• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 3, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 3, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کاربرد شبکه عصبی مصنوعی جهت مدل‌سازی اثر آسکوربات کلسیم بر افزایش زمان ماندگاری قارچ دکمه‌ای

    (ندگان)پدیدآور
    سیاری, محمدصالحی, فخرالدینالوندی, سجاد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    510.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آسکوربات کلسیم نمک بافر اسید آسکوربیک حاوی کلسیم می‌باشد و در حفظ کیفیت و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در پس از برداشت مؤثر می‌باشد. در این مطالعه از مدل‌سازی شبکه عصبی مصنوعی جهت پیش‌بینی اثر آسکوربات کلسیم بر زمان ماندگاری قارچ دکمه‌ای استفاده گردید. پس از اعمال تیمار آسکوربات کلسیم در سه سطح 0، 4/0 و 8/0 درصد، قارچ‌ها در دمای 5/0±1 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90% نگه‌داری و سپس صفات کیفی طی روزهای صفر، 10، 15، 20 و 25 مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور پیشگویی اثر آسکوربات کلسیم بر زمان ماندگاری قارچ دکمه‌ای از شبکه عصبی پرسپترون چند لایه با 2 ورودی (غلظت آسکوربات کلسیم و زمان انبارمانی) و 14 خروجی (کاهش وزن، سفتی، مواد جامد محلول کل، pH، L*، a*، b*، کروما، زاویه هیو، EΔ، شاخص قهوه‌ای شدن، ویتامین ث، فنل کل و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز) استفاده شد. نتایج نشان‌ داد شبکه‌ای با تعداد 8 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعال‌سازی سیگموئیدی و تکنیک بهینه‌سازی لیونبرگ مارکوت و درصد داده‌های مورد استفاده برای تربیت/ آزمون/ ارزیابی برابر 40/20/40 می‌توان اثر آسکوربات کلسیم بر زمان ماندگاری قارچ دکمه‌ای را با میانگین ضریب همبستگی برابر 91/0 تخمین زد. نتایج آنالیز حساسیت با شبکه عصبی بهینه (14-8-2)، زمان نگهداری را به عنوان مؤثرترین عامل در پیش‌بینی صفات قارچ دکمه‌ای در طی پس از برداشت مشخص نمود.
    کلید واژگان
    سفتی بافت
    شاخص‌های رنگ
    شاخص قهوه‌ای شدن
    پلی فنل اکسیداز
    ویتامین ث
    مهندسی صنایع غذایی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان
    Iranian Research Organization for Science and Tecgnology
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
    استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
    دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

    شاپا
    2476-4787
    2476-4795
    URI
    https://dx.doi.org/10.22104/jift.2016.323
    http://jift.irost.ir/article_323.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367622

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب