نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوره, زهراfa_IR
dc.contributor.authorخطیب جو, علیfa_IR
dc.contributor.authorفتاح نیا, فرشیدfa_IR
dc.contributor.authorاکبری قرائی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:49:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:49:12Z
dc.date.available1399-07-09T05:49:12Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:49:12Z
dc.date.issued2015-09-23en_US
dc.date.issued1394-07-01fa_IR
dc.date.submitted2014-12-25en_US
dc.date.submitted1393-10-04fa_IR
dc.identifier.citationنوره, زهرا, خطیب جو, علی, فتاح نیا, فرشید, اکبری قرائی, محمد. (1394). بررسی عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌های حاوی مکمل اسید بوتیریک و ال-کارنیتین. تولیدات دامی, 17(2), 269-279. doi: 10.22059/jap.2015.53376fa_IR
dc.identifier.issn2009-6776
dc.identifier.issn2382-994X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2015.53376
dc.identifier.urihttps://jap.ut.ac.ir/article_53376.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289612
dc.description.abstract<strong>اثر ال‌ـ‌کارنیتین و اسیدبوتیریک بر عملکرد تولیدی و پاسخ ایمنی با استفاده از 192 قطعه جوجۀ گوشتی راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با سه سطح ال‌ـ‌کارنیتین (صفر، 125 و 250 میلی‏گرم در کیلوگرم) و دو سطح اسیدبوتیریک (صفر و 2 گرم در کیلوگرم) بر پایۀ طرح بلوک‏های کامل تصادفی با شش تیمار، چهار بلوک و هشت جوجه در هر تکرار بررسی شد. جوجه‏های تغذیه‌شده با جیره‏های حاوی افزودنی (ال‌ـ‌کارنیتین و اسیدبوتیریک) ازنظر خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل تفاوت معنی‏داری با گروه شاهد نداشتند. درصد لنفوسیت در خون پرندگانی که با جیره‏های حاوی ال‌ـ‌کارنیتین، اسیدبوتیریک و یا هر دو ترکیب تغذیه شدند، بالاتر بود (05/0P<). تیتر IgG اولیه (31روزگی) در پاسخ به گلبول قرمز گوسفند در جوجه‏های تغذیه‌شده با جیرۀ حاوی 125 میلی‏گرم بر کیلوگرم ال‌ـ‌کارنیتین در مقایسه با جیرۀ تیمار شاهد بالاتر بود (05/0P<). شاخص تورم پردۀ پا پس از تزریق فیتوهماگلوتینین در جوجه‏های دریافت‏کنندۀ جیره‏های دارای 250 میلی‏گرم بر کیلوگرم ال‌ـ‌کارنیتین و 125 و 250 میلی‏گرم بر کیلوگرم ال‌ـ‌کارنیتین همراه با اسیدبوتیریک در مقایسه با جوجه‏های گروه شاهد پایین‏تر بود (05/0< P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد افزودن 125 میلی‏گرم ال‌ـ‌کارنیتین و دو گرم اسیدبوتیریک در کیلوگرم جیره، بدون تأثیری بر عملکرد جوجه‏های گوشتی، باعث بهبود پاسخ ایمنی در آنها می‏شود.</strong>fa_IR
dc.format.extent586
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofتولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Productionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2015.53376
dc.subjectاسیدبوتیریکfa_IR
dc.subjectال‌ـ‌کارنیتینfa_IR
dc.subjectپاسخ ایمنیfa_IR
dc.subjectجوجه گوشتیfa_IR
dc.subjectعملکرد تولیدیfa_IR
dc.titleبررسی عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌های حاوی مکمل اسید بوتیریک و ال-کارنیتینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلامfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلامfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلامfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلامfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue2
dc.citation.spage269
dc.citation.epage279


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد