| dc.contributor.author | نوره, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | خطیب جو, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | فتاح نیا, فرشید | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبری قرائی, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:49:12Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:49:12Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:49:12Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:49:12Z | |
| dc.date.issued | 2015-09-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-12-25 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-10-04 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نوره, زهرا, خطیب جو, علی, فتاح نیا, فرشید, اکبری قرائی, محمد. (1394). بررسی عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای حاوی مکمل اسید بوتیریک و ال-کارنیتین. تولیدات دامی, 17(2), 269-279. doi: 10.22059/jap.2015.53376 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2009-6776 | |
| dc.identifier.issn | 2382-994X | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2015.53376 | |
| dc.identifier.uri | https://jap.ut.ac.ir/article_53376.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289612 | |
| dc.description.abstract | <strong>اثر الـکارنیتین و اسیدبوتیریک بر عملکرد تولیدی و پاسخ ایمنی با استفاده از 192 قطعه جوجۀ گوشتی راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با سه سطح الـکارنیتین (صفر، 125 و 250 میلیگرم در کیلوگرم) و دو سطح اسیدبوتیریک (صفر و 2 گرم در کیلوگرم) بر پایۀ طرح بلوکهای کامل تصادفی با شش تیمار، چهار بلوک و هشت جوجه در هر تکرار بررسی شد. جوجههای تغذیهشده با جیرههای حاوی افزودنی (الـکارنیتین و اسیدبوتیریک) ازنظر خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل تفاوت معنیداری با گروه شاهد نداشتند. درصد لنفوسیت در خون پرندگانی که با جیرههای حاوی الـکارنیتین، اسیدبوتیریک و یا هر دو ترکیب تغذیه شدند، بالاتر بود (05/0P<). تیتر IgG اولیه (31روزگی) در پاسخ به گلبول قرمز گوسفند در جوجههای تغذیهشده با جیرۀ حاوی 125 میلیگرم بر کیلوگرم الـکارنیتین در مقایسه با جیرۀ تیمار شاهد بالاتر بود (05/0P<). شاخص تورم پردۀ پا پس از تزریق فیتوهماگلوتینین در جوجههای دریافتکنندۀ جیرههای دارای 250 میلیگرم بر کیلوگرم الـکارنیتین و 125 و 250 میلیگرم بر کیلوگرم الـکارنیتین همراه با اسیدبوتیریک در مقایسه با جوجههای گروه شاهد پایینتر بود (05/0< P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد افزودن 125 میلیگرم الـکارنیتین و دو گرم اسیدبوتیریک در کیلوگرم جیره، بدون تأثیری بر عملکرد جوجههای گوشتی، باعث بهبود پاسخ ایمنی در آنها میشود.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 586 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2015.53376 | |
| dc.subject | اسیدبوتیریک | fa_IR |
| dc.subject | الـکارنیتین | fa_IR |
| dc.subject | پاسخ ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | جوجه گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد تولیدی | fa_IR |
| dc.title | بررسی عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای حاوی مکمل اسید بوتیریک و ال-کارنیتین | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام | fa_IR |
| dc.citation.volume | 17 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 269 | |
| dc.citation.epage | 279 | |