مقایسه اثر سطوح متفاوت تعادل الکترولیتی جیره بر عملکرد جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
علی اکبر پور, حمیدرضاکامیاب, عبدالرضاقدرت نما, احمدقوجق, دردینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این آزمایش اثر سه سطح متفاوت تعادل الکترولیتی جیره بطور متوسط در مقادیر250، 183 و 114 میلی اکی والان برکیلوگرم روی عملکرد جوجههای گوشتی مورد آزمون قرار گرفت. این بررسی با 486 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه آرین در یک طرح  بلوک تصادفی در3 تکرار به انجام رسید. در هر تکرار 54 قطعه جوجه  لحاظ گردید. جیرههای غذائی بطور آزاد درسه مرحله تغذیه ای وطی 42 روز در اختیار جوجه ها قرار داده شد و در پایان هر مرحله تغذیهای نیزمیزان سدیم، پتاسیم وکلرخون و همچنین درپایان 42روزگی میزان خاکستر استخوان ساق پا درگروه های آزمایشی بررسی گردید. دراین آزمایش هنگام مرحله آغازین پرورش با افزایش تعادل الکترولیتی جیره مصرف خوراک و میزان رشد بطور معنی داری کاهش یافت (P0.05 ). در هر سه مرحله تغذیهای با  افزایش تعادل الکترولیتی جیره میزان سدیم وکلرخون بترتیب افزایش وکاهش یافتند ولی تغییرات قابل ملاحظه ای در غلظت پتاسیم خون گروههای آزمایشی مشاهده نشد.همچنین بر اساس نتایج تفاوت معنی داری درمیزان خاکستر استخوان پا درگروههای موردآزمایش مشاهده نشد (P>0.05 ) وافزایش تعادل الکترولیتی جیره تاثیری در شیوع سندرم آسیت و دیسکندروپلازیای استخوان درشت نی نداشت. نتایج این آزمایش نشان میدهد تغییر تعادل الکترولیتی جیره  بطور میانگین در دامنه 114 تا 250 میلی اکی والان برکیلوگرم جیره اثر معنیداری بر عملکردجوجه های گوشتی در پایان 42 روزگی ندارد.
کلید واژگان
تعادل الکترولیتی جیرهجوجه های گوشتی
مقایسه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2009-02-191387-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانشاپا
2008-47732423-7949




