تغذیه آبزیان
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
تأثیر خشک کردن به روش های صنعتی و سنتی بر ویژگی های شیمیایی، میکروبی، حسی و زمان ماندگاری کیلکای معمولی (Clupeonella caspia) خشک طعم دار
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-06-22)مطالعه حاضر با هدف تولید فرآورده خشک از کیلکای معمولی کامل (Clupeonella caspia) و بررسی اثر خشک کردن بر ارزش غذایی، تغییرات میکروبی، شیمیایی و حسی طی زمان نگهداری انجام شد. تیمارها شامل کیلکای خشک شده به دو روش سنتی و صنعتی ...
-
مطالعه تنوع گونه ای ماکرو بنتوزها به عنوان غذای زنده در اکوسیستم رودخانه فوشه، شمال ایران
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-06-22)تنوع گونهای ماکروبنتوزهای رودخانه فوشه در استان گیلان بررسی و از شاخصهای زیستی که بر اساس ماکروبنتوزها طراحی شدهاند، برای ارزیابی سلامت رودخانه استفاده شد. نمونهبرداری از ماکروبنتوزهای رودخانه در 4 ایستگاه به صورت ...
-
تأثیر سطوح مختلف کولین کلراید بر فلور باکتریایی روده بچه ماهی قزلذآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-06-22)مطالعه حاضر برای بررسی تأثیر سطوح مختلف کولین کلراید بر فلور میکروبی روده بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طراحی و اجرا شد. در ایـن آزمایش 750 قطـعه بچـه ماهی قزلآلای رنگینکمان از زمان تغذیه آغازین در ...
-
بررسی عملکرد سه نوع سازگان مدار بسته پرورش ماهی تیلاپیا (Oreochromis niloticus) مبتنی بر به کارگیری زیست پالاهای مختلف و مصرف مواد مغذی
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-03-21)در این پژوهش با به کارگیری عوامل زیستی مختلف، برای بهینه سازی کیفیت آب در سازگان پرورشی مداربسته تولید ماهی، عملکرد چند سازگان پرورش ماهی در یک دوره دو ماهه ارزیابی شد. عوامل زیستی مورد استفاده را پالایشگر باکتریایی با ...
-
اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن کانولا در جیره غذایی بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-03-21)تحقیق حاضر به بررسی تأثیر جایگزینی نسبی روغن کانولا با روغن ماهی بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio) پرداخت. برای این منظور، تعداد 180 عدد بچه ماهی انگشت قد با میانگین ...
-
آسیب شناسی بافت کبد در فیل ماهی Huso huso پرورشی تغذیه شده با نانوذرات سلنیوم و آهن
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-03-21)این مطالعه با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف نانوذرات سلنیوم (Se-NPs) و نانوذرات آهن (Fe-NPs) بر ساختار بافت کبد فیلماهی (Huso huso) پرورشی انجام شد. تعداد 135 عدد فیلماهی پرورشی (با میانگین وزنی 3/32 ± 4/276 گرم و میانگین ...
-
اثرات اکسترود کردن آرد بلوط ایرانی (Quercus brantii) در شرایط دمایی و رطوبتی مختلف بر شاخصهای بیوشیمیایی، ترکیبات فنولی و قابلیت هضم در کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-03-21)از فرآیند اکستروژن به طور گسترده در فرآوری مواد غذایی استفاده می شود. این فرآیند بر ترکیـبات ضد تغذیه ای موجود در مواد اولیه غذایی و قابلیت هضم آنها مؤثر است. آرد بلوط با ذرات به قطر کمتر از 250 میکرون در تیمارهای 1 ، ...
-
تأثیر پودر و عصاره الکلی برگ مورینگا Moringa oleifera در جیره غذایی بر عملکرد بیان ژنهای ایمنی میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-03-21)امروزه با توجه به مشکلات متعددی که در زمینه بروز بیماری در مزارع پرورش میگو بهوجود آمده است، به استفاده از مکملهای غذایی تقویت کننده پاسخ ایمنی و کنترل کننده بیماریهای متداول در پرورش متراکم میگو بسیار توجه شده است. در ...
-
تأثیر سطوح مختلف آویشن شیرازی (Zataria multiflora) روی شاخصهای رشد، ترکیبات شیمیایی لاشه و مقاومت در برابر استرسهای محیطی (دما و اسیدیته) در ماهی گورخری (Danio rerio)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-03-21)مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر آویشن شیرازی (Zataria multiflora) در جیره بر شاخصهای رشد، ترکیبات شیمیایی لاشه و مقاومت در برابر استرسهای محیطی (دما و اسیدیته) در ماهی گورخری (Danio rerio) به مدت 10 هفته ...
-
ارزیابی پسماندهای میوه و سبزی روی شاخصهای تغذیهای نوزاد سوسک جو ، Zophobas morio (Fabricius, 1776) برای تغذیه آبزیان پرورشی
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2022-12-22)سوسک جو یا سوپرورم (Coleoptera: Tenebrionidae) Zophobas morio ، حشرهای با کاربردهای متنوع صنعتی است که در تولید خوراک طیور، آبزیان و برخی حیوانات خانگی قابلیت ویژهای دارد. در این بررسی تأثیر پسماندهای میوه و سبزی بر ...
-
اثر آب حاوی Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 بر بازماندگی و کیفیت آب بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2022-12-22)پروبیوتیکها به عنوان جایگزینی برای مواد شیمیایی و آنتیبیوتیکها ثابت کردهاند که در ارتقای آبزیپروری موفق مؤثر بودهاند، زیرا دارای توان بالقوه بهبود کیفیت آب و افزایش کیفیت ذخایر تولیدی هستند. هدف این تحقیق بررسی اثر ...
-
بررسی خصوصیات کباب لقمه کم چرب ماهی فیتوفاگ حاوی صمغ زانتان
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2022-12-22)با توجه به تغییر سبک زندگی، استفاده از غذاهای نیمهآماده روز به روز در حال افزایش است. یکی از بزرگترین معایب این غذاها، جذب روغن زیاد آنها حین سرخ شدن است. برای دستیابی به فرمول مناسب به منظور تولید کباب لقمه ماهی فیتوفاگ ...
-
تأثیر نانوذره اکسید روی بر رنگدانه های فتوسنتزی، تجمع روی و فعالیت آنزیم های ضداکسایشی جلبک Dunaliella salina
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2022-12-22)نانوذرات اکسید روی به طور گسترده در صنایع مختلف استفاده میشوند و رهایش آنها به محیط زیست آبی، سبب نگرانیهایی در مورد پیامدهای بالقوه آنها بر موجودات آبزی و در نهایت سلامت انسانها شده است. جلبکها به عنوان موجودات اولیه ...
-
اثرات سطوح مختلف پری بیوتیک گالاکتوالیگوساکارید بر عملکرد رشد، ترکیب بیوشیمیایی بدن و برخی شاخص-های بیوشیمیایی خون ماهی جوان کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2022-12-22)در این مطالعه به جهت استفاده از پریبیوتیکها به عنوان یکی از بهترین راهکارها برای حفظ سلامت آبزیان پرورشی و افزایش مقاومت آنها در برابر عوامل بیماریزا، اثرات سطوح مختلف پریبیوتیک گالاکتوالیگوساکارید بر عملکرد رشد، بترکیب ...
-
اثر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله سویای تخمیر شده در جیره غذایی بر برخی شاخص های خونی و ایمنی فیل ماهی پرورشی (Huso huso)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2022-12-22)این تحقیق جهت تعیین اثر جایگزینی پودر ماهی با کنجاله سویای تخمیری در جیره غذایی بر برخی شاخصهای خونی و ایمنی در فیلماهی (Huso huso) در موسسه تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری دریای خزر (ایستگاه چابکسر) و در پاییز 1400 ...
-
تأثیر رژیم های غذایی حاوی مکمل های روی (Zn) و ویتامین E بر نرخ سوخت و ساز و برخی شاخص های رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با کمبود مزمن اکسیژن محلول در آب
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2022-09-23)غلظت اکسیژن به عنوان یکی از فراسنجههای فیزیکوشیمیایی آب همواره یکی از عوامل محدود کننده در تولیدات آبزی پروری بوده است. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی تأثیر استفاده از ویتامین E و روی (Zn) بر نرخ سوخت و ساز و برخی از شاخصهای ...
-
ارزیابی اثرات جایگزینی نسبی سطوح مختلف کنجاله سویا به جای آرد ماهی بر عملکرد رشد تاسماهی بالغ (Acipenser persicus) پرورشی
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2022-09-23)بررسی حاضر به منظور ارزیابی اثرات جایگزینی نسبی سطوح مختلف کنجاله سویای روغن کشی شده به جای آرد ماهی بر عملکرد رشد تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) پرورشی طراحی و اجرا شد. در این راستا تعداد 80 عدد تاسماهی ایرانی پرورشی ...
-
مطالعه امکان تزریق اسپرم به درون تخمدان به منظور القاء تکثیر در ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2022-09-23)از جمله محدودیتها در تکثیر ماهیان طول مدت زمان تحرک اسپرم است. یکی از فرضیات در این زمینه امکان زنده ماندن اسپرم به مدت نسبتا طولانیتر در بدن جنس ماده است. از این جهت در این تحقیق امکان تکثیر ماهی کوی از طریق تزریق مستقیم ...
-
خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و ضدباکتریایی فیلم ژلاتینی حاصل از ضایعات ماهی سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2022-09-23)در این تحقیق، استخراج ژلاتین از فرآوردههای جانبی ماهی شیر بندر انجام شد و بعد از ارزیابی خصوصیات آن، فیلم زیستتخریبپذیر از آن تهیه شد. نتایج نشان داد که بازده استخراج ژلاتین از فرآوردههای جانبی ماهی شیر بندر حدود 12%، ...
-
تعیین میزان نیاز لایزین در جیره بچه فیل ماهیان Huso huso و تأثیر آن بر روند رشد
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2022-09-23)میزان لایزین مورد نیاز در جیره بچه فیل ماهیان با متوسط وزن اولیه 45/2 گرم بر اساس پاسخ رشد، در 12 اکواریوم مجهز به هواده در چهار تیمار و سه تکرار برای هر تیمار در مدت 40 روز بررسی شد. چهار جیره بر پایه آرد ماهی با پروتئین ...