نظارت بر اکسیداسیون روغن زیتون طی دوره نگهداری تسریع شده با استفاده از سامانه ماشین بینایی
(ندگان)پدیدآور
ثنایی فر, علیرضاجعفری, عبدالعباسنصیری, سید مهدیگلمکانی, محمدتقیاقتصاد, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش توانایی یک سامانه ماشین بینایی برای نظارت بر سطح اکسیداسیون روغن زیتون ارزیابی شد. به این منظور نمونههای روغن زیتون طی دوره نگهداری تسریع شده به مدت 24 روز در آون مورد بررسی قرار گرفته و سپس عملیات پردازش تصویر جهت استخراج پارامترهای مربوط به فضاهای رنگی RGB، HSV و L*a*b*انجام شد. عملکرد تکنیکهای شبکه عصبی مصنوعی و درخت تصمیم در تعیین میزان اکسیداسیون روغن زیتون مقایسه شد. در هر یک از مدل ها پارامترهای رنگی به عنوان ورودی و مراحل مختلف در دوره اکسیداسیون روغن زیتون به عنوان خروجی تعیین شد. براساس نتایج حاصل شده بیشترین دقت طبقه بندی (44/94%) و کمترین جذر میانگین مربع خطا (0696/0) مربوط به تکنیک درخت تصمیم بوده است. بنابراین سامانه پیشنهادی ماشین بینایی در ترکیب با تکنیکهای هوش مصنوعی به عنوان ابزاری غیر مخرب و کارآمد برای پایش و کنترل کیفیت در طول نگهداری روغن ارائه می شود.
کلید واژگان
ماشین بیناییروغن زیتون
اکسیداسیون
درخت تصمیم
شبکه عصبی مصنوعی
فناوری های نوین
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-04-211396-02-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، بخش مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیرازدانشیار، بخش مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
دانشیار، بخش مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
دانشیار، بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
استاد، بخش مهندسی مکانیک جامدات، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز
شاپا
2476-47872476-4795




