مجله ترویجی زعفران
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
پتانسیل یابی بهرهبرداری اقتصادی از گون کتیرا (Astragalus verus Olivier.) در اکوسیستمهای گونزار مراتع ژرف تربت حیدریه
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2025-04-21)کشور ایران دارای فلور بسیار غنی از انواع گیاهان دارویی، مرتعی و صنعتی متنوع و منحصر به فرد و با ارزش اقتصادی بالا میباشد که با بهرهبرداری درست و بهینه از این منابع میتوان به بهبود معیشت خانوار روستایی و بهرهبرداران کمک ...
-
آمایش و پهنه بندی نواحی مستعد کشت زعفران(مطالعه موردی استان خراسان رضوی)
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2022-09-23)امروزه میتوان بر اساس روشهای علمی دقیق با شناخت قابلیتهای محیطی هر منطقه، به توسعه کشاورزی اصولی و جامع دست یافت. یکی از این ابزارها، استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی میباشد، که قابلیت توانسنجی و پهنهبندی ...
-
تولید زعفران ( Crocus sativus L.) در محیط کنترل شده (هواکشت) فرصت یا چالش
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2022-09-23)زعفران یکی از با ارزشترین محصولات زراعی و باغی محسوب میشود. علاوه بر کاربردهای این گیاه در صنایع غذایی، کاربرد داروئی فراوانی نیز دارد. در ایران بدلیل شرایط اقلیمی مناسب و فراهم بودن اراضی، تولید زعفران در مزارع انجام ...
-
شناسایی فرصتها و چالشهای کارایی بازاریابی زعفران استان کرمان
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2022-09-23)در بین محصولات صادراتی کشاورزی زعفران بهعنوان گرانترین محصول کشاورزی و دارویی جهان جایگاه ویژهای دارد. شناسایی عوامل موثر بر کارایی نظام بازاریابی زعفران از اهداف اصلی این مقاله است. دادههای مورد نیاز با تکمیل پرسشنامه ...
-
اولویتهای تغذیهای در مزارع زعفران (Crocus sativus L.) استان خراسان جنوبی
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2022-09-23)در پژوهش حاضر، به منظور تعیین اولویتهای تغذیهای در مزارع زعفران استان خراسان جنوبی، نمونههای برگ از 23 مزرعه جمعآوری و غلظت عناصر پرمصرف (نیتروژن، فسفر و پتاسیم) و کممصرف (آهن، روی، مس و منگنز) در آنها اندازهگیری شد. ...
-
تاثیر تراکم کاشت، وزن بنه مادری و عمق کاشت بر عملکرد اقتصادی زعفران (Crocus.sativus L.) در شرایط اقلیمی گناباد
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2022-09-23)به منظور انتخاب تراکم کاشت، وزن بنه و عمق کاشت جهت حصول حداکثر عملکرد اقتصادی زعفران (Crocus.sativus L.)، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و ...
-
مروری بر مکانیزم های ارائه شده برداشت گل زعفران
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2022-09-23)برداشت گل زعفران از زمین در تمامی نقاط دنیا و از جمله کشور ما با دست انجام می گیرد و علی رغم بعضی از تلاش ها تاکنون ماشینی که بتواند انتظارات را بر آورده نماید طراحی و ساخته نشده است. گل زعفران در زمان برداشت دارای ارتفاعی ...
-
بررسی تراکم کاشت و اندازه بنه بر عملکرد زعفران (Crocus sativus L.) در شرایط اقلیمی یاسوج
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2021-08-23)این آزمایش با هدف بررسی اثر تراکم کاشت و وزن بنه بر عملکرد زعفران در شرایط اقلیمی یاسوج اجرا شد. تیمارهای آزمایش، سه سطح تراکم (30، 40 و 60 بنه در متر مربع) و چهار وزن بنه (6≥، 1/6 تا 8، 1/8 تا 10 و 13-1/10 گرم) بود. نتایج ...
-
تاثیر تراکم و مدیریت پوشش سطح خاک بر عملکرد اقتصادی و ویژگیهای بنه زعفران (Crocus Sativus L.)
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2021-08-23)بهمنظور بررسی اثر تراکم و مدیریت پوشش سطح خاک بر عملکرد و خصوصیات بنههای دختری زعفران (Crocus sativus L.) آزمایشی بهصورت کرتهای خرد شده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار برای دو سال زراعی98 -1397 و 99- ...
-
بررسی وضعیت آماده سازی زمین ، کاشت و سله شکنی در زراعت زعفران و ارائه الگوی مناسب مکانیزه
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2021-08-23)سطح زیر کشت زعفران در استان خراسان در حدود 90 هزار هکتار بوده که سالانه بالغ بر 320 تن محصول خشک با عملکرد 6/4 کیلوگرم در هکتار تولید میشود. از مهمترین موانع و مشکلات زراعت زعفران میتوان مواردی از مکانیزه نبودن مراحل ...
-
چالشها و راهکارها توسعه مکانیزاسیون زراعت زعفران
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2021-08-23)ایران با سطح زیر کشت 120 هزارهکتار و تولید سالیانه 439 تن زعفران، بزرگترین تولیدکننده زعفران جهان به شمار میآید. از مهمترین موانع و مشکلات زراعت زعفران، میتوان مکانیزه نبودن برداشت، هزینه بالای تولید و نیاز به نیروی کار ...
-
تحلیل عوامل موثر بر تمایل به پذیرش کشت زعفران (مطالعه موردی:کشاورزان شهرستان فراهان استان مرکزی)
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2021-08-23)این پژوهش به منظور بررسی عوامل موثر بر تمایل به پذیرش کشت زعفران در بین کشاورزان استان مرکزی انجام شد. جامعه آماری تحقیق 258 نفر از کشاورزان شهرستان فراهان در استان مرکزی بودند که با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده، ...
-
بررسی اثر گیاهسوزی مصرف علفکش تریبنورون متیل (گرانستار DF75%) بر بنهی زعفران (Crocus sativus L.)
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2020-07-22)این آزمایش در دو منطقه مشهد و بیرجند طی سال زراعی 97-96 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و آزمایشات فاکتوریل با 3 تکرار انجام شد. دو عامل آزمایش شامل زمان مصرف گرانستار در چهار مرحله بلافاصله پس از برداشت گل (مرحله1)، مرحله ...
-
ارزیابی تأثیر تراکم بنه بر عملکرد زعفران(Crocus sativus L.) در سال سوم تحت شرایط اقلیمی مشهد.
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2020-07-22)این مطالعه به منظور بررسی تأثیر تراکم بر عملکرد کلاله خشک زعفران (Crocus sativus L.) در شرایط اقلیمی مشهد انجام شده است، بدین منظور جهت همسو شدن با روش مدیریتی زارعین از بستارهای مدیریتی تولیدکنندگان زعفران استفاده شد. ...
-
مدیریت عناصر غذایی اصلی و ماده آلی در تغذیه مزارع زعفران
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2018-09-23)زعفران.l) Crocus sativus (گرانبهاترین ادویه جهان میباشد که علاوه بر مصرف بعنوان چاشنی در غذا، در صنایع غذایی و دارویی مصارف متعدد زیادی دارد. تامین عناصر غذایی به میزان مورد نیاز به شکل قابل جذب و در زمان مناسب یکی از ...
-
راههای پیشگیری و کنترل خسارت موش کور و موش ورامین در مزارع زعفران
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2018-09-23)توسعه صادرات غیر نفتی در سالهای اخیر آینده روشن مبادلات خارجی متکی بر صادرات آنها را نوید میدهد. در این راستا لازم است پتانسیلهای جایگزینی، به جای نفت که دیر یا زود پایان خواهد یافت مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد. یکی از ...
-
نکات فنی در برداشت و فرآوری زعفران به منظور کاهش آلودگی میکروبی و حفظ کیفیت
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2018-03-21)در ارائه محصول زعفران با کیفیت بالا و حداقل آلودگی میکروبی، عوامل مختلفی از قبیل عملیات کاشت، داشت، برداشت و فرآوری موثر هستند. بدین منظور درپژوهش حاضر، تاثیر زمان برداشت گل زعفران (غنچه، نیمه باز و کاملاً باز)، نحوة برداشت، ...
-
تولید رنگها و ترکیبات آنتیاکسیدانی طبیعی از ضایعات گل زعفران
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2018-03-21)ضایعات گل زعفران شامل گلبرگ، پرچم و خامه بوده که در مرحله جداسازی کلاله از گل زعفران ایجاد می شوند، حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ترکیبات با ارزشی همچون ترکیبات رنگی طبیعی و آنتی اکسیدانی هستند اما در حال حاضر بلااستفاده بوده ...
-
مکانیزاسیون جدا کردن کلاله از گل زعفران، مشکلات و راهحلها
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2018-03-21)زعفران، یکی از گران قیمت ترین محصولات کشاورزی و مهمترین محصول صادراتی غیر نفتی کشور محسوب می شود. با توجه به بررسی های انجام شده، مکانیزاسیون برداشت و پس از برداشت این محصول مهم، هنوز بصورت سنتی است، یکی از مراحل هزینه بر ...
-
تفکیک عملیات فرآوری از تولید: رهیافت مطلوب برای ارتقاء کیفی و اقتصاد زعفران ایرانی
(مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی, 2018-03-21)با وجود این که ایران بزرگ ترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در جهان است اما سهم آن در گردش مالی این محصول متناسب با جایگاه این کشور نبوده و بسیار کمتر از نقش آن در تولید و صادرات این محصول است. مشکلات متعددی از جمله کیفیت ...



