| dc.contributor.author | ساداتی گلافشانی, سیده الهام | fa_IR |
| dc.contributor.author | جعفری, سید مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاشانینژاد, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | بیرقی طوسی, شهرام | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:05:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:05:58Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:05:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:05:58Z | |
| dc.date.issued | 2017-06-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-07-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-04-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ساداتی گلافشانی, سیده الهام, جعفری, سید مهدی, کاشانینژاد, مهدی, بیرقی طوسی, شهرام. (1396). تاثیر پوششدهی با کاراگینان و کربوکسیمتیلسلولز در فرایند اسمز بر زمان خشکشدن و میزان بازجذب آب در سیب زرد لبنانی. پژوهش های صنایع غذایی, 27(2), 63-74. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-515X | |
| dc.identifier.issn | 2676-5691 | |
| dc.identifier.uri | https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_6347.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374885 | |
| dc.description.abstract | استفاده از پیش تیمار پوششدهی قبل از فرایند اسمز میتواند با کاهش جذب مواد جامد، عملکرد فرایند را بهبود بخشد. دراین مطالعه تاثیر پیش تیمار پوششدهی- اسمز بر سرعت خشک شدن و ظرفیت بازجذب آب، سیب مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، قطعات مکعبی سیب با ابعاد 1 سانتیمتر ابتدا با کربوکسیمتیلسلولز و کاراگینان پوشش داده شده و سپس، به مدت 150 دقیقه درون محلولهای ساکارز قرار گرفتند. در ادامه، در آون ˚C70 تا رسیدن به رطوبت 20% خشک شدند. نتایج نشان داد که بیشترین شاخص کارایی فرایند در نمونه یک لایه پوشش داده شده با کاراگینان 1% و اسمز شده در ساکارز 60 % و نمونه یک و دو لایه پوشش داده شده با کربوکسیمتیلسلولز 5/0% و اسمز شده در ساکارز 45 % به دست آمد. بررسیها در طی خشککردن تکمیلی نشان داد که وجود پوشش در طی فرایند خشککردن تکمیلی، یک مانع قوی را در برابر خروج آب ایجاد کرده و سرعت خشکشدن را کاهش میدهد. با توجه به هدف این طرح، نتایج نشان داد که استفاده از فرایند پوششدهی تنها در مرحله اسمز، کارآمد بوده و در خشککردن تکمیلی، کارایی خاصی ندارد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Research | en_US |
| dc.subject | پوشش دهی | fa_IR |
| dc.subject | خشک کردن تکمیلی | fa_IR |
| dc.subject | سیب زرد لبنانی | fa_IR |
| dc.subject | ظرفیت بازجذب آب | fa_IR |
| dc.subject | فرایند اسمز | fa_IR |
| dc.title | تاثیر پوششدهی با کاراگینان و کربوکسیمتیلسلولز در فرایند اسمز بر زمان خشکشدن و میزان بازجذب آب در سیب زرد لبنانی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 63 | |
| dc.citation.epage | 74 | |