ارزیابی خواص فیزیکومکانیکی، ضدمیکروبی و ریزساختاری فیلم زیست فعال کیتوزان حاوی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس
(ندگان)پدیدآور
آزادبخت, احسانمقصودلو, یحییخمیری, مرتضیکشیری, محبوبهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بستهبندی ضدمیکروبی یک نوع بستهبندی فعال است که مهاجرت پیوسته ترکیبات ضدمیکروبی به سطح ماده غذایی را فراهم میسازد. در این پژوهش فیلم زیست فعال کیتوزان حاوی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس (در غلظتهای 5/0، 1 و 5/1 درصد حجمی/ حجمی) با روش قالبگیری تولید و سپس خواص فیزیکی، مکانیکی، میکروبی و ریزساختاری فیلمهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمون قطر هاله نشان داد بخار اسانس در ترکیب با فیلم کیتوزان در سطح 1 و 5/1 درصد اسانس قادر به کاهش دانسیته میکروبی بود. افزودن اسانس اکالیپتوس به فیلم کیتوزان در مقایسه با نمونه شاهد محتوی رطوبت، درصد انحلال در آب، نرخ عبور بخار آب و مقاومت به کشش را بهترتیب 28/41 درصد، 08/39 درصد، 36/25 درصد و 3/27 درصد کاهش داد، در حالی که منجر به افزایش درصد طول فیلم در لحظه پاره شدن (61/65 درصد) و ضخامت فیلم گردید. به نظر میرسد که خواص فیزیکی و مکانیکی فیلمهای کیتوزان حاوی اسانس اکالیپتوس ناشی از پیوندهای شکل گرفته بین ترکیبات موجود در اسانس و گروههای عاملی کیتوزان بود که در نتیجه خواص فیزیکی فیلم بهبود یافت در حالی که خواص مکانیکی فیلم کاهش پیدا کرد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی موید نتایج بهدست آمده در این پژوهش بودند. نتایج این تحقیق نشان میدهد این مواد طبیعی آلی پتانسیل بالقوه زیادی دارند و میتوانند به عنوان بسته بندی فعال به دلیل خاصیت ضدمیکروبی و فیزیکی مناسب مورد استفاده قرار گیرند.
کلید واژگان
بسته بندی فعالاسانس اکالیپتوس گلوبولوس
نفوذ پذیری به بخار آب
مقاومت به کشش
استخراج اجزاء غذایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-04-211396-02-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاناستاد، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2476-47872476-4795




