اثر محیط های کشت مختلف بر تولید ریزجلبک کلرلا (Chlorella sp.) با به کارگیری کودهای کشاورزی تجاری
(ندگان)پدیدآور
رفیعی, غلامرضارضایی توابع, کامرانMotamedi, نازنین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
جلبک ها به عنوان غذای آغازین و نیز به عنوان غذای اصلی پلانکتونهای جانوری مورد تغذیه لاروهای آبزیان در آبزیپروری نقش مهمی را ایفا میکنند و فرمول بندی ارزان محیط کشت آنها دارای اهمیت زیادی است. این پژوهش با هدف بررسی مقایسه تولیدی و اقتصادی محیطهای کشت برای جلبک کلرلا انجام شد. در این تحقیق که دوره آن 20 روزه بود، محیط کشت F/2 به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد و با چهار محیط کشت جدید با غلظت های ثابت شامل نسبتهای مختلف 25، 50، 75 و 100% محیط کشت کوپر که برای کشت گیاهان خشکیزی در روش آبکشت یا هایدروپونیک بهکار میرود، با بهکارگیری نمکهای معدنی تجاری و اوره (کود) در بازار فرمولبندی و مقایسه شدند. جلبک کلرلا در محیط با غلظت 25%، نسبت به محیط F/2 نتایج عملکردی بهتری را نشان داد (05/0>p). بر اساس نتایج به دست آمده در این تحقیق، محیط کشت با غلظت 25% برای ریزجلبک کلرلا، محیط کشت مناسب و بسیار مقرون به صرفه شناخته شد، زیرا علاوه بر افزایش تراکم جلبکی بیشتر در پایان دوره آزمایش، نسبت به محیط F/2، %94 نیز هزینه کمتری را در بر داشت.
کلید واژگان
کلرلا (Chlorella spp.)محیط کشت
نمک های تجاری کشاورزی
تولید زیست توده
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرزگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرز
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرز



