پیش تیمار آنزیمی شربت خام چغندر قند با استفاده از آنزیم پکتیناز به منظور بهبود فرآیند تصفیه متداول
(ندگان)پدیدآور
آرژه, ادریسپیروزی فرد, میر خلیلپیرسا, سجادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تصفیۀ شربت خام یکی از مراحل اصلی فرآیند تولید شکر میباشد که در آن با حذف مواد غیرقندی نسبت ساکارز به ناخالصیها افزایش یافته و تولید شکر با کیفیت بالا امکانپذیر میگردد. در پژوهش حاضر کارایی آنزیم پکتیناز جهت حذف ترکیبات پکتیکی از شربت خام و بهبود روش تصفیه متداول مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور تاثیر پیش تیمار آنزیمی قبل از تصفیه با آهک (kg/m3 20-4) روی شاخصهای تصفیهای (گرانروی، کدورت، رنگ، درجه خلوص، غلظت کلوئید و پروتئینها) بررسی و با روش تصفیه متداول مقایسه گردید. نتایج نشان داد که گرانروی شربت در تیمار ترکیبی آنزیم-آهک در مقایسه با فرآیند تصفیه متداول کاهش بیشتری پیدا کرد. همچنین حذف ترکیبات کلوئیدی و پروتئینها نیز با پیش تیمار آنزیمی تسهیل گردید. درجه خلوص در تیمار ترکیبی kg/m3 8 با میزان آن در تیمارهای 16 و kg/m3 20 آهک- دیاکسید کربن تقریبا برابر بود و اختلاف معنیداری نداشت (05/050 درصد) کاهش دهد و موجب صرفهجویی در هزینههای تولید شکر گردد.
کلید واژگان
چغندر قندتصفیه آنزیمی
پکتیناز
شربت خام
فناوری قند
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکترا، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراندانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه ، ایران
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه ، ایران
شاپا
2476-47872476-4795




