بررسی عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای حاوی مکمل اسید بوتیریک و ال-کارنیتین
(ندگان)پدیدآور
نوره, زهراخطیب جو, علیفتاح نیا, فرشیداکبری قرائی, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثر الـکارنیتین و اسیدبوتیریک بر عملکرد تولیدی و پاسخ ایمنی با استفاده از 192 قطعه جوجۀ گوشتی راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با سه سطح الـکارنیتین (صفر، 125 و 250 میلیگرم در کیلوگرم) و دو سطح اسیدبوتیریک (صفر و 2 گرم در کیلوگرم) بر پایۀ طرح بلوکهای کامل تصادفی با شش تیمار، چهار بلوک و هشت جوجه در هر تکرار بررسی شد. جوجههای تغذیهشده با جیرههای حاوی افزودنی (الـکارنیتین و اسیدبوتیریک) ازنظر خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل تفاوت معنیداری با گروه شاهد نداشتند. درصد لنفوسیت در خون پرندگانی که با جیرههای حاوی الـکارنیتین، اسیدبوتیریک و یا هر دو ترکیب تغذیه شدند، بالاتر بود (05/0P
کلید واژگان
اسیدبوتیریکالـکارنیتین
پاسخ ایمنی
جوجه گوشتی
عملکرد تولیدی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-09-231394-07-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلاماستادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام
استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام
استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام
شاپا
2009-67762382-994X




