تغذیه آبزیان
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
بررسی ظرفیت ضد اکسایشی در فیل ماهی (Huso huso) پرورشی تغذیه شده با عصارههای پودری سرخارگل (Echinacea purpurea) و سیر (Allium sativum)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-12-22)استفاده بیش از حد از داروهای مهندسی شده، معایب بیشماری را برای محیطزیست و سلامتی به همراه دارد. با توجه به معایب بیشمار داروهای صناعی، نیاز به تدوین برنامههای جایگزین در مدیریت بیماریهای ماهیان در آبزیپروری افزایش ...
-
تولید جلبک زنده اسپیرولینا (Arthrospira platensis) برای افزایش کارایی تولید و تقویت دستگاه ایمنی ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella) در برابر باکتری آئروموناس هیدروفیلا
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-12-22)جلبک اسپیرولینا به دلیل داشتن ترکیبات زیست فعال به عنوان تقویت کننده رشد و ایمنی برای آبزیان استفاده می شود. در مطالعه حاضر اثرات زی توده جلبک سبز-آبی اسپیرولینا بر عملکرد رشد، ترشح آنزیمهای گوارشی، شاخصهای فیزیولوژیک ...
-
مقایسه عصاره گیاه خولنجان (Alpinia officinarum) و داروی لتروزول در نرسازی ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-12-22)توانایی کنترل جنسی یکی از مهمترین عوامل تجاری و کارآمد در صنعت آبزی پروری است. تغییر جنسیت و کنترل بلوغ جنسی از مهمترین اهداف القای هورمون در آبزیان است. خولنجان Alpinia officinarum گیاهی از خانواده زنجبیل و بومی چین است. ...
-
اثر دورههای نوری مختلف بر شاخصهای رشد ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) ماده
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-12-22)این مطالعه با هدف بررسی اثر دورههای نوری بر شاخصهای رشد و بقا در ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) ماده مولد انجام شد. در مجموع، 36 عدد ماهی استرلیاد ماده با میانگین وزن 35/248 ± 78/1166 گرم در 12 مخزن بتونی در قالب 6 ...
-
اثر عصاره جلبک قهوه ای Stoechospermum marginatum بر عملکرد رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus 1758)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-12-22)تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر عصاره جلبک قهوهای Stoechospermum marginatum بر شاخصهای رشد و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) به مدت 60 روز انجام شد. در این مطالعه، 120 عدد ماهی با ...
-
تأثیر رنگدانههای طبیعی هویج و فلفل دلمه قرمز جیره بر عملکرد رشد، آنزیمهای گوارشی و آنزیم های ضد اکسایشی ماهی کپور گلگون (Cyprinus rubrofuscus)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-12-22)امروزه در بسیاری از مطالعات به استفاده از رنگدانههای طبیعی به خصوص کاروتنوئیدهای موجود در گیاهان به جای انواع مصنوعی در جیره غذایی ماهیان توجه شده است، زیرا از ظرفیت به مراتب بالاتری نسبت به رنگدانههای مصنوعی برای بهبود ...
-
بررسی تأثیر تراکم در رشد و زنده مانی ماهی سفید (Kamensky, 1901)Rutilus frisii پیش پرواری در استخرهای بتونی با آب شیرین
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-09-23)ماهی سفید (Rutilus frisii) گونه ای منحصربفرد از ماهیان استخوانی بومی در سواحل ایرانی دریای خزر بوده که می تواند یکی از ماهیان مناسب برای معرفی به صنعت آبزی پروری در ایران باشد. در این تحقیق، عملکرد رشد و ماندگاری بچه ...
-
اثرات نانوذرات سلنیوم، سلنومتیونین و سلنیت سدیم جیره بر شاخصهای رشد، وضعیت ضد اکسایشی و هورمونهای تیروئیدی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-09-23)این مطالعه برای ارزیابی اثر منابع مختلف سلنیوم بر شاخص های رشد، فعالیت آنزیم های ضد اکسایشی و هورمونهای تیروئیدی در ماهی قزلآلای رنگینکمان انجام شد. سلنیوم آلی (سلنومتیونین)، سلنیوم معدنی (سلنیت سدیم) و نانوسلنیوم هر ...
-
اثر استفاده از پودر جلبک قرمز بر شاخصهای رشد، برخی از شاخص های سرم و موکوس و الگوی پروتئینی موکوس در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-09-23)هدف از این تحقیق، بررسی اثرات استفاده از پودر جلبک قرمز بر شاخصهای رشد، مصرف جیره و شاخص های سرم و موکوس و الگوی پروتئینی موکوس در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. به این منظور، بچه ماهیهای کپور معمولی به ...
-
طراحی و مدل سازی سازه مدیریت هوشمند توزیع و زمان بندی جیره غذایی ماهی پرورشی با استفاده از میکروکنترلر آردینو یونو
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-09-23)یکی از فعالیت های حیاتی اقتصادی و زیست محیطی در کشور که نیاز به مدیریت کافی دارد، پرورش ماهی است. توزیع و زمان بندی غذا یکی از جنبه های مهمی است که بر بهره وری و سودآوری پرورش ماهی تأثیر می گذارد. این مقاله روشی هوشمند ...
-
ارزیابی قابلیت پرورش جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) در آب چاه ژرف سیستان
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-09-23)امروزه جلبک اسپیرولینا به عنوان یک مکمل غذایی و حتی غذای سالم و مفید برای انسان مطرح و به صور مختلفی مانند پودر، قرص، چیپس و غیره در دسترس است. علاوه بر کاربرد مصرف انسانی، جلبک اسپیرولینا در آبزیپروری برای تغذیه مراحل ...
-
اثر عصاره اتانولی گیاه به لیمو (Aloysia triphylla) بر بیهوشی و بهبود فاکتورهای فیزیولوژی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بعد از انتقال
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-09-23)این مطالعه برای بررسی اثر عصاره گیاه به لیمو (Aloysia triphylla) بر بیهوشی و تأثیر آن بر فراسنجه های کیفی آب و شاخص های خونشناسی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزن اولیه 42/0 ± 7 گرم ...
-
تأثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره بر شاخصهای ایمنی موکوس پوست ماهی زبرا (Danio rerio)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-06-22)ماهی زبرا (Danio rerio) از ماهیان زینتی آب شیرین است که علاوه بر داشتن ظاهر زیبا و ارزش اقتصادی، به عنوان مدل در تحقیقات علمی دارای اهمیت است. به کارگیری جیرههای مناسب از مهمترین بخشهای زیستی برای رشد و سلامت ماهی ...
-
تأثیر افزودن مکمل پروبیوتیک بیوآکوا به استخرهای خاکی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه، فراسنجههای خون شناختی و بیوشیمیایی ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-06-22)در این پژوهش، تأثیر سطوح مختلف مکمل پروبیوتیک بیوآکوا بر شاخصهای کیفی ماهیان آمور (Ctenopharyngodon idella) و فراسنجههای غیرزیستی و زیستی آب استخرهای خاکی پرورش بررسی شد. برای این کار ماهیان با میانگین وزنی اولیه 1/0 ± ...
-
تأثیر محرومیت غذایی بر برخی از پاسخهای فیزیولوژیک بچه ماهی کلمه خزری (Rutilus caspicus, Yakovlev, 1870) هنگام سازگاری با آب دریای خزر
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-06-22)این مطالعه با هدف بررسی عملکرد فیزیولوژیک بچه ماهیان کلمه در صورت رهاسازی مستقیم به آب دریای خزر به مدت دو هفته انجام شد. بدین منظور، 540 عدد بچه ماهی در قالب 6 تیمار آزمایشی (هر یک با 3 تکرار) به طور تصادفی در مخازن پرورش ...
-
تأثیر خشک کردن به روش های صنعتی و سنتی بر ویژگی های شیمیایی، میکروبی، حسی و زمان ماندگاری کیلکای معمولی (Clupeonella caspia) خشک طعم دار
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-06-22)مطالعه حاضر با هدف تولید فرآورده خشک از کیلکای معمولی کامل (Clupeonella caspia) و بررسی اثر خشک کردن بر ارزش غذایی، تغییرات میکروبی، شیمیایی و حسی طی زمان نگهداری انجام شد. تیمارها شامل کیلکای خشک شده به دو روش سنتی و صنعتی ...
-
مطالعه تنوع گونه ای ماکرو بنتوزها به عنوان غذای زنده در اکوسیستم رودخانه فوشه، شمال ایران
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-06-22)تنوع گونهای ماکروبنتوزهای رودخانه فوشه در استان گیلان بررسی و از شاخصهای زیستی که بر اساس ماکروبنتوزها طراحی شدهاند، برای ارزیابی سلامت رودخانه استفاده شد. نمونهبرداری از ماکروبنتوزهای رودخانه در 4 ایستگاه به صورت ...
-
تأثیر سطوح مختلف کولین کلراید بر فلور باکتریایی روده بچه ماهی قزلذآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-06-22)مطالعه حاضر برای بررسی تأثیر سطوح مختلف کولین کلراید بر فلور میکروبی روده بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طراحی و اجرا شد. در ایـن آزمایش 750 قطـعه بچـه ماهی قزلآلای رنگینکمان از زمان تغذیه آغازین در ...
-
بررسی عملکرد سه نوع سازگان مدار بسته پرورش ماهی تیلاپیا (Oreochromis niloticus) مبتنی بر به کارگیری زیست پالاهای مختلف و مصرف مواد مغذی
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-03-21)در این پژوهش با به کارگیری عوامل زیستی مختلف، برای بهینه سازی کیفیت آب در سازگان پرورشی مداربسته تولید ماهی، عملکرد چند سازگان پرورش ماهی در یک دوره دو ماهه ارزیابی شد. عوامل زیستی مورد استفاده را پالایشگر باکتریایی با ...
-
اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن کانولا در جیره غذایی بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2023-03-21)تحقیق حاضر به بررسی تأثیر جایگزینی نسبی روغن کانولا با روغن ماهی بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio) پرداخت. برای این منظور، تعداد 180 عدد بچه ماهی انگشت قد با میانگین ...