تغذیه آبزیان
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
اثر دورههای محدودیت پروتئینی بر عملکرد رشد و تغذیه، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیمهای گوارشی ماهی تیلاپیای قرمز (Oreochromis mossambicus × Oreochromis niloticus)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-03-21)هدف از این مطالعه، بررسی اثر دورههای محدودیت پروتئینی بر عملکرد رشد و تغذیه، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیمهای گوارشی ماهی تیلاپیای قرمز (Oreochromis mossambicus × Oreochromis niloticus) به مدت 8 هفته با میانگین وزن اولیه ...
-
اثرات سین بیوتیکی پروبیوتیک باسیلوس سوبتیلیس و پری بیوتیک اینولین بر عملکرد رشد، آنزیمهای گوارشی، پارامترهای بیوشیمیایی خون و مقاومت به باکتری Aeromonas hydrophila در ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-03-21)سینبیوتیک ها، ترکیبی بین پریبیوتیک ها و پروبیوتیک ها هستند که در صنعت آبزی پروری استفاده می شوند، اما ساز و کار عملکرد سینبیوتیکها بهعنوان محرکهای رشد و ایمنی در آبزیان متفاوت است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر ...
-
اثر تزریق آهسته رهش هورمون 17بتا-استرادیول بر عملکرد رشد تاسماهیان سیبری (Acipenser baerii, Brandt 1869) ماده در مراحل مختلف رسیدگی جنسی
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-03-21)این مطالعه با هدف بررسی اثر تزریق آهسته رهش هورمون 17بتا-استرادیول (E2) بر عملکرد رشد تاسماهیان سیبری (Acipenser baerii) ماده در مراحل مختلف رسیدگی جنسی انجام شد. بدین منظور، ماهی ها به سه دسته از نظر مرحله رسیدگی جنسی ...
-
تأثیر جیره حاوی پودر و عصاره اتانولی گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea) بر فاکتورهای ایمنی غیر اختصاصی-ضداکسایشی همولنف میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در مواجهه با استرس pH
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-03-21)گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea) به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی، پلی ساکاریدها و آلکالوئیدها بهعنوان یک مکمل طبیعی در بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و مقاومت در برابر استرس های محیطی در آبزی پروری قابل استفاده است. در این ...
-
اثرات سطوح مختلف عصاره آبی ضایعات خرما (Phoenix dactylifera) بر رشد، فاکتـورهای ایمنی و فعالیت ضداکسایشی ماهی جوان تیلاپیای قرمز (Oreochromis mossambicus × Oreochromis niloticus)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-12-21)هدف از این مطالعه، بررسی سطوح مختلف عصاره آبی ضایعات خرما (Phoenix dactylifera) بر رشد، ترکیب بدن، شاخصهای ایمنی موکوس و فعالیت ضداکسایشی ماهی جوان تیلاپیای قرمز (Oreochromis mossambicus × Oreochromis niloticus) بود. ...
-
تأثیر افزودن نانوذرات سلنیوم (Se-NPs) و آهن (Fe-NPs) به جیره غذایی بر میزان رشد و بازماندگی کرم پرتار دریایی نرئیس Hediste diversicolor
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-12-21)کرم نرئیس Hediste diversicolor به عنوان غذای زنده در تغذیه ماهیان با ارزش شیلاتی مانند ماهیان خاویاری و آبزیانی مانند میگو از اهمیت ویژهای برخوردار است. در مطالعه حاضر، 48000 عدد کرم نرئیس (با میانگین وزنی mg 37) در قالب ...
-
اثرات گنجاندن کنجاله و روغن استحصال شده از پودر لارو سوسک بزرگ (Zophobas morio) بر عملکرد رشد، ترکیب بدن و شاخصهای احشایی-کبدی بچه ماهیان جوان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-12-21)در این مطالعه، اثرات جایگزینی سطوح مختلف کنجاله (offal) سوپرمیلورم (Zophobas morio) و روغن سوپرمیلورم به جای پودر ماهی و روغن ماهی بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذایی، ترکیب بدن و شاخص های احشایی-کبدی در قزلآلای رنگینکمان ...
-
عملکرد غذای زنده و خشک در زمان عادت پذیری مرحله گذار بر رشد، زنده مانی و تغییرات آنزیم های گوارشی لارو تاسماهی سیبری (Acipenser baerii Brandt, 1869)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-12-21)در این مطالعه، اثرات تغذیه با غذای فرموله شده و انواع غذاهای زنده بر رشد، زنده مانی و فعالیت آنزیمهای گوارشی در لارو تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) طی 34 روز بررسی شد. تعداد 1500 عدد لارو با میانگین وزن اولیه 00/0 ± ...
-
تأثیر جایگزینی پودر ماهی با پودر لارو مگس سرباز سیاه (Hermetia illucens) در جیره غذایی پست لارو میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) بر کارایی رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-12-21)در حال حاضر، یافتن منبع پروتئین جایگزین برای پودر ماهی به دلیل کاهش میزان صید جهانی و افزایش تقاضا جهت استفاده در غذای آبزیان پرورشی به یکی از چالشهای صنعت آبزیپروری تبدیل شده است. یکی از منابع جایگزین، حشرات هستند که ...
-
تهیه سوپ از ماهی های سارم (Scomberooides commersonnianus)، عروس (Squalius cii) و چمن (Drepane punctata) دریای عمان و ارزیابی کیفیت و زمان ماندگاری آنها طی نگهداری در دمای محیط
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-12-21)مطالعه حاضر با هدف استفاده از ماهی های ارزان قیمت دریای عمان شامل سارم، عروس و چمن برای تولید پودر سوپ، ارزیابی و مقایسه کیفیت آنها و معرفی بهترین تیمار برای تولید پودر سوپ به صنعت غذایی انجام شد. پودر سوپ (سه تیمار) با ...
-
تأثیر سطوح مختلف فوکوئیدان در لعاب، بر ویژگیهای فیزیکی ناگت ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) طی دوره نگهداری در دمای C° 4
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-09-22)امروزه مصرف محصولات سوخاری مانند ناگت ماهی رو به افزایش است. لذا با ایجاد ظاهر مطلوبتر و افزایش طی دوره ماندگاری با بهرهگیری از ترکیبات طبیعی، میتوان ناگت ماهی را تبدیل به یک محصول فراسودمند کرد. بر این اساس، در این ...
-
تأثیر سطوح مختلف پودر زنجبیل (Zingiber officinale) بر شاخص های رشد، ترکیب شیمیایی بدن و شاخص های ایمنی غیراختصاصی در شاه میگوی قرمز باتلاق (Procambarus clarkii)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-09-22)در این مطالعه، تأثیر سطوح مختلف پودر زنجبیل جیره بر شاه میگوی قرمز باتلاق (Procambarus clarkii) بررسی شد. تعداد 120 قطعه شاه میگو با میانگین وزنی 05/0 ± 80/2 گرم بهصورت تصادفی بین 12 آکواریوم توزیع و سپس به مدت 8 هفته با ...
-
تعیین برخی شاخصهای تغذیه ای مرواریدماهی دوریا (Alburnus doriae) و ماهی نازک (Chondrostoma regium) در رودخانه زاینده رود
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-09-22)در این مطالعه، شاخصهای تغذیه ای مرواریدماهی دوریا (Alburnus doriae) و ماهی نازک (Chondrostoma regium) با جمعآوری 200 نمونه از هر گونه (نر، ماده، نامشخص) بهطور فصلی از رودخانه زاینده رود واقع در استان چهارمحال و ...
-
اثر افزودن کنسانتره پروتئینی ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) بر خصوصیات حسی، بافتی و پخت پاستا و مدت ماندگاری آن
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-09-22)هدف از این پژوهش، بررسی اثر افزودن کنسانتره پروتئینی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر خصوصیات حسی، ویژگی های شیمیایی و خصوصیات بافتی پاستا است. کنسانتره پروتئینی از گوشت این ماهی، طی سه مرحله استفاده ...
-
اثر ترکیب اسید بوتیریک و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد رشد، ترکیب بدن، میکروبیوتای روده و دستگاه ایمنی تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-09-22)استفاده از آنتیبیوتیکها برای مقابله با میکروبها و به عنوان ابزاری برای افزایش رشد در آبزیپروری رایج است. با وجود این، دانستههای علمی و نگرانیهای عمومی از ایجاد مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکها منجر به کاهش یا ممنوعیت ...
-
تأثیر افزودن پروتئین های میوفیبریلی تغلیظ شده ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر خصوصیات کیفی و تغذیه ای پاستا
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-09-22)این تحقیق با هدف بررسی تأثیر افزودن پروتئین های میوفیبریلی تغلیظ شده ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) بر خصوصیات کیفی و تغذیه ای پاستا انجام شد. تیمارهای تحقیق شامل تیمار شاهد و تیمارهای حاوی 5، 10 و ...
-
تغییرات رشد در بچه ماهیان پرورشی بلوگا (Huso huso) تحت تأثیر فراسنجههای فیزیکوشیمیایی آب در استخرهای خاکی
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-06-21)مدیریت کیفیت آب در استخرهای پرورش ماهیان خاویاری از اهمیت بالایی برخوردار است. پایش دقیق فراسنجههای کیفی آب مانند pH، اکسیژن محلول، دما و آمونیاک ضروری است تا شرایط مناسب برای رشد بهینه ماهیان فراهم شود. در مطالعه حاضر، ...
-
FTIR، روشی نوین برای شناسایی محتویات لوله گوارش ماهی
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-06-21)اگر ترکیب خوراک مصرف شده در طول امتداد گوارش طوری تغییر کند که مدفوع ماهی نشاندهنده ترکیب اولیه خوراک مصرف شده باشد، برای شناسایی محتویات لوله گوارش نیازی به کشتن ماهی نیست و فقط با بررسی مدفوع ماهی میتوان جیره ماهی را ...
-
اثرات اسید آمینه تورین جیره غذایی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و پاسخ های فیزیولوژیک مولدین میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-06-21)برای بررسی اثرات تورین بر شاخصهای رشد، ترکیبات لاشه، آنزیمهای گوارشی و برخی شاخصهای بیوشیمیایی همولنف میگوهای سفید غربی (Litopenaeus vannamei) مولد (میانگین وزن اولیه 36/2 ± 37/30 گرم)، شش جـیره غـذایی دارای پروتئین و ...
-
تأثیر سطوح مختلف لسیتین سویای جیره بر دفاع ضد اکسایشی ماهیان مولد قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و نتاج
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-06-21)آبزیان از جمله سخت پوستان و ماهیان قادر به ساخت فسفولیپید به میزان کافی نیستند. از این رو لسیتین به عنوان منبع فسفولیپید باید به جیره آنها اضافه شود. هدف از انجام این تحقیق، ارزیابی سطوح مختلف لسیتین جیره (فسفولیپید) ...



