرار گرفتند. در ادامه، در آون ˚C70 تا رسیدن به رطوبت 20% خشک شدند. نتایج نشان داد که بیشترین شاخص کارایی فرایند در نمونه یک لایه پوشش داده شده با کاراگینان 1% و اسمز شده در ساکارز 60 % و نمونه یک و دو لایه پوشش داده شده با کربوکسیمتیلسلولز 5/0% و اسمز شده در ساکارز 45 % به دست آمد. بررسیها در طی خشککردن تکمیلی نشان داد که وجود پوشش در طی فرایند خشککردن تکمیلی، یک مانع قوی را در برابر خروج آب ایجاد کرده و سرعت خشکشدن را کاهش میدهد.  با توجه به هدف این طرح، نتایج نشان داد که استفاده از فرایند پوششدهی تنها در مرحله اسمز، کارآمد بوده و در خشککردن تکمیلی، کارایی خاصی ندارد.
کلید واژگان
پوشش دهیخشک کردن تکمیلی
سیب زرد لبنانی
ظرفیت بازجذب آب
فرایند اسمز
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-221396-04-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاندانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد
شاپا
2008-515X2676-5691



