نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسیاری, محمدfa_IR
dc.contributor.authorصالحی, فخرالدینfa_IR
dc.contributor.authorالوندی, سجادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:44:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:44:03Z
dc.date.available1399-07-09T09:44:03Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:44:03Z
dc.date.issued2016-08-22en_US
dc.date.issued1395-06-01fa_IR
dc.date.submitted2016-06-06en_US
dc.date.submitted1395-03-17fa_IR
dc.identifier.citationسیاری, محمد, صالحی, فخرالدین, الوندی, سجاد. (1395). کاربرد شبکه عصبی مصنوعی جهت مدل‌سازی اثر آسکوربات کلسیم بر افزایش زمان ماندگاری قارچ دکمه‌ای. فناوری‌های نوین غذایی, 3(4), 27-34. doi: 10.22104/jift.2016.323fa_IR
dc.identifier.issn2476-4787
dc.identifier.issn2476-4795
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22104/jift.2016.323
dc.identifier.urihttp://jift.irost.ir/article_323.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367622
dc.description.abstractآسکوربات کلسیم نمک بافر اسید آسکوربیک حاوی کلسیم می‌باشد و در حفظ کیفیت و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در پس از برداشت مؤثر می‌باشد. در این مطالعه از مدل‌سازی شبکه عصبی مصنوعی جهت پیش‌بینی اثر آسکوربات کلسیم بر زمان ماندگاری قارچ دکمه‌ای استفاده گردید. پس از اعمال تیمار آسکوربات کلسیم در سه سطح 0، 4/0 و 8/0 درصد، قارچ‌ها در دمای 5/0±1 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90% نگه‌داری و سپس صفات کیفی طی روزهای صفر، 10، 15، 20 و 25 مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور پیشگویی اثر آسکوربات کلسیم بر زمان ماندگاری قارچ دکمه‌ای از شبکه عصبی پرسپترون چند لایه با 2 ورودی (غلظت آسکوربات کلسیم و زمان انبارمانی) و 14 خروجی (کاهش وزن، سفتی، مواد جامد محلول کل، pH، L*، a*، b*، کروما، زاویه هیو، EΔ، شاخص قهوه‌ای شدن، ویتامین ث، فنل کل و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز) استفاده شد. نتایج نشان‌ داد شبکه‌ای با تعداد 8 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعال‌سازی سیگموئیدی و تکنیک بهینه‌سازی لیونبرگ مارکوت و درصد داده‌های مورد استفاده برای تربیت/ آزمون/ ارزیابی برابر 40/20/40 می‌توان اثر آسکوربات کلسیم بر زمان ماندگاری قارچ دکمه‌ای را با میانگین ضریب همبستگی برابر 91/0 تخمین زد. نتایج آنالیز حساسیت با شبکه عصبی بهینه (14-8-2)، زمان نگهداری را به عنوان مؤثرترین عامل در پیش‌بینی صفات قارچ دکمه‌ای در طی پس از برداشت مشخص نمود.fa_IR
dc.format.extent510
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانfa_IR
dc.publisherIranian Research Organization for Science and Tecgnologyen_US
dc.relation.ispartofفناوری‌های نوین غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofInnovative Food Technologiesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22104/jift.2016.323
dc.subjectسفتی بافتfa_IR
dc.subjectشاخص‌های رنگfa_IR
dc.subjectشاخص قهوه‌ای شدنfa_IR
dc.subjectپلی فنل اکسیدازfa_IR
dc.subjectویتامین ثfa_IR
dc.subjectمهندسی صنایع غذاییfa_IR
dc.titleکاربرد شبکه عصبی مصنوعی جهت مدل‌سازی اثر آسکوربات کلسیم بر افزایش زمان ماندگاری قارچ دکمه‌ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدانfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue4
dc.citation.spage27
dc.citation.epage34


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد