کارایی افزودنیهای جاذب سموم بر دیازینون باقیمانده در تفاله انگور و تأثیر آن بر مصرف خوراک، و فراسنجههای شکمبه و خون در بزهای شیرده
(ندگان)پدیدآور
پورمحمود, بهزادپیرمحمدی, رسولخلیلوندی, حامدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این پژوهش بررسی اثر جاذبهای مختلف سموم بر میزان دیازینون باقیمانده در تفاله انگور سفید و تأثیرگذاری این افزودنیها بر فراسنجههای شکمبهای و برخی پارامترهای خونی در بزهای شیرده تغذیهشده با جیره حاوی مقادیر زیاد تفاله انگور (71/27 درصد) بود. در این مطالعه از 20 رأس بز شیرده مهابادی با میانگین وزن زنده 5±50 کیلوگرم در قالب یک طرح کامل تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیرههای حاوی 1) تفاله انگور سفید بدون جاذب سموم یا گروه شاهد، 2) تفاله انگور فرآوریشده با جاذب سموم مایکوفیکس پلاس (Mycofix-plus)، 3) تفاله انگور فرآوریشده با جاذب سموم بیوتوکس (Bio-Tox) و 4) تفاله انگور فرآوریشده با جاذب سموم بیواسید (Bio-Acid) بود. افزودن ترکیبات جاذب سموم به جیرههای دارای سطوح بالای تفاله انگور سبب کاهش مقادیر سم دیازینون در جیره گردید (05/0P). افزودن جاذبهای مختلف سبب کاهش اسیدهای چرب غیر استریفیه شد (05/0P). بهطورکلی، ترکیبات جاذب و غیرفعالکننده سموم در جیرههای دارای سطوح بالای تفاله انگور مقادیر سم دیازینون را کاهش داد و سبب بهبود مصرف خوراک، فراسنجههای شکمبه و متابولیتهای خون در بزهای شیرده مهابادی شد.
کلید واژگان
تفاله انگورجاذب سموم
خون
دیازینون
شکمبه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهاستاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
شاپا
2008-47732423-7949




